Da li sitne lazi cuvaju vezu?

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 205
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Da li sitne lazi cuvaju vezu?
« poslato: 14:42:25, 28.Nov.2013. »
"Naravno da nisi debela". "Baš sam maločas mislio da te pozovem". "Nisam buljio u onu devojku". "Ta haljina ti super stoji". "Uopšte ne razmišljam o drugim ženama". "Veruj mi, nikada te neću lagati". Ovo su samo neke od fraza koje izgovaramo kada želimo da izbegnemo potencijalni sukob s partnerkom, "bele laži" - male neistine kojima se ponekad služimo kada ne želimo nekog da povredimo. Te izjave su nalik onim ženskim: "Gotova sam za pet minuta!", "Obožavam sport, posebno fudbal", "Nije mi ovo nova haljina, imam je već godinama". Ko god kaže da nikada ne laže, najveći je lažov od svih. Ove nevine laži, za razliku od onih pokvarenih, koje imaju zadnju nameru, mogu da budu i korisne, mada su često bezrazložne i sasvim providne.

Može li ljubav uopšte da preživi bez malih izvrtanja istine? Krajnja iskrenost i stopostotno poštenje ponekad mogu da budu kontraproduktivne kategorije. Male laži, s druge strane, mogu da zaštite partnerova osećanja ili da mu ojačaju samopouzdanje. Zato nam žene i kažu: "Gotova sam za pet minuta". To je sigurno bolje nego da u svom nestrpljenju čujemo: "Nisam ni blizu toga da budem sređena kako sam zamislila, treba mi još minimum pola sata". Namera je u ovom, a i u mnogim drugim slučajevima, kristalno jasna - održati harmoničan odnos i izbeći beskonačnu raspravu. Stariji parovi to čine kada vremešni suprug svojoj dragoj kaže da izgleda zanosno, baš kao na dan venčanja. Ta slatka laž njoj mnogo znači, a njega čini džentlmenom.

Dakle, i muškarci i žene podjednako lažuckaju, ali postoji razlika u razlozima izvrtanja istine. Žene lažu da bi učinile da se neka osoba oseća bolje, dok muškarci lažu da bi njima samima bilo bolje.

Izvor


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
4 Odgovora
1588 Pregleda
Najnovije: 23:36:51, 14.Jul.2009.
Nale 83
0 Odgovora
1051 Pregleda
Najnovije: 23:56:12, 27.Mar.2010.
web manijak
7 Odgovora
1458 Pregleda
Najnovije: 22:25:41, 17.Mar.2014.
faith