Nakon nestanka i pronalaska Tijane Jurić i Ivane Podraščić u Beogradu je nestala devojčica Nina Živković.Nina Živković (14) najverovatnije je pobegla od kuće u Resniku u kojoj je živela. Policija traga za devojčicom koja je odnela i deo porodične ušteđevine i nestala bez traga.

Ninin nestanak prijavila je njena punoletna sestra Jana, a u policiji kažu da se za devojčicom intenzivno traga.
Prema nezvaničnim informacijama Nina je poslednji put viđena u ponedeljak na Slaviji u periodu između 14:15 i 14:30 sati.
Do njene majke nismo uspeli da dođemo. Vrata porodične kuće otvorila je sestra Jana koja je rekla da imamo dozvolu da objavimo Nininu sliku ali da nikakve izjave u vezi nestanka sestre ne želi da daje.
Sa druge strane, kako nezvanično saznajemo Nina je neposredno pre nego što je odre]enu sumu novca u evrima, iz porodične ušteđevine.
- Koliko sam čuo neposredno pre nego što je Nina nestala njena majka se požalila da nedostaje porodična ušteđevina od par stotina evra. Inače, koliko znam radi se o uzornoj porodici. Poznajem Ninine: dedu, babu i majku. Šta se tu zapravo dešava to znaju samo članovi porodice koji u toj kući žive i ne žele da pričaju o problemima - kaže za “Alo!” komšija nestale devojčice.
U Resniku smo sreli i Nininog druga koji nam je rekao da je čuo da je Nina poslednji put viđena oko 19 sati u Zemunu, kod bivšeg bioskopa sa nekim starijim muškarcem.
- Priča se da je Nina oteta, mada ja u to ne verujem jer nikakvih razloga za to nema, a porodica nije dobrostojeća. Čuo sam da se dopisivala preko fejsbuka sa nekim starijim muškarcem i da je pobegla da bi živela sa njim. To je sve što znam - ispričao nam je Ninin drug.
U Nininoj školi “Kosta Abrašević” su nam rekli da je istina da je ona poslednje nedelje odsustvovala sa časova ali i da je za izostanke imala opravdanje.
- Nismo primetili po Nininom ponašanju da ima bilo kakve probleme, šta više bila je primeran učenik. To je sve što mogu da vam kažem, a za ostalo se obratite porodici - bila je kratka direktorka škole.
U policiji saznajemo da inzenzivno tragaju za njom i da proveravaju sve relevantne tragove. Saslušane su Ninine bliske drugarice. U ovom slučaju sve indicije ukazuju da se radi o bekstvu od kuće, a ne o otmici ili nečemu trećem. U svakom slučaju policija proverava sve tragove i nada se da će Ninu uskoro pronaći živu i zdravu.
Policija moli građane, koji imaju bilo kakva saznanja u vezi sa nestalom devojčicom, da o tome obaveste policijske službenike Policijske uprave za grad Beograd, na telefone: 011/2797-529, 011/2797-542 ili na sistem „192“.
Izvor: AloDa li i šta treba menjati, i da li država uvek ima da tapka u mestu dok nam deca nestaju?