Gorčilo – Jesi li došao da me vidiš

• Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 202
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 192
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« poslato: 18:09:51, 15.Feb.2015. »

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 98 min.
Glavne uloge:    Milutin Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Kristina Stevović, Viktor Savić, Helena Aksamit, Momo Pićurić, Andrija Milošević, Božidar Zuber, Milorad Mandić – Manda, Vojo Krivokapić, Dragiša Simović

Radnja filma odvija se u crnogorskom selu, u brdima, 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Laza (Viktor Savić), kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara (Helena Aksamit), njegova žena, balerina Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju – samo je jedna od linija priče.

Paralelno pratimo sukob između dve porodice, Obada i Cvrkota, koji nisu u dobrim odnosima gotovo 20 godina, zbog međusobnog optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvrkote, koji je sedam godina proveo na Golom otoku. Politička zastranjenost, strah i isključivost očeva, stubova porodice Gorčila Oboda (Mima Karadžić) i Zelja Cvrkote (Mladen Nelević), dolazi do ekstrema, jer su se, apsurdno, njihova deca, Petrašin Obad (Emir Ćatović) i Koviljka Cvrkota (Kristina Stevović), zaljubili jedno u drugo.

http://www.gorcilo.com/

Strah me čini jačim i boljim.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000