Postojaće 60 platnih grupa

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 205
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Postojaće 60 platnih grupa
« poslato: 23:24:59, 26.Mar.2015. »
 Udovički je navela da je važno urediti i vrednovanje po učinku rada, kao i da kroz katalogizaciju radnih mesta svaki posao bude dobro opisan.
- Na taj način će posao koji se obavlja u bilo kom gradu sa istim obimom i pod istim uslovima rada, biti isto plaćen - navela je ona.
Potpredsednica vlade je rekla da katalogizacija radnih mesta u javnom sektoru praktično znači da postoji samo jedan naziv za svaki posao koji se radi i koji će biti isti u svakom sektoru.
Prema njenim rečima, svaki posao će biti tačno opisan sa tačnim nazivom i tu neće biti mesta za izmišljanja i dodavanja.
Prema njenim rečima, stara verzija zakona, koja je urađena još pre dve godine, sa 12 grupa i osam razreda je bila neadekvatna.
- Puno smo osmišljavali i došli do toga da je najjednostavnije prosto imati 60 platnih grupa i nemati posebno razrede, iako i dalje tako zovu ovaj zakon - rekla je Udovički i navela da će onda taj koncept biti primenjen na jedan posao u platnoj grupi, koji će zavisno od vremena i učinka kod različitih sektora na različit način, u različitoj meri, moći da se pomera u više razrede.
Ona je istakla da u sektoru kao što je prosveta, treba osmisliti način da se mnogo ubedljivije i na duži rok meri učinak, te da će zbog toga postojati malo više platnih razreda, kako bi se odrazilo iskustvo.
Ministarka je rekla da će se, dok se ne uvede plaćanje prema količini obavljenog posla, što se u medicini zove kapitacija, napraviti napor da se u Zakonu o platama razlikuju bar uslovi rada, odnosno njegov intenzitet.
- Nije isto raditi, recimo, ako ste medicinska sestra u hitnoj službi, gde dolazi 50 pacijenata dnevno, i tamo gde ih dolazi 150 - navela je primer Udovički.


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
40 Odgovora
11629 Pregleda
Najnovije: 17:14:53, 23.Apr.2015.
kobayashi
24 Odgovora
7865 Pregleda
Najnovije: 18:35:13, 14.Jan.2015.
elena86