Pocinje primena novog pravilnika o vozilima

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 28 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Pocinje primena novog pravilnika o vozilima
« poslato: 18:04:49, 04.Feb.2013. »
Primena novog pravilnika o vozilima

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović najavio je da će uskoro početi primena novog pravilnika o ispitivanju ispravnosti vozila.
To će, kako je naveo, uvesti red u tu oblast i doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju.
"Vrlo brzo će početi primena pravilnika o ispitivanju vozila, jer je do sad dosta neuređeno pitanje ispitivanja vozila i izdavanja atesta. U taj segment ćemo uvesti red", rekao je Jovanović u intervjuu agenciji Beta govoreći o planovima u ovoj godini.

Agencija za bezbednost saobraćaja planira da ove godine počne i izdavanje licenci profesionalnim vozačima. Licenciranje će početi u drugoj polovini godine.

"Skoro da smo završili priču i o implementaciji tahografa, pre svega izradom memorijskih kartica za digitalne tahografe koje radimo već godinu dana. Završili smo priču sa proverom znanja tehničara koji rade u radionicama za servisiranje tahografa. U toku je postupak ovlašćivanja radionica koje se time bave", rekao je Jovanović.
On je ocenio da Srbija po bezbednosti u saobraćaju i dalje zaostaje za najbezbednijim zemljama u Evropi i svetu napomenuvši da je u toku izrada Nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja, koja sadrži niz mera za poboljšanje stanja u toj oblasti.
"Što više saobraćajnica bude pokriveno sistemom video nadzora biće bezbednije. Dobar primer je žuta traka na Brankovom mostu u Beogradu. U toku je izrada Nacionalne strategije za povećanje bezbednosti u saobraćaju do 2020. godine. Ta strategija sa nacionalnim planom sadrži niz detalja i mera za povećanje bezbednosti", rekao je on.

Jovanović smatra da se protiv bahatih vozača koji ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju mora boriti uporednom primenom preventivnih mera i efikasnim kažnjavanjem.
Upitan o izradi novog zakona o bezbednosti saobraćaja, Jovanović, koji je član radne grupe za izradu zakona, rekao je da očekuje da nacrt bude gotov za mesec do dva i da će potom početi javna rasprava.

Ceo tekst: B 92


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
6 Odgovora
2231 Pregleda
Najnovije: 19:48:50, 29.Mar.2015.
Roza
2 Odgovora
1966 Pregleda
Najnovije: 03:20:14, 16.Maj.2010.
Wish_me_luck
0 Odgovora
1226 Pregleda
Najnovije: 13:18:42, 11.Avg.2011.
Ch