Duze i gusce trepavice

• Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Duze i gusce trepavice
« poslato: 13:57:05, 10.Dec.2008. »
Lek za rast trepavica

Uskoro možete očekivati da ćete imati duže, deblje i tamnije trepavice, i to zahvaljujući leku lumigan (bimatoprost), koji se već godinama uspešno koristi u lečenju glaukoma (povišen očni pritisak).

Oftalmolozi su primetili da osobe koje koriste ovaj lek imaju kao sporedan efekat ekstreman rast trepavica. Taj rast trepavica dešava se gotovo kod svih osoba koje koriste ovaj lek, nezavisno od starosti i pola.

Farmaceutska kompanija "Alergan", koja proizvodi lek botoks objavila je da će tražiti odobrenje od Američke agencije za puštanje lekova u promet (U.S. Food and Drug Administration) i očekuje da će lek za ovu namenu biti na tržištu 2009. godine.

Lek je testiran na ovaj novi kozmetički efekat tokom 2007. godine na pacijentima u San Dijegu (Kalifornija, SAD) i Vankuveru (Kanada), ali se o rezultatima tog ispitivanja vrlo malo zna, osim da su svi oduševljeni efektom. Smatra se da će ovaj lek imati vrlo veliku primenu u kozmetici i na tržištu koje se bavi medicinskom estetikom.

Kompanija nije otkrila u kom obliku će se lek koristiti, koji su sporedni efekti i koliko će lek da košta kada se jednom nađe na tržištu. Heder Kat (Heather Katt), menadžer za odnose sa javnošću kompanije "Alergan", izjavila je da kompanija neće da otkrije detalje zbog potencijalne konkurencije.

Jedini sporedan efekat koji je primećen tokom studije bio je nastanak tamnih podočnjaka. Kada su osobama kojima su se pojavili podočnjaci ponudili da promene lek, one su odbile rekavši da im je mnogo važniji efekat na trepavice, a podočnjake mogu da maskiraju nekom kremom.

Lek lumigan inače zaustavlja progresiju glaukoma tako što smanjuje unutrašnji pritisak u oku i vrlo je efikasan.

Izvor: Krstarica
« Najnovija izmena:: 23:44:55, 16.Jun.2009. lilka »

Odg: Duze i gusce trepavice
« Odgovor #1 poslato: 16:19:55, 15.Jan.2009. »
Ha, moram vam isprichati jednu malko smeshnu ali istinitu prichu...
neko je jednom davno josh dok bejah u osnovnoj shkoli...znachi bash davno:D.provalio, da trepavice ako se poshishaju posle porastu duplo duze ;)...ne mogu vam opisati koliko smo bile nas 10-ak, sa poshishanim trepavicama, sretja pa su porasle na istu duzinu kao i pre "tretmana"!! :)  :P
moj savet: " ne shishajte trepavice"!!! :)))))

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • Pol: Žensko
  • ~Sunshine~
« Odgovor #2 poslato: 11:32:54, 01.Feb.2009. »
A neka hvala! Bolje da su mi trepavice ovakve kakve jesu, nego da imam crne podocnjake! Strasnooo!

neko je jednom davno josh dok bejah u osnovnoj shkoli...znachi bash davno:D.provalio, da trepavice ako se poshishaju posle porastu duplo duze ;)...ne mogu vam opisati koliko smo bile nas 10-ak, sa poshishanim trepavicama, sretja pa su porasle na istu duzinu kao i pre "tretmana"!! :)  :P

Aaaa ja imam jednu drugaricu koja je isto to cula i osisala ih je, ali joj NISU PORASLE!!!!!!!!! : -)))))
« Najnovija izmena:: 11:34:58, 01.Feb.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #3 poslato: 13:57:34, 22.Mar.2009. »

Bas si me nasmejala, ali moram priznati da sam i ja daaaavno cula za ovaj "tretman". Hihi sreca pa ga nikada nisam probala  ;D

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #4 poslato: 14:53:27, 22.Mar.2009. »
ja sam ih cupala..rukama...jer me je uvek nerviralo kada mi otpadne neka i upadne u oko..
i sad imam uzasno guste i duge trepavice :D

ne preporucujem ovo svima jer se osobe razlikuju :D
« Najnovija izmena:: 14:56:43, 22.Mar.2009. *Mew - S.w.E.e.T* »
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #5 poslato: 14:55:12, 22.Mar.2009. »
ja sam ih cupala..rukama...jerme je uvek nerviralo kada mi otpadne neka i upadne u oko..
i sad imam uzasno guste i duge trepavice :D

ne preporucujem ovo svima jer se osobe razlikuju :D

(rzm) Mozda je ovo bolja varijanta jer si im tako ojacala koren  ;)?

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 14:57:40, 22.Mar.2009. »
haha moze biti, ali povukla sam na oca..i on ima relativno duge trepavice :D
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #7 poslato: 15:02:44, 22.Mar.2009. »
haha moze biti, ali povukla sam na oca..i on ima relativno duge trepavice :D

Ma nezalim se i ja imam prilicno dugacke i guste trepavice al` sto da ih ne poboljsam jos ako je ikako moguce  ;D. Sta kazes, da pokusam i ja malo da ih cupnem  8) ? Ili da izaberem neku maskaricu hihih?

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #8 poslato: 15:18:56, 22.Mar.2009. »
ne bih preporucila, jer ne zelim posle da snosim odgovornost :D
a za maskacu..trenutno koristim Avon darling Curves ili tako nesto..a pre toga sam koristila Oriflame wonder beauty koju ti toplo preporucujem :)

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #9 poslato: 15:23:18, 22.Mar.2009. »
ne bih preporucila, jer ne zelim posle da snosim odgovornost :D
a za maskacu..trenutno koristim Avon darling Curves ili tako nesto..a pre toga sam koristila Oriflame wonder beauty koju ti toplo preporucujem :)

Ako neces da snosis odgovornost, onda necu pokusati  ;). hvala na preporuci za maskaru.
A ja sam negde cula da je dobro namazati trepavice maslinovim uljem pa tako prenociti. Kazu da to jaca i poboljsava rast trepavica  (*o*)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000