Kako zaradite preko Youtube

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 208
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Kako zaradite preko Youtube
« poslato: 09:28:51, 01.Nov.2014. »
I pored stotina hiljada pregleda moguće je da vlasnici klipa ništa nisu zaradili, a mogli su. Trebalo je samo da prijave Jutjubu da dozvoljavaju reklamu. Oni koji jesu, dobro su zaradili. Možda i vi možete da budete među njima čak iako niste muzička zvezda.
„Najgledanija je zabava. Međutim, postoje takozvane niše. Dakle - praktični saveti. Da li je to kozmetika, da li je to način kako da vežete kravatu, da li je to način kako da popravite automobil, kako da uradite nešto na mobilnom telefonu, kratki saveti te forme, fenomenalnoprolaze“, ističe marketing analitičar Srđan Erceg.
Računica je jednostavna - ukoliko neko pogleda reklamu pre vašeg klipa, zarađujete šezdeset odsto od sume koju je uzeo Jutjub. Ako ga pogleda neko iz Sjedinjenih Država ili drugih bogatijih zemalja, možete zaraditi do tri dolara po kliku.

„Neki su uspeli da postanu i milioneri tako što su na Jutjubu uradili pravu stvar u pravo vreme, ali tu vam već treba malo sreće. Ono što je sigurno jeste - ako možete da nađete nešto što je zabavno, na primer, sadržaj za decu. Deca su najverniji korisnici Jutjuba“, navodi Nikola Tomić.
Ukupno - 105 miliona puta. Toliko iznosi gledanost drugog najpopularnijeg Jutjub kanala u Srbiji. Iza njega stoji kompozitor, grafički dizajner i otac malog Maksima koji je junak u više klipova, na više jezika, čak i na kineskom.
Nažalost, ni izbliza nije milioner jer je Jutjub reklama u Srbiji veoma jeftina. Takođe, kada je registrovao svoj nalog, obavezao se da će naplata ići preko nemačke firme jer je Srbija bila van Jutjubovog platežnog polja. Ipak, tvrdi da se ovaj posao isplati.

„Zarada, nećete verovati, raste svaki mesec. Znači, za 20 odsto. Drugari su mi rekli, blago tebi, ti dok spavaš zarađuješ“, kaže Nikola.
One koji bi da rade sa Jutjubom savetuje da nipošto ne snimaju nasilje jer to jednostavno ne prolazi. Dužina klipa je veoma važna.

„Pažnja pada posle tri minuta. Bukvalno, do tri minuta šta se ispriča, ispriča se. Moje iskustvo je takvo i pouka za ljude koji požele da se bave ovim poslom je da krenu da prave nešto interesanto, nešto zanimljivo, ali prvobitno na engleskom“, objašnjava Nikola.
Oni kojima je Jutjub nezanimljiv kao izvor zarade, a imaju foto-aparat, svoje fotografije mogu prodavati i za pet evra po preuzimanju na brojnim specijalizovanim sajtovima, ali to je već druga priča.

A, ako se i dalje pitate čiji je kanal najgledaniji u Srbiji, odgovor je - Cece Ražnatović.

RTS


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
3190 Pregleda
Najnovije: 21:49:57, 02.Apr.2009.
Black Dragon
0 Odgovora
1880 Pregleda
Najnovije: 23:24:49, 31.Okt.2009.
Ch
1 Odgovora
728 Pregleda
Najnovije: 14:44:56, 01.Jun.2014.
Miloš Mi.