Anketa

Koliko cesto idete kod zubara?

Mesecno.
Na 3 meseca.
Na 6 meseci.
Na godinu dana.
Samo kad zaboli zub.
Kad stignem.
Nikad.

Strah od zubara ~ odlazak kod čika zube

• Odgovora: 24
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže rada

• **
  • 163
  • 0
  • Pol: Žensko
Strah od zubara ~ odlazak kod čika zube
« poslato: 20:14:45, 09.Mar.2009. »

da li vas je strah odlaska kod zubara?  :;
koliko cesto idete kod zubara i koliko brinete o vasim zubima?
Privatni zubar ili neki dom zdravlja?

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Strah od zubara ~ odlazak kod čika zube
« Odgovor #1 poslato: 21:28:30, 12.Mar.2009. »
hahahahah obozavam ovu temu :D

1. imam uzasan strah! nevidjeni..fobija
2. ne idem nikada! jer imam prefektne zube :) i jedno idem kad je sistematski..a skoro je bio i opet su mi rekli da su mi perfektni..tako da vodim dosta racuna o njima..samo da bih izbegla onu odvratnu stolicu..
3. ni jedni svi imaju isti odvratne uredjaje >.<
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže volim forume :)

• **
  • 118
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 19:15:11, 17.Mar.2009. »
plasiom se zubara :(

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #3 poslato: 11:43:42, 08.Sep.2009. »
Strah od zubara ima genetsku osnovu

Američki naučnici su došli do saznanja da je isti gen koji je odgovoran za riđu boju kose odgovoran i za strah koji se javlja u zubarskoj ordinaciji. Dokazano je da mutacija na genu MC1R, koji se nalazi kod riđokosih osoba, izaziva i smanjenu efikasnost anestezije u stomatologiji. Riđokosim osobama je potrebno oko 20% više anestetika nego ostalim pacijentima da bi se izazvao isti efekat utrnulosti u ustima pre određene stomatološke intervencije.

Tim lekara i stomatologa sa klinike u Klivlendu testirao je 144 mlade osobe. Prirodno riđokoso bilo je 67 ispitanika, dok je ostalih 77 imalo tamnu boju kose. Svi su popunili upitnike koji su se odnosili na stepen straha od bola prilikom stomatoloških intervencija, upitnik o strahu od stomatologa i loše iskustvo sa stomatolozima. Svima njima je uzeta krv za određivanje MC1R gena, koji se najčešće nalazi kod riđokosih.
Ovaj gen je bio prisutan kod 65 od 67 riđokosih, a samo kod 20 od 77 tamnokosih osoba. Osobe koje su imale ovu varijaciju gena pokazale su mnogo veći strah od zubara i u velikom procentu su bile spremne da izbegavaju odlazak stomatologu.

Izvor: Krstarica

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 13:49:58, 08.Sep.2009. »
Zubara mnogo volim,ne plašim se uopšte,idem na 6 meseci na pregled i ultrazvučno čišćenje i poliranje zuba.Kad sam bila mala,prvi put me je odveo tata kod zubara,od tad idem sama,nije da nisam imala popravki i kvarova,jesam,ali nemam taj strah.Prvo sam prihvatila da se to mora,i da je mnogo gore kad te zub zaboli,jer je tad kasno,a i što se mora nije teško ;D Danas mogu reći da imam divnog zubara,i da ne vidim razlog za strah,kad se sve radi sa anestezijom(ja sam je dobila jednom,iz čiste radoznalosti).

*

Van mreže kaubojka

• *
  • 34
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 00:38:32, 07.Okt.2009. »
ne plasim se zubara ali ne idem cesto  :(
uglavnom je to period od 6 meseci do godinu dana. .

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #6 poslato: 00:32:50, 16.Okt.2009. »
ne plašim se,al ne idem često,imam dobre zube,verovatno genetski..imam godinama istog zubara, privatna praksa
ne razumem zašto se ljudi plaše,danas se sve intervencije rade tako reći bezbolno,i za svaki se zub treba boriti...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 14:06:34, 17.Jan.2010. »
Srbi kod zubara samo kad moraju

Stanovnici Srbije ni ranije nisu mogli da se pohvale blistavim osmehom, ali otkako je pre četiri godine stomatološka zaštita, za većinu populacije, isključena iz paketa obaveznog zdravstvenog osiguranja, kod zubara se još manje ide.
Poslednji rezultati istraživanja pokazuju da svega 8,5 odsto odrasle populacije ima sve zube, 9,3 odsto nema nijedan svoj zub, a četvrtini populacije (26,6 odsto) nedostaje više od 10 zuba.

(MONDO)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #8 poslato: 14:52:35, 17.Jan.2010. »
Srbi kod zubara samo kad moraju

Stanovnici Srbije ni ranije nisu mogli da se pohvale blistavim osmehom, ali otkako je pre četiri godine stomatološka zaštita, za većinu populacije, isključena iz paketa obaveznog zdravstvenog osiguranja, kod zubara se još manje ide.
Poslednji rezultati istraživanja pokazuju da svega 8,5 odsto odrasle populacije ima sve zube, 9,3 odsto nema nijedan svoj zub, a četvrtini populacije (26,6 odsto) nedostaje više od 10 zuba.

(MONDO)

Porazno...

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #9 poslato: 14:58:34, 17.Jan.2010. »
Nisam nikad imala strah od cika zube, cak sta vise jedva cekam da idem na kontrolu na svakih sest meseci  ;D, imam svog privatnog zubara.Dosta vodim racuna o njima, mada imam jako dobre zubice pa nisam imala nekih vecih problema sa njima, jedino se "mucim" sa koncem za zube jer su mi zubi bukvalno zbijeni jedan uz drugi pa se desava da malo povredim desni provlaceci konac izmedju njih

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000