Kako ocistiti jetru

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 211
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Kako ocistiti jetru
« poslato: 14:56:45, 25.Okt.2014. »
 1. Beli luk

Ovaj “prirodni antibiotik” prepun je sumpora koji podstiče rad jetrenih enzima i tako pomaže telu da izluči otrove. Beli luk takođe ima dosta alicina i selena – dva prirodna čistača jetre.

2. Citrusno voće

Limun, limeta i grejpfrut izvrsni su saveznici u procesu čišćenja jetre. Oni sadrže visoke doze vitamina C koji stimuliše rad jetre. U grejpu se nalazi i spoj glutation – izvrstan čistač najveće žlezde tela.

3. Kupus

Slobodno posegnite i za domaćim kupusom jer je ova zeljasta namirnica odlična čistačica jetre. Bezbrižno uživajte u ovoj namirnici – svežoj ili ukiseljenoj na prirodan način.

4. Jabuke

Ne zaboravite na grickanje ovog bogatog izvora pektina i drugih esencijalnih elemenata zaslužnih za izbacivanje otrova iz tela kroz probavni trakt.

5. Zeleno lisnato povrće

Jedite spanać, blitvu i drugo lisnato povrće bogato hlorofilom jer ono neutralizuje teške metale, pesticide i hemikalije koji inače usporavaju rad jetre.

6. Cvekla i šargarepa

Pripremite salatu, supu ili ukusan prilog jelu od ovog korenastog povrća, jer je prepuno biljnih flavonida i beta karotena koji unapređuju rad jetre.

7. Špargla

Ovo povrće odličan je pokretač probave koji sadrže materije idealne za prirodnu detoksifikaciju organizma, a posebno jetre i bubrega.

8. Orasi

Jedite orahe jer ovi plodovi sadrže aminokiseline koje pomažu jetri da se reši amonijaka. Ovi orašasti plodovi bogati su i dobro znanim jetrenim pomoćnicima – glutationom i omega 3 masnim kiselinama.

9. Maslinovo ulje

Ne odričite se masnoća, ali birajte one zdrave izvore poput maslinovog ulja koji telu osiguravaju tekuću bazu za apsorpciju štetnih materija u telu, i njihovo izbacivanje iz organizma.

10. Zeleni čaj

S vremena na vreme priuštite telu čišćenje uz pomoć šoljice zelenog čaja. Taj zdravi napitak bogat je antioksidansima koji jačaju imunitet i štite ga od raznih bolesti.

autor: SA   izvor: b92.net   

Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Odg: Kako ocistiti jetru
« Odgovor #1 poslato: 15:22:54, 25.Okt.2014. »
Ne navedose surutku...Plus surutka, ima strasno dobru moc regeneracije jetre-kazu i str i funkciju jetre leci.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 211
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #2 poslato: 22:27:59, 25.Okt.2014. »
Za luk bas nije jasno, ranije sam procitao da otezava njen rad  (*o*)  Blagotvoran jeste  (mah:mah)
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 129
  • Pol: Žensko
« Odgovor #3 poslato: 02:22:51, 26.Okt.2014. »
Za surutku sam i ja cula da je odlicna za obnavljanje jetre,za ostalo navedeno ne znam,mada sve to jedem tako da ne moram da brinem za svoju jetru
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000