Nove epizode najbolje godine

 • Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže nevenica

 • ***
 • 1 862
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 39
 • Pol: Žensko
Nove epizode najbolje godine
« poslato: 11:16:57, 12.Okt.2015. »
Druga sezona popularne serije donosi brojne nove zaplete i likove u Dragošje. Pratili smo dolazak i prilagodbu lijepe Lorene (Katarina Radivojević) u seoskom okruženju, njen novi početak i suživot sa stanovnicima ovog dražesnog sela. Ušli smo u živote živopisnih Dragošjana, pratili njihove dogodovštine, a novi nastavci upoznaju nas s udanom Lorenom, ali i novim žiteljima, odnosima i obratima u radnji. Dvojica braće Hajduk borila su se za Loreninu naklonost, a za njenu ruku naposljetku izborio se Tomo (Amar Bukvić). Samo naizgled je spokoj zavladao ovim slavonskim selom jer novi nemiri stižu s likovima poput Violete (Mira Furlan), ambicioznih političara i moćnika poput Suzane Gajs (Ksenija Pajić) i Tune (Enes Vejzović).

Moćni Tuna (Enes Vejzović) i njegova supruga Lucija (Nikolina Pišek) imati će veliki utjecaj na svakodnevicu Dragošja. Vlasnik hipodroma i kandidat za Sabor ostvarit će zabranjenu avanturu s mladom Koranom (Petra Cicvarić). Vrckasta i lijepa Tunina kći Marta (Iskra Jirsak) uvući će se pod kožu Ranka (Janko Popović Volarić) i tako u Loreni probuditi tračak ljubomore. Na završetku godine selo Dragošje će doživjeti velike promjene. U njega će stići Dunja (Jelena Perčin), prelijepa djevojka koja zajedno sa svojim bratom Goranom (Ivan Pašalić) bježi iz Bosne od tamošnjeg lokalnog nasilnika Dina. Privlačan i zloglasni Dino (Ivan Herceg) ima jedan životni cilj-  učiniti Dunju svojom ženom. U Dragošju će se Dunja na prvi pogled zaljubiti u Ranka, no njihove ljubavne planove poremetit će opaki Dino koji ne preže ni pred čim kako bi pridobio srce žene svog života.

Političke intrige pokušat će se uvući u Dragošje, no seosko okruženje ostaje mjesto u kojem će se roditi nove ljubavi, ali probuditi i one stare.


Pristojna žena je ona dama koja zna šta ne sme znati, iako zna...
 


*

Van mreže nevenica

 • ***
 • 1 862
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 39
 • Pol: Žensko
Odg: Nove epizode najbolje godine
« Odgovor #1 poslato: 11:18:09, 12.Okt.2015. »
2. sez., 80. ep. - 12. listopada

Dunja (Jelena Perčin) je hladna prema Dini (Ivan Herceg). Ne želi spavati s njim. Vadi se na vjenčanje – spavat će s njim kako Bog zapovijeda – prvu bračnu noć. Dino je ostavlja i odlazi u disko gdje spašava pijanu Emu (Livia Drinovac) od nasrtljivih mladića. Sebo (Hrvoje Horvat) i Božo (Žarko Potočnjak) se nisu uspjeli vratiti u prošlost. Božo je tužan. Suzana (Ksenija Pajić) napada Sebu kako će za popravak štete odbiti od njegove plaće. Baba Mara gleda lijesove, ali je Lale tjera iz mrtvačnice. Andrija hvata Laleta kako lijepi plakat na crkvu. Baba Mara preklinje Andriju da joj da posljednju pomast, jer će sutra sigurno umrijeti. Lale vidi poslovnu priliku. Marta (Iskra Jirsak) je razočarana jer nije uspjela uznemiriti Ranka zbog činjenice što je spavala s Tomom. Priznaje Tomi (Amar Bukvić) da je spavala s njim samo da Ranka napravi ljubomornim. Tomo je utučen. Marta ništa dobro nije napravila. Baba Mara se Laletu i Zlati uvlači pod kožu svojom tužnom pričom kako je sama i kako nije djecu vidjela trideset godina. Obećaju joj da će joj za pogreb napraviti sve kako ona želi. Saška (Mirta Zečević) prepoznaje Dinu. Sledi se. Pokušava uvjeriti Dunju da je Dino loš čovjek. Kad ugleda Emu kako priča s Dinom, bijesna ga sruči na pod govoreći mu da se makne od nje. Ranko dobija posao kod Đuke. Dino nadzire Dunju koja ga stalno odbija. Dino joj priopći «sretnu» vijest – kod Andrije je dogovorio vjenčanje za - sutra.


2. sez., 81. ep. - 13. listopada

Saška (Mirta Zečević) prijeti Dini (Ivan Herceg) da ne prilazi Emi ili će svima otkriti njegovu prošlost, a Emi zabrani da razgovara s njim. Dino ostaje miran. Ema želi znati što se događa između njih, ali Saška ne želi reći. Ema dolazi kod Dine po odgovore, ali ih ne doznaje. Saška ošamari Emu kad sazna da je bila kod Dine.
Lucija (Nikolina Pišek) pobjesni zbog novinskog članka o Suzani i Tuni u kojima su predstavljeni kao par. Optuži Suzanu da joj želi ukrasti muža i pošprica ju vatrogasnim aparatom. Tuna ih želi razdvojiti, ali ga Lucija udari u međunožje. Lucija se iz osvete uključi u radio program i traži javno novog muža, pljujući po Tuni. Tuna ju zgrabi, odnese u dvorac, i zaključa u sobu. Baba Mara kaže Zlati i Laletu da umire u ponoć, i traži ih da zadnje sate provede sa njima u mrtvačnici. Oni joj ugađaju na sve načine, a jedna od njenih posljednjih želja je i da je poljubi pravi muškarac – Lale, i spremna im je platiti. Zlata se isprva ljuti na ideju, ali novac prevagne. Lale ipak ne izdrži poljubac. Ranko saznaje da se Dunja i Dino sutra žene. Dino želi da mu bude kum i Ranko mora pristati. Danica je presretna zbog vjenčanja. Dunja joj prizna da ne voli Dinu, ali Danica ju savjetuje da pusti ljubav i bude sretna što se bogato udaje. Božo traži način da spriječi svadbu, ali Dunja mu zabranjuje da išta poduzima iz straha za Gorana. Ranko uhvati Dunju nasamo i moli ju da se ne udaje, jer je siguran da i ona nešto osjeća prema njemu i da ne voli Dinu. Dunja zadnjim naporima laže. Slomljeni Ranko joj čestita i želi svu sreću u braku. Božo pokuša zastrašiti Dinu, ali ne uspije. Dunja ne sluša Katarinu koja ju preklinje da se ne udaje. U crkvi, Dunja i Dino dolaze do oltara, a Božo doživljava infarkt.


2. sez., 82. ep. - 14. listopada

Božo (Žarko Potočnjak) se ruši i naizgled pada mrtav, na iznenađenje svih prisutnih na svadbi. U ordinaciji, Dražen (Robert Jozinović) se šokira kad shvati da je Božo živ, a još više kad mu Božo objasni da treba njegovu pomoć u lažiranju svoje smrti.
Tomo krade novac iz sefa iz dvorca i začuje lupanje iz Lucijine sobe. Iako ukrade novac, otvara vrata i tako oslobađa Luciju. Tomo svjedoči Tuninom nasilničkom ponašanju prema Luciji.Danica zatomljava svoje emocije iako se svi trude oko nje kako bi joj pružili pomoć i utjehu. Među njima i Dunja, što Dino ne razumije. On jedino želi dogovoriti termin novog vjenčanja. Najavljuje Dunji da će to biti za mjesec dana.
Ranko je nezadovoljan, jer misli da se Dunja želi udati samo radi novaca, što ona negira, ali mu ne smije reći istinu. Danica priprema karmine, a Lale se onesvijesti kad dođe izmjeriti Božu i vidi ga živog. Božo uključuje i Laleta u prijevaru. Lale zbog zarade pristaje na lažni sprovod. Dražen daje Boži sendvič s maslacom od kikirikija, na što Božo dobiva alergiju. Lale ga šminka da sakrije osip.Lucija se, na Martino iznenađenje, useljava u kuću Hajduk.Tomo shvaća da Danica nema dovoljno novaca za sprovod, pa joj ponudi ukradeni novac. Božo doživljava neočekivanu nesreću koja će dodatno zakomplicirati situaciju oko njegove «smrti».


2. sez., 83. ep. - 15. listopada

Danica (Asja Jovanović) otkrije da je Božo (Žarko Potočnjak) nestao. Zlata i Lale joj lažu da su oni prenijeli Božu u mrtvačnicu. Laletov plan da pokopa prazan lijes pada u vodu, jer Danica inzistira da lijes sa Božom bude otvoren. Danica se sprema za pokop i jedva nagovori Andriju da održi crkveni sprovod Boži. Zlata i Lale paničare, jer ne mogu nigdje pronaći Božu. Sebu uvjere da je Božo umro. Božo se napije u Sebinoj prikolici i zaspi, a Sebo koji ga ugleda pomisli da vidi duha. U zadnji čas Božo se pojavi u mrtvačnici i Lale i Zlata ga trpaju u otvoreni lijes i voze na pogreb, bez pravog plana kako da ne pokopaju Božu živog. Dunja (Jelena Perčin) želi Ranku (Janko Popović Volarić) biti potpora za vrijeme žalosti, ali on joj ne dopušta, razočaran što se udaje zbog novca. Saška hoće upozoriti Dunju kakav je Dino, ali ih Dino prekida. Dino nasamo prijeti Saški da prestane pričati Dunji o njemu, ili će joj nauditi. Dunja laže Dini da joj Saška nije ništa pričala o njemu. Ranku i Tomi Lucija ide na živce u kući. Andrija dozna od Danice da je Tomo platio pogreb, i spomene to pred Martom, koja odmah poveže da je Tomo opljačkao Tunu. Tomo optuži Martu da je ona prva krala Tuni novac, što razljuti Andriju, koji ih vodi u crkvu da izmole pokore za svoje grijehe.
Marta saspe Luciji da je licemjer i da samo čeka kad će Tuna doći po nju. Lucija nasamo puca, i odluči otići u dvorac po svoje stvari, nadajući se da će ju Tuna pozvati nazad. Marta pronađe dio Tominog ukradenog novca i odlazi potajno ga vratiti u sef. Vidi kako Tuna tjera Luciju iz dvorca. Marta vraća novac u sef, ali ju Tuna ulovi.


2. sez., 84. ep. - 16. listopada

Sprovod se bliži kraju a Danica nikako da se makne od groba. Zlata, Lale i Dražen su u panici. Ostali odlaze na karmine. Ema (Livia Drinovac) zahtijeva saznati istinu o Saški i Dini. Saška joj ne želi reći. Ona se prisjeća svoje prošlosti s njim: u Vimečini, Saška i Dino su bili pred vjenčanjem, kada ju je on ostavio kao garanciju svojim opasnim poslovnim partnerima. Nakon dva dana nije se vratio i partneri su krenuli mučiti Sašku, koja im priznaje da je trudna, kao i svojim roditeljima, koji je nakon toga izbacuju iz kuće.Dino prijeti Saški da ne smije ništa reći niti Emi a niti Dunji. Saška razgovara s Dunjom koja joj priznaje da Dino ucjenjuje nju i njenu obitelj. Saška i Dunja sklapaju savez. Kraj groba, situacija je sve očajnija. Kad se Danica makne, pojavi se Sebo koji se želi oprostiti od Bože. Konačno, vade Božu iz groba. On je ipak živ. Božo moli Andriju za pomoć, ali on odbija. Dino ugleda živog Božu i krene u potjeru.
Sebastijan tjera Đuku da mu da Koraninu adresu i odlazi za njom u Zagreb.
Lucija se preselila kod Hajduka iako zapravo čeka da Tuna dođe po nju. Marta joj govori da zaboravi na njihovo prijateljstvo, ako se vrati Tuni. Tomo i Tuna se potuku. Tuna ponovno uvrijedi Luciju, a ona zatraži razvod.
Pristojna žena je ona dama koja zna šta ne sme znati, iako zna...
 

*

Van mreže nevenica

 • ***
 • 1 862
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 39
 • Pol: Žensko
Odg: Nove epizode najbolje godine
« Odgovor #2 poslato: 11:18:43, 12.Okt.2015. »
2. sez., 85. ep. - 19. listopada

Dino (Ivan Herceg) skoro uhvati Božu. Vidio je da ulazi kod Zlate (Ljubomir Kerekeš) i Laleta ,ali Zlata uvjerava Dina da je Božo mrtav. Lale spašava Božu skrivajući ga u mrtvačkim kolima.Lucija (Nikolina Pišek) je čvrsta u nakani da se razvede od Tune (Enes Vejzović). Tuna joj isprva ne vjeruje, ali se ipak pokoleba njenom odlučnošću. Lucija se napokon sredila i izgleda elegantno i decentno. Žare (Mio Kevo) dolazi Dinu, u problemima je: sakrio je kombi sa švercanom robom u šumu, carinici su im otkazali suradnju. Policija dolazi u selo. Dino i Žare se sklanjaju u gostionicu, a Saška je čula njihov razgovor. Lale i Božo naiđu na kombi sa švercanim cigaretama. Odluče ih sve pokupiti i preprodati. Saška prijavljuje Dinu policiji. Policajci pronalaze prazan kombi s Božom koji spašava Dinu i Žareta.
Sebo pronalazi Koranu u Zagrebu i upoznaje se s njenim novim dečkom Viktorom. Ipak, pita je bi li se vratila u Dragošje. Korana odlučno negira. Sebastijan utučen odlazi.Tuna pita odvjetnika bi li mu štetilo političkoj karijeri ako bi postao udovac. Nakon kratkog razmišljanja, odvjetnik kaže da vjerojatno ne bi.
Dino i Žare dolaze u mrtvačnicu po svoje cigarete. Lale Božo su u nevolji.
Slomljeni Sebastijan stoji na rubu mosta i gleda u rijeku. Hoće li se baciti?


2. sez., 86. ep. - 20. listopada

Dino (Ivan Herceg) prisiljava Laleta da sakrije njegove cigarete. Lale se trudi naći najbolje skrovište. Zlata (Jasna Odorčić) je ljubomorna, misli da Lale ima ljubavnicu.
Uznemirena Saška (Mirta Zečević) naredi Emi da nikome ne kaže kako je policija bila u dućanu. Ema se raspituje o Dinu, Saška priznaje da ga poznaje otprije.
Danica (Asja Jovanović) ugleda živog Božu i padne u nesvijest. Božo (Žarko Potočnjak) joj prešuti pravi razlog lažne smrti - kaže da se pravio mrtav jer je htio vidjeti kako će ga Danica i seljani oplakivati. Danica se za osvetu počne ponašati kao da je Božo doista umro.Tuna (Enes Vejzović) postaje sve bolji prema Luciji. Obećaje joj rastavu bez problema. Nagovara je da ostanu zajedno a ako ne može, barem da budu u dobrim odnosima dok se ne rastanu. Luciju muči apstinencijska kriza. Dražen joj daje tablete za smirenje.Tomo slika Martin akt bez njenog znanja. Ljutita Marta natjera Tomu da sliku baci van, no kad je poželi ipak vidjeti – ne nalazi je.
Dino se raspituje tko ga je prijavio. Dunja (Jelena Perčin) preuzima krivicu na sebe ali joj Dino ne vjeruje – ne bi ugrozila život brata. Pita ju koga skriva. Dunja mu ne želi odgovoriti.
Ema se raspituje kod Dina da li je istina da su on i Saška bili zajedno. Dino priznaje da jesu. Ema se izlane i spomene Dinu policajce u dućanu. Dino zbroji dva i dva.
Zlata napadne Laleta da ima ljubavnicu ali nalazi samo šteku cigareta ispod kreveta.
Dino davi Sašku osvećujući joj se što ga je prijavila policiji.
 

 

2. sez., 87. ep. - 21. listopada

Dunja (Jelena Perčin) sprečava Dinu (Ivan Herceg) da zadavi Sašku, ali ju Dino nehotice udari. Pokuša joj se ispričati, no Dunja je hladna prema njemu, pa ozlovoljeni Dino odlazi u gostionicu. Natjera Ranka (Janko Popović Volarić) da pije s njim. Prestrašena Saška bez objašnjenja tjera Emu da otiđu iz Dragošja, no Ema ne želi, i Ranko stane na njenu stranu. Ranko vodi pijanog Dinu kući i potajno čuje razgovor Dine i Dunje, kojoj se Dino zaklinje u ljubav, ali i prijeteći obeća da je nikad neće ostaviti, koliko god hladna ona bila prema njemu. Tuna (Enes Vejzović) uzima Lucijine tablete za spavanje. Lucija se budi i nađe romantični doručak koji joj je Tuna pripremio. Na tren pomisli da se on popravlja, no Tuna potajno kuje plan da ubije Luciju. Lale laže Zlati kako je počeo pušiti. Obeća joj da će prestati. Pijani Dino prestraši Laleta kad ga napadne da troši njegove cigarete, i Lale se jedva izvuče od batina. Zlata otkrije da joj je Lale lagao kad pronađe u prikolici još cigareta. Pobjesni na Laleta koji joj ne može priznati istinu da su cigarete Dinine.
Danica se pravi da je Božo mrtav, i rješava se njegovih stvari. Božo je frustriran što ga ignorira. Danica nagovori Andriju da održi misu zadušnicu za Božu, i plati blizankama da budu narikače. Unezvjereni Božo upada na misu i moli od Danice oprost, no Danica je tvrda srca.
Marta ne može pronaći njen akt koji je Tomo bacio. Ljuti se na njega, a Tomo ju isprovocira poljupcem. Marta ga pljusne, praveći se da joj ne godi njegovo zavođenje. Đuka nađe Martin akt i objesi ga u gostionici. Tuna pobjesni kad vidi sliku i kaže Marti da se prodala Hajducima. Marta se još više naljuti na Tomu kad sazna da je slika završila kod Đuke. Tuna nasamo nudi Tomi da zapali hipodrom – dobro će mu platiti.

 

2. sez., 88. ep. - 22. listopada

Tomo (Amar Bukvić) pristaje na Tunin plan, zapalit će hipodrom i dobiti od Tune pedeset posto novaca od osiguranja.Marta (Iskra Jirsak) je ljuta na Tomu i želi da joj vrati crtež. Tomo u gostioni plaća Đuki novcem koji je dobio od Tune i otkupljuje crtež natrag. Marta je sretna, oprašta Tomi. Lale pokušava izmuljati Zlatu, ali bezuspješno. Laže da su cigarete Dinine, odnosno, da ih samo čuva za njega. Zlata želi da mu se suprotstavi i bar traži novce za tu uslugu. Lale se ne usudi. Ranko (Janko Popović Volarić) ispituje Dinu je li dobro nakon pijanstva. Dino ga moli za uslugu – da odvede Dunju u Osijek po burme, on mora u Bosnu. Ranko pristaje, a ni od Dunje ne saznaje za što se Dino u pijanstvu ispričavao.Tuna si osigurava alibi tako što će sudjelovati u Daničinoj emisiji. Za tu priliku joj priprema pitanja. Božo je ljut na Danicu, jer ga i dalje ignorira i ne da mu sarme. Krade pitanja i prepravlja ih. Danica u emisiji Tuni postavlja Božina komunistička pitanja, što Tunu razbjesni.
Tuna se upucava Luciji na sve moguće načine. Ona je sumnjičava, ali pristaje na večeru. Tuna truje vino. Lucija, prije nego se onesvijesti, priznaje da je spremna dati Tuni drugu šansu.Zlata sakriva šteke cigareta u štalu na hipodrom. Tomo dolazi zapaliti hipodrom. Ne vidi Luciju. Ipak, pušta konje. Ranko vidi konje ispred kuće. Marta je zabrinuta, odlazi na hipodrom. Tomo od Ranka doznaje da je Marta na hipodromu, kreće za njom.
Na hipodromu Marta nalazi Luciju u požaru. Hoće li je spasiti?


2. sez., 89. ep. - 23. listopada

Marta (Iska Jirsak) pokušava izvući Luciju iz goruće štale. Guši se u dimu i pada u nesvijest dok požar guta staje. Tomo (Amar Bukvić) krade Tunin automobil i juri spasiti Martu. U posljednji čas uspijeva spasiti i nju i Luciju, a Tuna odrađuje svoj alibi na radiju. Božo (Žarko Potočnjak) priznaje Danici da se pravio mrtav da spriječi Dinino i Dunjino vjenčanje. Danica se ipak ne može prestati ljutiti na njega. Zamjera i Dunji da je samo svađu donijela u kuću. Lale govori Zlati za požar. Zlata shvati da su cigarete uništene. Prizna Laletu koji u strahu kreće pokupovati sve moguće cigarete u dućanu i šire samo da se ne zamjeri Dinu. Tuna se šokira kad Tomo dovede i Martu s Lucijom kod Dražena. Dražen želi prvo pomoći Luciji jer je u lošijem stanju, Tuna zahtijeva da prvo zbrine Martu. Dražen ne pristaje zbog zakona trijaže. Andrija pokušava pomiriti Božu i Danicu. Božo se trudi umiliti Danici kuhajući joj i perući rublje, no Danica mu ne prašta. Dragošju se bliži velika snježna oluja. Suzana dobiva naputak da se ljudi sklone u kuće i nigdje ne idu. Marta se probudi ali Lucija ostaje u nesvijesti što uspaniči Dražena jer ne razumije razlog. Želi pozvati hitnu, Tuna se ponudi da će to učiniti on. Fingira da telefonira - želi da Lucija ne dobije pomoć i da umre. Ranko i Dunja odlaze vlakom po burme u Osijek. Osjete provalu emocija jedno prema drugome. Zlata priznaje Dinu koji se vratio s poslovnog puta da su cigarete izgorjele. Dino poludi. Zlata i Lale ga ostavljaju, a otkriva se da je Dino ranjen.
Tuna tobože vozi onesviještenu Luciju u bolnicu, no odvede je u dvorac s namjerom da je ubije. Krene je ugušiti jastukom ali Lucija se naglo probudi.
Pristojna žena je ona dama koja zna šta ne sme znati, iako zna...
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
7 Odgovora
3813 Pregleda
Najnovije: 15:00:38, 05.Dec.2012.
Miloš Mi.
4 Odgovora
1297 Pregleda
Najnovije: 01:31:56, 01.Feb.2013.
Amater55
0 Odgovora
888 Pregleda
Najnovije: 11:11:14, 12.Okt.2015.
nevenica