Da li je strpljivost isplativa?

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 202
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Da li je strpljivost isplativa?
« poslato: 13:45:36, 20.Okt.2013. »
Da li je strpljivost isplativa?

Imate neku želju, nešto što želite da ostvarite sa svojim dragim. Možda je to razgovor o zajedničkoj budućnosti, ili želite dete s njim, ili već nešto krupno i bitno. Potrudite se da mu jasno, bez okolišanja, kažete šta je ono što želite - znate da muškarci vole da im se konkretno kaže šta hoćete, ne da pola sata pričate i pričate i da očekujete da on iz vaše priče pogodi vaše želje. Pošto znate da se radi o krupnoj stvari i o nečemu što bi moglo da ga uplaši, svoju želju ste spakovali u lepe reči. Šta onda činite?
Ono što veliki broj žena učini jeste da počne da pritiska svog dragog da im da odgovor. Toliko su se potrudile da mu kratko i lepim rečima kažu šta žele, zašto im odmah ne odgovori? Međutim, ovo je greška - ako tako postupite, vaš dragi će vas odbiti. On nije glup, jasno mu je zašto ste se toliko potrudili oko lepih reči i zaslađivanja svoje želje - zato što tražite nešto što očekujete da bi on mogao da odbije. Zato je smesta zauzeo odbrambeni stav, čekajući da počnete s pritiskom (koji će ga naterati da se oseti još više napadnuto i opterećeno nimalo lakom odlukom), i u takvoj situaciji njegov odgovor biće dat u afektu.
Šta učiniti da do toga ne dođe? Setiti se da je ćutanje zlato. Ne činite ništa. Ne pitajte ga za mišljenje, ne čekajte njegov odgovor. Sledećih nekoliko nedelja u potpunosti izbegavajte osetljivu temu, ponašajte se kao da mu ništa o tome niste ni rekle. Šta postižete time?

Postižete to da mu date vreme da svari ono što ga plaši, da na miru razmisli o svemu i da donese odluku bez pritiska. A to je, najčešće, baš ono što je potrebno - mogućnost da se krupna promena prihvati sopstvenim tempom, bez ikakvog pritiska.
Dakle, malo strpljenja (ili malo više, zavisi kako vidite nekoliko nedelja ćutanja o temi do koje vam je veoma stalo) i, ako se ono što želite da postignete može postići, najverovatnije će vam i uspeti. Srećno!

Izvor: Krstarica


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
10 Odgovora
2361 Pregleda
Najnovije: 17:56:05, 06.Dec.2015.
Presrećna