Nikolić: Moguće je u isto vreme biti i nacionalista i proevropljanin

• Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 211
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Nikolić: Moguće je u isto vreme biti i nacionalista i proevropljanin

LONDON - Moguće je u isto vreme biti i nacionalista i proevropljanin, ali je to ljudima u Evropi teško objasniti, jer im je srpski nacionalizam uvek predstavljan kao nešto negativno, rekao je u intervjuu za londonski "Fajnenšel tajms" predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ja svoju zemlju volim kao što vi volite vašu, rekao je Nikolić i objasnio da je počeo sa odbranom Jugoslavije, nastavio čuvanjem Srpske krajine i Republike Srpske, kao i čuvanjem Kosova u granicama Srbije.

Sve to vreme Evropa je prigovarala svemu što radimo, stavljala nas na listu nepoželjnih i nametala izolaciju i sankcije, a pošto su se vremena promenila, morali smo da postavimo sebi nove ciljeve, kazao je Nikolić.

On je objasnio da u Srbiji postoji izreka "samo budala ne menja sebe" i dodao da je sada vreme da obezbedi narodu bolji život.

Da bi se to obezbedilo, kazao je Nikolić, ulazak u Evropsku uniju nije jedini, ali jeste najbolji i najsigurniji put.

Prema rečima Nikolića, Srbija ima trgovinske sporazume sa mnogo velikih, moćnih zemalja koje nisu u Evropskoj Uniji, ali, nažalost, ne proizvodi dovoljno, jer je proizvodnja u proteklih 13 godina potpuno zapostavljena.

Nikolić je ponovio da neće priznati Kosovo i podsetio da to nisu uradile ni neče članice EU, koje zbog toga nisu isključene iz Unije.

FoNet

Strah me čini jačim i boljim.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000