Neptun u horoskopu

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Pokahontas-84

  • **
  • 262
  • 8
  • Pol: Žensko
  • Love,Peace,Freedom
Neptun u horoskopu
« poslato: 16:56:26, 05.Dec.2013. »
Videla sam da ima opis za Urana i Plutona, a nema za Neptuna, pa zato sam resila da pisem...

Planeta Neptun druga je transsaturnovska, odnosno transcendentalna planeta, otkrivena 1846.godine, mada je još 1840. matematičkim proračunima i promatranjem Urana utvrđeno njegovo postojanje. Neptun je vladar Riba, egzaltiran u Vodenjaku, u egzilu u Djevici i padu u Lavu. On je predstavnik duhovnog oslobođenja i uzdignuća, njegovo astronomsko otkriće označilo je početak duhovne revolucije čovječanstva, upravo onako kako je otkriće Urana označilo početak tehnološke revolucije i dolazak novog doba.

Ključni pojam kojim bismo mogli označiti Neptuna bio bi intuicija, a on je kao takav odgovoran za duhovni poriv i nadahnuće čovjeka. Pošto je riječ o transcendentu, poput Urana i Plutona, ova planeta potpuno je u svojem djelovanju izvan naših moći i možemo se samo potruditi uhvatiti njezin ritam i vibracije i dopustiti joj da nas nosi sobom i ako smo to u stanju, tada nam može pružiti zaista jako mnogo.

U anatomiji Neptun vlada kičmenim stubom, živčanim vlaknima, stopalima, hipofizom, šestim čulom, leukocitima.

Neptun je vladar Riba i prirodni vladar dvanaeste astrološke kuće, kuće tajni.

Prema astrološkom određenju Neptun je vladar mora i  oceana, tekućina, glazbe, filma, kazališta i televizije, glamura. On upravlja snovima, iluzijama, razočarenjima, duhovnošću idealima, mistikom, predosjećajima i svime  što uzimamo zdravo za gotovo, maglom, naftom, misterijima, anesteticima, laskanjem, svime što je nedodirljivo, mirisima, šestim čulom, osjećajem za poeziju, bojama i plesom. Upravlja i drogama, narkomanijom, alkoholizmom, hipohonderstvom, mjesečarstvom, padanjem u trans, hipnozom, nematerijalnim i abnormalnim. Njegovo djelovanje je suptilno,  ispod  kože, ponekad prijetvorno, frivolno, nedokučivo. Nikada nam ne da da vidimo njegovo pravo lice, nikada ga ne možemo egzaktno uhvatiti i staviti pod svoj nadzor.

Neptun je viša oktava Venere, tamo gdje je u natalnom horoskopu, tu zavaravamo sami sebe, pokušavamo prevariti drugog, tu tražimo izgubljene ideale, tu je laž i obmana, tamna rupa i duboki bezdan naše duše. Zato je Neptun jako naglašena planeta kod svih umjetnika, genijalaca, kreativnih stvaratelja, a također zato među takvim ljudima iznadprosječno susrećemo  ojađene duše, neshvaćene ideale koji tonu u nužu oktavu Neptuna, u alkohol, piće, droge, blatni kal i živu močvaru.

« Najnovija izmena:: 17:04:14, 05.Dec.2013. Pokahontas-84 » 
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
25 Odgovora
19315 Pregleda
Najnovije: 16:18:03, 24.Jul.2013.
TF 2008
0 Odgovora
2874 Pregleda
Najnovije: 11:14:11, 19.Jan.2010.
lilka
0 Odgovora
1724 Pregleda
Najnovije: 17:01:51, 05.Dec.2013.
Pokahontas-84