Lotosov porodjaj

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

  • *****
    Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Lotosov porodjaj
« poslato: 12:32:55, 14.Apr.2013. »
“Lotosov porođaj” - novi trend među Britankama


Sve veći broj Britanki odlučuju se posle porođaja da ostave pupčanu vrpcu da visi na bebi sve dok sama ne otpadne, umesto da je odseku blizu stomaka.

- Pre nego što optadnu posteljica i pupčana vrpca može da prođe i do deset dana, pa majke sve to moraju da nose zajedno sa bebom dok čekaju da priroda učini svoje.

Meri Kala, 47-godišnja zagovornica tzv. "latosovog porođaja" i instruktor za babice iz Teksasa, veruje da je ova neuobičajena praksa korisna za zdravlje majke i bebe. Ona je je izjavila da zadržavanje pupčane vrpce smanjuje opasnost od infekcije i omogućava potpuni transfer krvi iz placente i pupčane vrpce do bebe u periodu kada joj je to najpotrebnije.

- Odmah nakon porođaja, imunološki sistem bebe ubrzano prolazi kroz ogromne promene. Time što ne remetimo sadržaj krvi u tom trenutku, sprečavamo nastanak bolesti u budućnosti. Majka i beba ubiraju korist od toga što je sva pažnja usmerena na vezu između njih, a ne na pitanje "ko će preseći vrpcu, to jest vezu". Ako su majka i beba zdrav, remećenje prirodnog procesa veoma lako može da prouzrokuje štetu na poznat ili nepoznat način - kaže ona.

Meri Kala, koja je porodila više od 100 žena, kaže da se pet odsto njenih klijentkinja odlučilo za "lotosov porođaj".

- Obavljanje kućnih poslova uz dete kome placenta i pupčana vrpca vise na stomaku nije tako težak posao kao što ljudi misle. Pupčana vrpca se obično osuši i otpadne za tri dana, kada nijedna majka ionako ne bi trebalo da radi bilo šta po kući-  objašnjava ona.

http://zena.blic.rs/Porodica/14950/Lotosov_porodaj__novi_trend_medu_Britankama


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
4 Odgovora
2845 Pregleda
Najnovije: 22:55:18, 25.Nov.2009.
mia