Koji ste "ljubavni" tip?

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 205
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Koji ste "ljubavni" tip?
« poslato: 16:25:32, 06.Dec.2014. »
Koji ste tip? Prepoznajte se u opisima koji slede, i pogledajte šta možete da uradite da vaš odnos sa osobom koju volite bude zdrav, a veza - srećna.

Zaljubljujete se u "ideju o ljubavi"

Volite da budete zaljubljeni. Lako se može desiti da vas osoba privuče izgledom, fizičkim atributima, ali se isto tako lako i razočarate ako se to vremenom promeni, jer očekujete da sve ostane "idealno" zauvek, pošto se prvo zaljubljujete u "ideju o ljubavi", a tek onda u osobu.

Šta možete da uradite? Nemojte zaboraviti da se prava ljubav ne povlači prateći liniju njegovih zalizaka, i ne smanjuje obrnuto proporcionalno rastu kilograma. Romantika ne mora da nestane samo zato što vaš odnos sa partnerom sazreva. Planirajte izlaske, vikend-putovanja samo za vas dvoje, tako da održite te varnice s početka veze koje su vam toliko potrebne.

Imate "svoj tip"

Imate kriterijume od kojih ne odustajete. Čak i kada ste u dužoj vezi, od partnera očekujete da se uklopi u vaše zamišljene standarde i vršite pritisak da se promeni, ako u nečemu odstupa od vaše ideje o "pravom" ili "pravoj".

Šta možete da uradite? Oprostite se od ideje o vašem "tipu" muškarca ili žene. To ne postoji, i iako je možda očekivano da se kroz tu fazu prođe u razvoju seksualnosti, prirodno je i da je sa godinama prerastete. Kad izađete iz te klinačke faze, trebalo bi da budete svesni da je za ljubav važno poverenje, bliskost i praštanje. Neko ko će umeti da vas nasmeje i da vas uteši. Ako nastavite da čekate da se pojavi "vaš tip" vrlo je verovatno da ćete ostati sami i nesrećni.

Opsednuti ste partnerom

"Sad kad smo u vezi ima sve da radimo zajedno". Uz to, sve vreme se brinete oko nečega, muči vas sumnja da li će vas partner ostaviti, čak i ako ste godinama zajedno. Neprestano preispitujete vaš odnos, mučeći i sebe i osobu sa kojom ste u vezi, umesto da se opustite i uživate.

Šta možete da uradite? Ukratko, da prestanete pod hitno. Ako vam to ne uspe, potražite pomoć bliskog prijatelja, ili možda i psihologa, ne biste li utvrdili zašto ste toliko nesigurni. Razgovor sa partnerom na ovu temu nije dobra ideja, pošto mu se verovatno smučilo da vam na dnevnoj bazi ponavlja da vas voli i da vas neće ostaviti, iako zaista misli tako.

Neprestano se žrtvujete

Dajete više nego što dobijate? Pokušavate da prepoznate potrebe vašeg partnera, i da ih zadovoljite, i pre nego što ih on sam postane svestan? Ovakvo ponašanje je iscrpljujuće i za vas i za osobu sa kojom ste u vezi.

Šta možete da uradite? Važno je da imate život i nezavisno od veze u kojoj ste. Negujte stara prijateljstva, ne odustajte od stvari koje su vam važne i odvojte vreme samo za sebe, radite nešto što volite, u čemu vaš partner ne mora da učestvuje.

Volite igru, osvajanje

Tokom udvaranja, potpuno se posvetiti osobi koja vas zanima, razmišljate samo o njoj, i spremni ste na sve samo da biste je osvojili, a kad konačno stignete do "cilja", brzo gubite interesovanje?

Šta možete da uradite? Ako ste već taj tip, a u vezi ste, izbegavajte situacije koje mogu da dovedu do prevare. Nemojte se dovoditi u iskušenje, ako vam se ide na piće, idite sa parternom, ne sa zgodnim kolegom ili koleginicom sa fakulteta. Umesto da tragate za uzbuđenjima "sa strane", radite nešto zabavno i uzbudljivo sa partnerom, tako da ga sagledate u novom svetlu.

Prijatelji, pa ljubavnici

Jednog dana pomislite "baš dosta vremena provodim sa...". Onda shvatite da ste zaljubljeni, i ako se ispostavi da su osećanja obostrana, niste ni trepnuli, a već ste u vezi koja je stabilna i snažna, ali bez mnogo uzbuđenja.

Šta možete da uradite? Ne dozvolite da vaš odnos i dalje bude pre svega prijateljski. Dobro je ako ste ljubavnici i prijatelji, naravno, ali da ne biste živeli u "mlakoj" vezi, planirajte vreme samo za vas dvoje i uložite dodatni trud da jedno drugo podsetite da ste, osim što ste divne osobe, i seksi i uzbudljivi. I jedno i drugo je od ključne važnosti za srećnu vezu.

Mondo


Strah me čini jačim i boljim.
 


*

Van mreže pg crna gora

 • **
  Urednički tim
 • 538
 • Zahvaljeno: 11 puta
 • 11
 • Pol: Žensko
Odg: Koji ste "ljubavni" tip?
« Odgovor #1 poslato: 17:58:31, 29.Apr.2020. »
 (perverzija) opušten tip :)
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
1835 Pregleda
Najnovije: 21:57:12, 27.Sep.2009.
miss80
0 Odgovora
1248 Pregleda
Najnovije: 14:19:47, 02.Feb.2012.
Nale 83
0 Odgovora
864 Pregleda
Najnovije: 14:08:18, 11.Nov.2014.
Miloš Mi.