Kako da počnem ovu temu? U mislima čujem reči "Tića je uradila ovo, Tića nam je dolazila za vikend, bolje joj je"...i sećam se osmeha moje tadašnje koleginice dok je pričala o svojoj, već tada, bolesnoj bratanici.
Otvorim novine, otvorim neki sajt i pročitam "Počivaj u miru anđele"...
Zato što poznajem tetku male Tijane Ognjanović i zato što sam redovno pratila sve o njoj, i iznad svega zato što mi je jako teško, tek sada otvaram ovu temu.
Tijanino malo telo je otkazalo u noći između nedelje i ponedeljka, 15.07.2013.godine. Nije dočekala novo srce u Hjustonu.
Pre nje je nedavno umro dečak bolestan od Batenove bolesti.
Na novo srce čeka Anita Balaž, devojčica koja čeka da se prikupi novac za odlazak na operaciju. Mora da dobije novo srce i nova pluća.
U ovoj zemlji novca ima za nekog mladića koji je teško pretukao drugog mladića, stranca.
Republički fond za zdravstveno osiguranje odobrava novac za promenu pola.
Društvo i država imaju novac za gej parade i njihove aktivnosti. Imaju novac za skupa letovanja svih bivših i sadašnjih ministara.
Postoji novac za koncert pevačice. I najstarijim sugrađanima se deli pomoć u ratama, bez provere da li primaju ino penzije.
Za sve u ovom društvu ima novca. Za parade, šarade, za Farme i Dvorove, za Velikog i malog brata...samo nema novca za bolesnu decu.
Surovo društvo u kome nema novca za decu, to je zemlja Srbija.
Šta po vama treba da se promeni, pored zakona, da bi sva bolesna deca dobila mogućnost da ozdrave?
Da li su dovoljne kampanje građana koji se ujedine kada je hunanost u pitanju, ili i država mora nešto da preduzme?