Kolašinac peti, Terzić, Jelača i Španovićeva u finaluSrpski atletičari uspešno su startovali na Evropskom šampionatu u Cirihu. Asmir Kolašinac osvojio peto mesto u finalu bacanja kugle. Amela Terzić i Tatjana Jelača bez problema obezbedili učešće u finalima svojih disciplina. Bekrić u polufinalu. Ivana Španović sa 6,66 u finalu skoka u dalj. Tamara Marković bez polufinala na 400 metara. Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je peto mesto u finalu u bacanju kugle, na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Kolašinac je do petog mesta došao hicem od 20 metara i 55 santimetara u poslednjoj, šestoj seriji. On je u drugoj seriji bacio kuglu 20,11 metara, u trećoj 20,36, a prestupio je u prvoj, četvrtoj i petoj seriji.
Zlatnu medalju osvojio je David Štorl iz Nemačke rezultatom od 21.41, srebrnu medalju osvojio je Španac Vivas Borha sa 20,86 a bronzanu Tomaš Majevski sa 20,83 metara.
Ivana Španović obezbedila je plasman u finale skoka u dalj na prvenstvu Evrope u Cirihu pošto je u kvalifikacijama preskočila 6,66 metara. Kvalifikaciona norma iznosila je 6,65 metara.
Španovićeva je rezultat za finale ostvarila već u prvoj seriji. Finale takmičenja žena u skoku u dalj na programu je u sredu od 20 sati.
Uspešna je bila i rekorderka Srbije na 1.500 metara Amela Terzić, koja je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi (4:11,75) i izborila plasman u finale.
"Ima dosta atletičarki koje imaju bolji rezultat od mene, ali ne obazirem se na to. Srećna sam što sam u finalu. Sada je vreme da napunim baterije za petak, kada me očekuje finale", rekla je Terzićeva.
Srpska atletičarka Tatjana Jelača izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva u Cirihu u bacanju koplja.
Jelača je u prvoj seriji ostvarila hitac od 60,26 metara i imaće priliku da se bori za medalju. Norma za finale iznosila je 57,50 metara. Finale je u četvrtak od 20.40.
Tamara Marković nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara.
Markovićeva je u kvalifikacijama zauzela peto mesto u svojoj grupi rezultatom 53,41 sekundi. Najbolje vreme u kvalifikacijama na 400 metara ostvarila je Ukrajinka Olga Zemljak (51,16).