Jehovini svedoci

• Odgovora: 158
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
  • Pol: Muško
Odg: Jehovini svedoci
« Odgovor #50 poslato: 19:02:19, 11.Apr.2012. »
Proučavanje Biblije mi nije neki jak argument  (*o*) obzirom da si bio pravoslavni hricanin (za koje je ista Biblija)  Ali to je tvoje pravo naravno.  (mah:mah)

Ne radi se o pravu već o istini. Da li ti čitaš Bibliju?

:)
Ako želiš živjeti, ne smiješ umrijeti!

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
« Odgovor #51 poslato: 23:22:33, 11.Apr.2012. »
Pravu na slobodan  izbor, slobodu vjeroispovijesti itd. tim prije jer je vasa organizacija u Srbiji priznata kao vjerska zajednica -  na to sam mislila. Ja lično ne podržavam vasa učenja (koje je po meni loša parafraza biblijskog teksta od strane laika - rodonačelnika da ga tako nazovem tog učenja) ali postujem svačije  pravo na slobodan izbor.

P.s. Bibliju ne čitam ni proučavam, "živim je "  ;)
« Najnovija izmena:: 23:24:49, 11.Apr.2012. narcisa zec »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #52 poslato: 00:45:48, 12.Apr.2012. »
Pravu na slobodan  izbor, slobodu vjeroispovijesti itd. tim prije jer je vasa organizacija u Srbiji priznata kao vjerska zajednica -  na to sam mislila. Ja lično ne podržavam vasa učenja (koje je po meni loša parafraza biblijskog teksta od strane laika - rodonačelnika da ga tako nazovem tog učenja) ali postujem svačije  pravo na slobodan izbor.

P.s. Bibliju ne čitam ni proučavam, "živim je "  ;)

Obzirom da poznaješ učenje Jehovinih svedoka i kažeš da živiš Bibliju onda bismo ti i ja trebali da živimo identičan život jer i ja živim Bibliju, ali izgleda nije tako jer kažeš da se ne slažeš sa učenjem Jehovinih svedoka.

Možeš li da navedeš koja učenja ne podržavaš i da navedeš stavke iz Biblije koji dokazuju da su ta učenja pogrešna?
Jer, verujem složićeš se da je Biblija najmerodavnija o određivanju šta je ispravno a šta neispravno!

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #53 poslato: 00:57:23, 12.Apr.2012. »
Biblija i izvorno učenje koje ona prati nastala je prije Jehovinih svjedoka. Ovi su nastali tako sto je jednom čovjeku bilo "zanimljivo" da proučava Sveto pismo kako on hoce - kasnije je te svoje radove objedinio u tzv. Kuli strazara. Nije na meni da dokazujem ali činjenica je da učeni ljudi, mnogi teolozi, vjeroučitelji znaju da je iskrivljena biblijska slika...Isus je Arhangel Mihail, pogresne interpretacije, bavljenje brojkama i predvidjanja, naprosto opsjednutost cijelom pričom rekla bih, kao kod bolesti zavisnosti... - bez uvrede.

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #54 poslato: 04:48:28, 12.Apr.2012. »
Biblija i izvorno učenje koje ona prati nastala je prije Jehovinih svjedoka. Ovi su nastali tako sto je jednom čovjeku bilo "zanimljivo" da proučava Sveto pismo kako on hoce - kasnije je te svoje radove objedinio u tzv. Kuli strazara. Nije na meni da dokazujem ali činjenica je da učeni ljudi, mnogi teolozi, vjeroučitelji znaju da je iskrivljena biblijska slika...Isus je Arhangel Mihail, pogresne interpretacije, bavljenje brojkama i predvidjanja, naprosto opsjednutost cijelom pričom rekla bih, kao kod bolesti zavisnosti... - bez uvrede.

Nemam razloga da se osećam uvređenim jer me nisi ni u jednom momentu uvredila. Molio bih te da navedeš jedan primer pogrešnog učenja pa da diskutujemo konkretno o tome na temlju Biblije i da ispitamo da li je tačno ili nije. Posle toga možemo da pređemo na sledeći primer.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #55 poslato: 01:29:33, 13.Apr.2012. »
Meni je dovoljna činjenica da je hriscanstvo nastalo u 1v. a Raselovo učenje ( za koje je smatrao da je jedio ispravno hrišć. učenje i jedino njegovo tumačenje Biblije tačno) 1877 otprilike i to kao učenje 25 godišnjaka  :-\ čija brojna predvidjanja se nisu obistinila pa je  na kraju je i umro porazen.

I tada  aktivnosti tog tipa smatrane su jeretičkim. U prilog tome je i Prvi vaseljenski sabor formiran zbog tzv. Arijeve jeresi (koju propovijedate i danas) gdje je jednoglasno odlukom svih pomjesnih Crkava osudjeno takvo propagiranje. Vi danas sporite odluku sabora pozivajuci se na brojčano stanje episkopa sto je apsurd jer Vaseljenski s. se nebi zvao Vaselj. da ne obuhvata odluke svih crkava bez obzira na  prisutnost episkopa koji su se vec izjasnili.

Pomenula sam prije neke stvari gdje se jasno vidi da je iskrivljena Biblijska slika, ne priznajete božanstovo Isusu Hristu, smatrate da su on i arhangel Mihail jedno te isto "Sin božiji je bio poznat kao Mihailo prije nego što je došao na zemlju)  ??? Po našem učenju Mihailo je je andjeo, ISHS je sin božiji i stvoritelj,  pa je kao takav stvorio i andjele. Onda je tu izmišljeni Jehov , odbacujete sveto trojstvo, itd itd i to nije nešto sto sam ja izmislila nego sto je sad vec i  notorna činjenica  :D

P.s. sto se tiče tumačenja i citiranja Biblijskog teksta,  to od mene nemoj očekivati, ne bavim se time  :) a kao moderator to ovdje necu ni dozvoliti.  (mah:mah)

« Najnovija izmena:: 01:31:39, 13.Apr.2012. narcisa zec »

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #56 poslato: 02:01:21, 13.Apr.2012. »
P.s. sto se tiče tumačenja i citiranja Biblijskog teksta,  to od mene nemoj očekivati, ne bavim se time  :) a kao moderator to ovdje necu ni dozvoliti.  (mah:mah)

Dakle na forumu "Religija" ti ne dozvoljavaš da se citira i tumači Biblija!? Na osnovu čega se onda diskutuje o religiji? Na osnovu Marksovog Kapitala?

Uveren sam da se bojiš istine koju ću otkriti citirajući i objašnjavajući Bibliju?  8)
Nema potrebe da se bojiš istine, istina će te osloboditi!

P.S. Diskutujem na mnogim forumima na religiji, ali na slično pravilo još nigde nisam naišao izuzev na ovom forumu. Na forumu religija zabranjeno je da se citira Biblija i da se diskutuje o Bibliji!  ??? Ipak, pravila su pravila, treba ih poštovati! Da li mogu da citiram i razgovaram o Bibliji na temi "Biblija" ili se i na toj temi zabranjuje citiranje biblijskih stavaka i diskusija o Bibliji?

:D

« Najnovija izmena:: 02:03:23, 13.Apr.2012. Malecki »

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #57 poslato: 02:16:17, 13.Apr.2012. »
Dakle na forumu "Religija" ti ne dozvoljavaš da se citira i tumači Biblija!? Na osnovu čega se onda diskutuje o religiji? Na osnovu Marksovog Kapitala?

Ti znas zasto ja to kažem. Očigledno da ne koristimo isti biblijski tekst.  :)

Uveren sam da se bojiš istine koju ću otkriti citirajući i objašnjavajući Bibliju?  8)
Nema potrebe da se bojiš istine, istina će te osloboditi!
Postoji nesto sto sam vec prihvatila za istinu.

P.S. Diskutujem na mnogim forumima na religiji, ali na slično pravilo još nigde nisam naišao izuzev na ovom forumu. Na forumu religija zabranjeno je da se citira Biblija i da se diskutuje o Bibliji!  ??? Ipak, pravila su pravila, treba ih poštovati! Da li mogu da citiram i razgovaram o Bibliji na temi "Biblija" ili se i na toj temi zabranjuje citiranje biblijskih stavaka i diskusija o Bibliji?

Možes pokusati. 

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #58 poslato: 05:39:47, 13.Apr.2012. »
Ti znas zasto ja to kažem. Očigledno da ne koristimo isti biblijski tekst.  :)
Postoji nesto sto sam vec prihvatila za istinu.

Nemam blage veze zašto to kažeš! Ali ako tebi odgovara da ja znam zašto to kažeš, neka bude tako.
A što se tiče biblijskog teksta, hajde da koristimo tekst iz tvoje Biblije u diskusiji, ili bilo koje Biblije koju isključivo ti izabereš. Nemam apsolutno ništa protiv! Koju Bibliju koristiš?

« Najnovija izmena:: 05:44:49, 13.Apr.2012. Malecki »

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #59 poslato: 01:57:34, 14.Apr.2012. »
 :D Ne zelim da se ponavljam.

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000