Prednosti zaposlenih u Google kompaniji

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Prednosti zaposlenih u Google kompaniji
« poslato: 11:16:25, 09.Jul.2014. »
Posao u Google-u je jedna od najtraženijih pozicija u kompletnoj tehnološkoj industriji. Pored impresivnog radnog prostora, Google svojim zaposlenima daje i druge pogodnosti, prenosi Biznisinsajder.

Nekadašnji, ali i sadašnji zaposleni u Google-u na sajtu Quora otkrili su prednosti rada za ovu kompaniju.

Besplatna hrana i grickalice - Zaposleni u Google-u se izuzetno dobro hrane i kompanija im nudi zdrav i raznovrstan doručak, ručak, pa i večeru ukoliko rade do kasno i to potpuno besplatno.Tu su i brojni barovi sa sokovima i kafom širom kampusa.

Svakodnevno ste okruženi neverovatnim ljudima i misliocima - Kompanija je odlično mesto da se vide, čuju i upoznaju ljudi o kojima su mnogi samo čitali.

- Okruženi smo pametnim i motivisanim ljudima koji stvaraju najbolju sredinu za učenje kojoj sam ikada bio izložen. Ne mislim samo na stručne razgovore, već je tu i rad sa neverovatnim kolegama – izjavio je jedan Googler.

Zaposleni imaju utisak da žive u budućnosti - Zbog toga što je Google jedna od vodećih tehnoloških kompanija na svetu, nije iznenađenje činjenica da su zaposleni konstantno izloženi novim tehnologijama.

Oni koriste brojne kompanijine proizvode kako bi završili svoje projekte i testiraju uređaje i softver koji još nije predstavljen javnosti.

- Chrome je bio moj primarni brauzer pre nego što je bio najavljen. Koristio sam telefone, tablete i Chromebookove pre nego što su pušteni u prodaju. To je zabavno. Mogu da vidim kako će izgledati budućnost, i ako dam dobar utisak ili se još više angažujem, mogu i da oblikujem budućnost – tvrdi jedan od zaposlenih u Google-u.

Zaposleni u kampusu imaju besplatan prevoz do posla i kući - Iako su Google-ovi autobusi naišli na neodobravanje žitelja San Franciska, oni su i dalje neverovatan resurs za zaposlene.

Svi autobusi imaju WiFI, tako da zaposleni mogu da se opuste, ali i završe svoje poslovne obaveze pre nego što stignu kući.

Psi su dobrodošli - Svi zaposleni u Google-u mogu da dovedu svoje ljubimce na posao.

Nekadašnji zapolseni u Google-u tvrdi da je dovođenje njegovog psa na posao povećalo njegovu energiju, ali i energiju i radost drugih zaposlenih, pšto mu je pomoglo da upozna ljude koje inače nikada ne bi upoznao.

Google se brine o generalnoj sreći i dobrostanju zaposlenih - Zaposleni mogu da daju “kredite za masažu” kolegama nakon dobro obavljenog posla. Ovi krediti mogu se iskoristiti za besplatnu jednočasovnu masažu.

- Povredio sam se dok sam bio u SAD i morao sam da idem na tri operacije i druge preglede zbog čega nisam mogao da radim 5 meseci. Moj menadžer, kolege ali i cela kompanija pokazali su veliku empatiju i ohrabrili su me da se samo skoncentrišem na to da mi bude bolje. Kada sam se vratio na posao i dalje sam bio pod stresom ali je moj menadžer postavio ciljeve u skladu sa mojim stanjem što mi je pomoglo da se vrlo brzo uhodam i nastavim tamo gde sam stao - opisuje jedan zaposleni šta mu se desilo kada se povredio radeći za kompaniju.

Novi roditelji dobijaju pauzu koju zaslužuju - Normalno je da majke odsustvuju sa posla i do 6 nedelja nakon porođaja, ali u Google-u je druga priča.

Novi očevi dobijaju 6 nedelja plaćenog odsustva, a mame 18 nedelja.

Google novim roditeljima čak daje i poseban bonus kako bi im pomogao sa novim troškovima. A kada se roditelji vrate na posao, postoje besplatna obdaništa za decu.

Zaposleni imaju besplatne fitnes časove i ohrabruju se da se pridruže timskim sportovima

- Volim da razmišljam pod tušem. Prilika da izađen napolje i džogiram pomaže mi da se fokusiram na posao i oslobodim stresa rada u kancelariji – tvrdi jedan zaposleni.

Pravilo 80/20 zaposlenima daje priliku za kreativnost - Ovo pravilo omogućava zaposlenima da 80 odsto vremena posvete svom primarnom poslu a 20 odsto mogu da provedu radeći na projektima u koje veruju i za koje misle da će pomoći kompaniji.
Zaposleni mogu da dobiju dodatne slobodne dane da se posvete svojim strastima - Pored odmora, Google zaposlenima nudi dodatne prilike da iskuse život van posla. Oni mogu da uzmu i do 3 meseca neplaćeno pod posebnim okolnostima.

Tokom tog perioda plaća im se zdravstveno, a slobodno vreme mogu koristiti kako bi radili za neprofitne organizacije, političke kampanje ili druge projekte orijentisane ka zajednici.

(Telegraf.rs)


 


*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Odg: Prednosti zaposlenih u Google kompaniji
« Odgovor #1 poslato: 11:17:08, 09.Jul.2014. »
Ja bih ovde da radim  :D  Ovo je raj na zemlji  :olala:
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
14 Odgovora
4733 Pregleda
Najnovije: 23:06:36, 08.Jan.2010.
decko u usponu
8 Odgovora
3542 Pregleda
Najnovije: 13:17:58, 05.Okt.2010.
decko u usponu
0 Odgovora
822 Pregleda
Najnovije: 14:52:10, 12.Jan.2015.
Ch