Mesec konjukcija Pluton

• Odgovora: 18
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže frozen

• *
  • 82
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Muško
Mesec konjukcija Pluton
« poslato: 11:03:37, 07.Mar.2009. »
Mesec konjukcija Pluton

Ova konjukcija cesto naglasava opcinjenost emotivnim ili seksualnim pitanjima; mozda zelite da dominirate u tim podrucjima. Osecanja su vam do te mere intenzivna da ponekad prelaze u tiraniju, pa ipak, ljubav je za vas izuzetno vazna i neprestano tezite emocionalnom ispunjenju. Mozda cete ga naci u kreativnim oblastima.

autori: Marion Marc i Dzoan Mekevers

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Mesec konjukcija Pluton
« Odgovor #1 poslato: 00:25:12, 02.Sep.2009. »
Ovaj aspekt, meni se cini da sam negdje procitala, i donosi majci natusa teske misli, brigu, depresiju itd.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #2 poslato: 17:16:30, 07.Mar.2011. »
Mesec konjukcija,kvadrat,opozicija Pluton

U konjukciji majka (ili natus) moze imati mladez pored oka.Strah od oruzja,bitki,ratova pa se moze truditi da dete ne posalje u vojsku vec u kuvare.Ovo je kuca u kojoj svadje dolaze naglo.Ovo je kuca strepnje,kuca koja se puni strahom,ako iole musko celjade visak snage ima.Dusa strepi od iskonske energije.Zena kako stari ne prihvata sex,odbacuje erotizam,miri se sa snagom libida bezeci od njega.To ne znaci da ona libido nema,ali mrznja spram nasilja uvek postoji.Ovo je kuca u kojoj energija stalno lebdi pa stvari nekad same puknu,kao sto nekad neka puska opali i ubije nekoga iz cista mira.Zarobljena i pokrenuta energija.Cesto je ovo slika tumora materice,cisti donjeg abdomena i osetljivog stomaka.Ovo je slika da u genezi ima ubijenih zena.Ovo je simbol zene koja moze biti ranjena ili ubijena u ratu,pucnjavi ili kad puska slucajno opali.Tanjir ispada iz ruke.Kupatilo odjednom poplavi.Sudovi popucali iz cista mira.Ta energija se radja u casu kada majka zeli da se oslobodi strasti,da njena dusa nema vise erotskih i animalnih fantazija,tada blokira energiju i okrece je u drugom pravcu.Ponekad moguc pozar u kuci.Zaboravljen pikavac na krevetu.Metak slucajno ulazi kroz prozor.Rikoset.Potreba da se pobegne od energije.Potreba da se energija potisne.Gangsteri se sunjaju oko kuce.Grcevi i bolovi u stomaku.Zena koja je ostala trudna,zbog stida sto njena porodica ne zeli tog partnera skace u reku i umire.Poplave,rusenja kuce,zemljotresi,katastrofe i ratovi donose genetsko prokletstvo koje vera i molitva i pravilno usmerena kucna energija mogu promeniti.Podzemne vode ispod kuce.Nemiri,strahovi,briga spram muske celjadi,te opasnosti od silovanja uvek moguci.
iz knjige Beskrajna astrosimbolika Gorana Milekica

Osećanja su Vam veoma intenzivna ali često  skrivena. Kao vulkan, u jednom trenutku izgledate
prilično mirni a u sledećem  eksplodirate s velikom snagom i neočekivanim besom. Intenzitet Vaše
reakcije često  iznenadi i Vas same. Posedujete izvanrednu revnost i naginjete da budete  emotivni
fanatik kada su u pitanju stvari do kojih Vam je stalo. Vaša osećanja  i želje mogu biti toliko snažne da
radite stvari u suprotnosti sa sopstvenim  mišljenjem i razumom. Takođe možete biti veoma manipulativni,na suptilan  način. Vaši lični odnosi su duboko emotivni, strastveni, i najčešće i burni i bolni.

Kako je Mesec u padu u sazvežđu Škorpiona ovo je svakako veoma teška kombinacija. Slika izbrisanog Meseca koji živi između dva sveta. Osoba može doživeti blisku smrt, veliku transformaciju, ima mogućnost da doživi jake padove i preživeti strašan strah i nakon toga zaključiti da to nije bilo toliko opasno. Samo ukoliko ovlada tom silom regeneracije, večnošću ona može živeti korektno.
U dobrom aspektu je ovo uvek kombinacija za operaciju koja nosi dobar ishod, može da se brzo oporavlja. Regeneriše se brzo.
Loša aspektura je opasnija i od aspekta sa Marsom. Tu su u pitanju koreni, neko u familiji se ogrešio i vi tu stvar morate da završite. Nekome ste dužni i neko će imati tendenciju da vam uzme, potrebno je samo da se opustite i date. Nikakvo opiranje ovde neće dati dobar ishod, samo odlaganje i ponavljanje. Zbog nekoga iz porodice su ljudi stradali i u datom trenutku je potrebno tu prošlu stvar očistiti.
Sve što je nekome nekada donelo patnju mora da se očisti kako se zemlja ne bi punila, ne smeju se događaji zatrpavati, skrivati jer vremenom sve to mora da se sredi. Ovo je veoma često slika porodičnog prokletstva, potrebno je pročišćenje jer je ovo nezgodan susret Mesec sa 3. stepenom Škorpiona . Čak i kada je u pitanju separacioni aspekat događaji su neminovni ali je ovo dobar pokazatelj da je deo već očišćen od strane predaka i na vama je da nastavite povoljne aktivnosti. Posmatrajte dispozitora jer on u startu ukazuje na nastavak, postupak i sam tok kao i posledice prevazilaženja. Pluton jeste zločin, to je Mars koji je skriven pa se o ovim događajima najčešće ne govori među članovima porodice.

jezivo..ali istinito

Sentimentalna masta i trubadurske pustolovine sa zenama,cudni snovi i ekstremna djela,duboka istrazivanja u psihologiji,halucinacije,kibernetika,nedokucivi svijet.Afl-prkosi opasnostima,juri u pustolovine te gubi smisao umjerenoga,tamne afere i nesretni slucajevi,pogubne sugestije,farmacija,dekoracije,u rm trpi od ljubomore a sam nevjeran u ljubavi,u rw trpi cim se on udalji a u blizini opasna uzbudjenja od kojih se poslije trpi.
Dupor
« Najnovija izmena:: 12:27:51, 15.Apr.2011. * Čarobnjak * »
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • SuperLady
« Odgovor #3 poslato: 16:10:38, 01.Sep.2011. »
Citat
jezivo..ali istinito
Bas tako :'(

Evo i pogleda sa vedrije strane...

Pluton u konjukciji sa mesecom

Mesec je zbog svoje blizine, izuzetno značajan za astrologiju i kroz psihološku ravan, govori o nagonima. Nagoni se ne mogu kontolisati, niti menjati. Tako jedan mesec u jarcu, teži stabilnosti i sigurnosti, a jedan mesec u raku, zaštićenosti i ostvarenju kroz porodicu... kroz mesec, naše svesno biće stupa u akciju.

On je pokretačka snaga našeg života. Dobro integrisan mesec u karti, imaju brižne osobe, pune razumevanja, saosećanja, svesne svoje intuicije i svojih potreba.

Mesec je emotivni zapis duše, i kroz karmu govori o nagomilanim iskustvima, prenetim u ovaj život.

Čitala sam neke opise, kontakta MESEC/PLUTON. Uplaših se . Pa to je samo da odeš u ćosak i da zardjaš.

Ajde da vidimo koje pozitivne strane ovakav aspekt može da donese. Jer ništa nije loše, već kroz rušenje šablona, vodi oslobadjanju i ljubavi.

Elem..Nežna strana meseca u ovom kontaktu dobija izuzetnu, nepresusnu snagu. Sposobna je da podnese velike stresove u životu. To vam je slika majke, koja iako sama sitna, dize kola da bi spasila dete. Pluton je planeta vezana za snagu, transformaciju i sposobnost preživljavanja u najtežim uslovima.Ovde je potreba za borbom ekstrem, ali uglavnom na emotivnoj, odnosno porodičnoj ravni.

Duboka empatija, koju ovaj mesec ima, može dovesti do želje za kontrolom, jer se plaši odvajanja. On to pravda ljubavlju, ali put u pakao popločan je najboljim namerama. Ovakav mesec ima izraženu vidovitost, ali su uvidi kroz osećanja. U predhodnim trajanjima, ova osoba je manipulisala, osećanjima svojih bližnjih i radila "no-no" stvari magijom da bi razdvojila ili spojila osobe.

Svi lošiji aspekti meseca su psihološke prirode, pa resivši te probleme, do fizičke ravni neće ni stići. Povratak na rana iskustva,može biti jako bolan, ali je neophodan, da bi se odstranili ometajuci faktori u daljem razvoju. Pluton ima potrebu da transformiše i na svetlo dana izbaci nagomilane nerazrešene stvari. Suočen sa svojom senkom, mesec može da bira, da li ce ih prepoznati, transformisati (pluton),pa će pluton pomoći u regeneraciji tkiva, na fizičkom, odnosno duše na emotivnom nivou, ili će doći do degeneracije. Ovakav regenerisani mesec, sposoban je ne samo da bude stabilan, jak i borben,nego da povuče masu za sobom kao vodja malodušnih i njihova svetlost. Feniks u takvoj duši je inspiracija onima kojim je snaga potrebna...

Izvor: http://www.mojgrad023.info/astro%C4%8Darolija-by-vesna-grbi%C4%87/pluton-u-konjukciji-sa-mesecom/itemid-151

*

Van mreže ZzZz

• *
  • 81
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 08:43:04, 02.Sep.2011. »
imam ja ovu konjukciju i to u skorpiji  ;D

..za ovaj aspekt stvarno ima bolesnih opisa :roll:..ali da je tezak, to jeste

*

Van mreže kaktus-vila

• *
  • 7
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 16:48:52, 11.Feb.2012. »
I ja ga imam, u petoj kuci...  Mene zanima ako neko može da mi odgovori, da li ova konjukcija u Škorpiji, može da označava gubitak majke, obzirom da sam pročitala negde da sam Mesec u Škorpiji označava majku koja je slabog zdravlja?
"Music gives a soul to the universe wings to the mind, flight to the imagination and life to everything"

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #6 poslato: 19:34:22, 11.Feb.2012. »
I ja ga imam, u petoj kuci...  Mene zanima ako neko može da mi odgovori, da li ova konjukcija u Škorpiji, može da označava gubitak majke, obzirom da sam pročitala negde da sam Mesec u Škorpiji označava majku koja je slabog zdravlja?
Ukoliko je u petoj, najviše se i odnosi na petu kuću ili na one kuće kojima ta dva astrološka tela vladaju.
Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo takve stvari jer simbolika Meseca nije samo majka.
Mesec može biti majka, može biti imanje, mogu biti emocije, može biti porodica, može biti porodično nasleđe itd.
Tu Pluton ne daje ispoljavanje Mesečevih osobina ili ih otuđuje ili ih na silu kontroliše...  takođe Mesec je u stanju da preplavi Plutonove osobine i da Mesec koristi Plutona...

*

Van mreže kaktus-vila

• *
  • 7
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 00:59:09, 12.Feb.2012. »
Slažem se, ali, htela reći, pitati, da li ovaj aspekt može da označi taj gubitak, obzirom da se gubitak dogodio?
"Music gives a soul to the universe wings to the mind, flight to the imagination and life to everything"

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 13:41:14, 12.Feb.2012. »
Iako je ovaj aspekt težak ne možemo samo na osnovu njega da donosimo takve zaključke već treba sve uzeti u obzir...

*

Van mreže Luftika

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 22:07:18, 13.Maj.2012. »
Moze li mi neko reci sta znaci konjukcija meseca i plutona u 6.kuci? Mesec mi je u skorpiji, kao i pluton. Takodje imam i mesec kvadrat saturn, koji je u vodoliji u 10.kuci.
Hvala

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000