Meni je dovoljna činjenica da je hriscanstvo nastalo u 1v. a Raselovo učenje ( za koje je smatrao da je jedio ispravno hrišć. učenje i jedino njegovo tumačenje Biblije tačno) 1877 otprilike i to kao učenje 25 godišnjaka

čija brojna predvidjanja se nisu obistinila pa je na kraju je i umro porazen.
I tada aktivnosti tog tipa smatrane su jeretičkim. U prilog tome je i Prvi vaseljenski sabor formiran zbog tzv. Arijeve jeresi (koju propovijedate i danas) gdje je jednoglasno odlukom svih pomjesnih Crkava osudjeno takvo propagiranje. Vi danas sporite odluku sabora pozivajuci se na brojčano stanje episkopa sto je apsurd jer Vaseljenski s. se nebi zvao Vaselj. da ne obuhvata odluke svih crkava bez obzira na prisutnost episkopa koji su se vec izjasnili.
Pomenula sam prije neke stvari gdje se jasno vidi da je iskrivljena Biblijska slika, ne priznajete božanstovo Isusu Hristu, smatrate da su on i arhangel Mihail jedno te isto "Sin božiji je bio poznat kao Mihailo prije nego što je došao na zemlju)

Po našem učenju Mihailo je je andjeo, ISHS je sin božiji i stvoritelj, pa je kao takav stvorio i andjele. Onda je tu izmišljeni Jehov , odbacujete sveto trojstvo, itd itd i to nije nešto sto sam ja izmislila nego sto je sad vec i notorna činjenica

P.s. sto se tiče tumačenja i citiranja Biblijskog teksta, to od mene nemoj očekivati, ne bavim se time

a kao moderator to ovdje necu ni dozvoliti.