Venecija - grad na vodi

• Odgovora: 21
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Venecija - grad na vodi
« Odgovor #10 poslato: 23:42:52, 14.Sep.2009. »
Venecija je diiiiiiiiiiiivna, u njoj se prosto oseća taj romantični duh, ne može se zaobići. Otići u Veneciju nije kao otići u bilo koji drugi grad, ovaj grad je poseban, nešto nestvarno :)

Evo nešto sličica i od mene:

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #11 poslato: 23:47:37, 14.Sep.2009. »
Slicice su divne! Prosto sam se  :zaljubljena: u Veneciju!

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
« Odgovor #12 poslato: 00:06:41, 15.Sep.2009. »
Da, ona širi love spirit  :D
Naišli smo i na jedan od onih parova koji tu dolaze da se venčaju...  inlove

Na trećoj slici odozgo je Most uzdaha, koji je dobio ime po uzdasima zatvorenika koji su, prelazeći most do zatvorskih ćelija u susednoj zgradi, mogli još jednom da pogledaju lagunu sv. Jurja. Prema pričama iz 19. veka, iz ovog zatvora jedino je uspeo da pobegne veliki zavodnik Casanova, a do danas nije otkriveno kako je to izveo.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #13 poslato: 00:23:34, 15.Sep.2009. »
Verujem da je divno i verujem da cu jednog dana otici... Prosetati trgom Sv. Marka, preci preko Mosta uzdaha...Samo jednu stvar necu uraditi.. Voziti se gondolom..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #14 poslato: 21:24:26, 15.Sep.2009. »

Verujem da je divno i verujem da cu jednog dana otici... Prosetati trgom Sv. Marka, preci preko Mosta uzdaha...Samo jednu stvar necu uraditi.. Voziti se gondolom..

Kazu da se duh Venecije najbolje oseti kroz voznju gondolom. Nocu je narocito romanticno  inlove

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #15 poslato: 22:13:26, 15.Sep.2009. »
A ako imas morsku bolest? Kao npr ja  blink
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #16 poslato: 22:29:14, 16.Sep.2009. »

A ako imas morsku bolest? Kao npr ja  blink

Nema tu talasa, mirna je voda a i "putovanje" kratko traje ;)
Mada mislim da se ni ja ne bih vozila gondolom  ;D

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #17 poslato: 11:37:47, 08.Jan.2010. »
Bila sam pre par meseci...i iskreno, nisam odusevljena. Grad kao Grad je zaista prelep, ali previse je obasut epitetima. Da bio je ogroman broj turista, ne znam ko je vec napomenuo, i dosta Kineza (i ostalih Azijata).

Ja sam nepopravljivi romantik, ali meni je Venecija u nekim navratima vise delovala kao buvljak nego kao Grad ljubavi  ???
Nisam se vozila gondolom i krivo mi je, ali nisam imala sa kim da je podelim. Ona najvise moze da poveze 8 osoba,a iznajmljivanje najobicnije gondole je 80e pa vi vidite da li cete da se vozite sami ili sa drustvom :mig: Naravno imaju razlicite gondole, ima za manji broj ljudi, samo za parove (koje su prelepo ukrasene), pretpostavljam da je pogled iz njih, u prisustvu voljene osobe, najlepsi osecaj na svetu, ali ja to nisam probala. Variranjem duzine i namene gondole - varira i cena.
Usput, ako vam ne smeta miris Kotora, ne bi trebao da vam smeta ni miris Venecije  ;D Oseca se, ali manje u odnosu na Kotor.

Prvo imali smo 4 sata za razgledanje, posle sam ustanovila i zasto, jer ako se izgubite toliko ce vam biti potrebno da se snadjete i da predjete celu Veneciju (ako nemate kartu) da bi nasli svoju grupu. ne bas svih 4..ali recimo..
Mene ona mnogo podeca na Kotor (tj obrnuto al ajde), sve je isprepleteno, sve sto vam treba nalazi se u nekom cosku - slepoj ulici. Nije bas jeftino, ali nije ni skuplje nego u ostalim gradovima - cak su maske bile najjeftinije upravo u Veneciji i i imali su najveci izbor, a po meni i najlepsi. Cak ni u Veroni nisam nasla lepse maske, a i bile su bar duplo skuplje.

Elem, vrhunac obilaska Venecije: Ulazim sa drugaricom u pizzeriju i unutra rade Kinezi...(ili koji god drugi Azijati) i ja se okrenem i izadjem ;D Inace kod njih tesko da mozete naci pizzeriju kao kod nas, tamo ako jedete pizzu ona je iskljucivo u sastavu restorana gde kosta urnebesno mnogo. Ja ne znam kako Italija koja je poznata po tome nema pizzerije, al dobro.  U svakom slucaju oni koji su se opekli i dali vise nego sto treba na parcice pizze, rekli su da je kod nas 300x i lepsa i bolja :)
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #18 poslato: 21:58:57, 08.Jan.2010. »
Ja sam nepopravljivi romantik, ali meni je Venecija u nekim navratima vise delovala kao buvljak nego kao Grad ljubavi  ???

Bas kao i ja! Na zalost, previse je komercijalizovano sve, pa tako i sama Venecija  :(

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #19 poslato: 13:20:55, 09.Jan.2010. »
Mozda bi lepsi utisak ostavila na mene (i na ljude uopsteno) kada bi se otislo van turisticke sezone...
Dosta je konfuzna i bez turista, a kamoli sa njima :D
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000