Takmičarski duh

• Odgovora: 13
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
Takmičarski duh
« poslato: 20:16:26, 08.Dec.2012. »
Je li on urodjen instinkt ili socijalna, zivotom stecena navika? Jeste li takmičarskog duha i kako na to gledate kod drugih ljudi? Može li vas tudji takmičarski duh motivisati da budete bolji i uspješniji u nečemu?

Ja sam u poslu pomalo takmičarskog duha, pogotovu kad vidim kako se drugi koji mozda manje znaju ili imaju manje iskustva bore za sebe i  trude da budu prvi... itd. Naravno "takmičim se" fer sredstvima.  :D

Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
Odg: Takmičarski duh
« Odgovor #1 poslato: 01:47:05, 09.Dec.2012. »
....večno me "vozaju" emocije, a ne ambicije.....pa sam u dilemi da li se to zove takmičarski duh ili nekako drugačije  (*o*)
oko mene su po pravilu ljudi koji nisu fer igrači, nisu ni oni krivi jako, situacija je prosto nametnuta
....ali kada me pomenute emocije stimulišu, neumorna sam....na kraju se uvek pitam odakle mi toliko snage
.....mada umeju da me odvuku i na potpuno suprotnu stranu  :girlblush:

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #2 poslato: 14:01:35, 09.Dec.2012. »
Postujem takmicarski duh kod drugih samo sto kod mene nije dovoljno izrazen, brzo gubim motivaciju  (*o*)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
  • Pol: Muško
« Odgovor #3 poslato: 14:27:28, 22.Dec.2012. »
Svi mi imamo malo urodjenu potrebu da se takmicimo

Sto da ne, uvek se iz tih "utakmica" nesto novo nauci, sazna  :)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #4 poslato: 14:31:12, 23.Dec.2012. »
Prijala bi mi neka knjiga na ovu temu ako neko ima predlog radi bolje motivacije  (mah:mah)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže slavne

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 23:02:25, 14.Jan.2013. »
Такмичарски дух на послу обично је везан за капиталистичку беспоштедну конкуренцију у којој је човек човеку - вук. Такмичарски дух у модерном спорту нема наравно никакве везе са изворним принципима спорта већ са зарадом по сваку цену. Такмичарски дух "тек онако" обично је везан за младалачко тражење себе, где још не знате шта можете, а у крајњој линији не знате ни шта хоћете. :D

Упоредимо претходно са следећим:
Сараднички тимски дух на послу где се људи доживљавају као пријатељи један другом на заједничку корист и добробит (да могуће је, само данас није у моди).
Учествовање у рекреативном надметању зато што вам је то пало на памет неће ником тешко пасти јер нико није изгубио 300,000 долара због лоптице која је одлетела у аут.
Младалачко тражење себе кроз нетакмичарско дружење у коме нико не губи ништа, а сви добијају.

Шта је боље?

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #6 poslato: 08:50:33, 15.Jan.2013. »

Ja sam mišljenja da na je to ua neki prirodni način urođeno.
Kod nekih to dolazi više do izražaja, kod nekih manje. Toga takmičarskog duha ima svagdje, npr jedna majka vidi kakvu je tortu napravila kolegica svom djetetu, ona teži da napravi bolju.
    Zači ne mora da bude samo sport, nego tog tamičarskog duha ima sveopče u čitavom životu.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže filozof

• 697
  • 34
« Odgovor #7 poslato: 14:43:59, 15.Jan.2013. »
Pitanje je samo kada gubimo motivaciju u bilo kojoj utakmici..  da li onda kada su samo nepostena sredstva koriscena ili jednostavno nemamo zelju da budemo bolji?  A dobro ima onih koji vole i postenu i nepostenu utakmicu samo tada treba da budemo spremni za zrtvovanje
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #8 poslato: 21:14:45, 15.Jan.2013. »
pre bih rekla da za prljavu borbu treba da imaš "dobar stomak" ..... imam utisak da je postala praksa  :( , volela bih da grešim
....a motiv nestaje iz najrazličitijih razloga, zavisi od nas, svi smo različiti, a i situacije koje nam se nameću
na primer, upravo korištenje nepoštenih sredstava, nedovoljna satisvakcija - ne mislim isključivo na novac, već i na lepu reč i sl, previše pohvala - čovek se uljuljka, nekada ne vidimo više smisao iste, ne vodi ishodu koji smo očekivali...............
verujem da je spremnost na žrtvu, manju ili veću, uvek neophodna

*

Van mreže filozof

• 697
  • 34
« Odgovor #9 poslato: 23:23:40, 25.Jan.2013. »
Tu je problem i  do nas malo  ;)  Ako je nesto neposteno i neregularno treba da to javno kazemo i usprotivimo se. Puno puta se progleda kroz prste i kazemo pa dobro neka tako. Nije nacin sukob ali stav da mislimo da nesto nije u pravu treba da postoji, treba da se iskaze..   jer onda sto ustvari da ulazim u utakmicu ako znam da nece biti postena unapred, ima li smisla??
Nada je san budnih.
Aristotel

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000