Izmene Zakona o saobracaju

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 204
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Izmene Zakona o saobracaju
« poslato: 14:45:26, 30.Nov.2014. »
Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) privela je svoj posao kraju i sačinila nacrt izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić dodajući da je predviđeno uvođenje novih ograničenja za mlade vozače.
Rebić je za TV Pink rekao da su izmene brojne, a cilj novih rešenja je usklađivanje sa evropskim standardima i sprečavanje tragedija na putevima.
On je precizirao da je jedna od najvažnijih izmena uvođenje niza novih ograničenja za mlade vozače, i to pre svega za one koji prvi put stiču pravo na upravljanje motornim vozilom.

"Umesto dosadašnje jedne godine, neko ko prvi put stiče pravo na upravljanje vozilima A i B kategorije, će dve godine imati probnu vozačku dozvolu, a ako to lice ima manje od 19 godina, do 21. godine". naveo je Rebić.
On je objasnio da to praktično znači da će neko ko sa 17 godina položi vozački ispit, četiri godine biti u statusu vozača sa probnom vozačkom dozvolom.

Rebić je ukazao da će za mlade vozače biti propisan niz ograničenja - zabrana vožnje u noćnim uslovima od 23 sata do šest sati ujutru, nulta tolerancija po pitanju alkohola i korišćenja mobilnog telefona, po pitanju dozvoljene brzine...

Osoba mlađa od 18 godina u vozilu mora biti u društvu osobe koja ima iskustvo upravljanja od pet godina tom vrstom vozila, dodao je Rebić.
Osim ograničavajućih normi za mlade koja im se moraju usaditi kao pozitivne, uslediće niz i drugih izmena za popravljanje ambijenta bezbednosti saobraćaja, a među njima je i zaština mera oduzimanja vozila za lice koje upravlja u stanju potpune alkoholisanosti preko dva promila, ili bez dozvole, kazao je Rebić.

autor: MI   izvor: Tanjug


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
46 Odgovora
34313 Pregleda
Najnovije: 00:53:03, 22.Nov.2011.
Ch
2 Odgovora
2697 Pregleda
Najnovije: 18:07:48, 07.Jan.2010.
elenica