U Francuskoj haos

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže web manijak

• 1 841
  • 31
  • Pol: Muško
  • Neka ostane licno
U Francuskoj haos
« poslato: 02:02:45, 14.Nov.2015. »
Predsednik Fransoa Oland je istovremeno proglasio vanredno stanje u čitavoj Francuskoj i doneo odluku o zatvaranju granica, javio je Rojters.

"Druga odluka koju sam doneo je da se zatvore granice, moramo biti sigurni da niko neće moći da uđe da bi počinio ma kakvo delo, ali i da će oni koji su počinili ova dela koja su nažalost počinjena će moći da budu uhvaćeni ukoliko bi izlazili" iz Francuske.

Oland je napade okarakterisao kao "terorističke napade bez presedana", i naveo je da ima najmanje "više desetina ubijenih i mnogo povređenih", a otvoreno je govorio o "užasu".

Oland je dodao da su u toku operacije koje policijske snage izvode po Parizu.
"Moramo ostati mirni i biti ujedinjeni", dodao je on.
"Sazvao sam kabinet, sastaće se uskoro", rekao je Oland.

Dve eksplozije su odjeknule u blizini stadiona u severnom delu Pariza, tokom prijateljskog meča između Francuske i Nemačke.

U Parizu se večeras dogodilo nekoliko eksplozija i pucnjava u kojima je poginulo oko 140 ljudi, a više desetina je povređeno. Samo u koncertnoj dvorani ubijeno je oko 100 ljudi. Policija i vojska su ubili dvojicu napadača.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606208/HAOS-U-PARIZU-U-pucnjavama-i-eksplozijama-oko-140-mrtvih-ubijena-dvojica-terorista

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
Odg: U Francuskoj haos
« Odgovor #1 poslato: 10:36:55, 14.Nov.2015. »
Koliko se secam nije prvi put. Francuska mnogo lose stoji u tom bezbednosnom smislu i mozda je bolje da brine za svoje probleme nego da ucestvuje u Nato intervencijama.
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #2 poslato: 11:39:15, 17.Nov.2015. »
Francuske snage bezbednosti izvršile su "128 pretresa" noćas u okviru vanrednog stanja proglašenog posle terorističkih napada u Parizu, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev za radio Fras enfo (France Info).

Američkim vojnicima i civilnim licima na službi u Ministarstvu odbrane zabranjeno je putovanje u Pariz koje nije službeno, saopštio je portparol Pentagona nakon smrtonosnih napada u glavnom gradu Francuske u petak, u kojima je poginulo najmanje 129, a ranjeno 352 osobe.

Kako su preneli britanski mediji, zabrana se odnosi isključivo na privatna putovanja i na područje u prečniku 50 kilometara od Pariza. Za službeno putovanje u francusku prestonciu potrebno je specijalno odobrenje komande, kao i za posete drugim gradovima Francuske, navodi Bi-Bi-Si (BBC). Kapetan Džef Dejvis rekao je da se zabrana odnosi na vojnike, civilna lica na službi u američkom Ministarstvu odbrane, vojnike po ugovoru, naveo je Rojters. "Ovo je mera predostrožnosti da naš personal i porodice budu bezbedne u svetlu nedavnih napada", navedeno je u saopštenju komande američke vojske u Evropi. Britanska agencija prenosi, pozivajući se na predstavnika konzularne službe Najlsa Koula, da Stejt department nema plan da izdaje preporuke američkim građanima da ne putuju.

Izvor: Tanjug.rs
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
« Odgovor #3 poslato: 18:31:15, 18.Nov.2015. »
Bar se nadam da smo mi u Srbiji bezbedni.

*

Van mreže web manijak

• 1 841
  • 31
  • Neka ostane licno
« Odgovor #4 poslato: 00:14:41, 19.Nov.2015. »
Policija traga za trojicom napadača koji su večeras u Marseju nožem nasrnuli na nastavnika jevrejske škole i ranili ga, saopštio je šef lokalne policije Loren Nunez.
Policija je ovaj incident okarakterisala kao "antisemitski napad". U policijskom izveštaju je navedeno da su napadači prišli nastavniku, pitali ga da li je Jevrejin, a potom ga ranili.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #5 poslato: 09:31:38, 19.Nov.2015. »
Francuski poslanici u četvrtak se izjašnjavaju o produžavanju vanrednog stanja u zemlji proglašenog zbog terorističkog napada u Parizu u kome je poginulo 129 osoba. Vanredno stanje proglasio je Fransoa Oland, francuski predsednik, u trajanju od 12 dana.

Sedmočasovna racija francuske policije u pariskom predgradju Sen Deni završena je smrću dvoje i hapšenjem osmoro osumnjičenih terorista.
Osumnjileni islamistički ekstremisti koji su bili meta policije u sredu rano ujutro činili su terorističku jedinicu sposobnu da planira novi naoad, rekao je pariski tužilac Fransoa Molen: "Novi tim terorista je neutralisan".

Francuska želi da EU pooštri kontrolu pasoša za državljane EU koji ulaze i napuštaju Šengen zonu nakon terorističkih napada u Parizu, kako bi se otežalo evropskim džihadistima da se neprimećeni vraćaju iz Sirije.
Strah me čini jačim i boljim.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000