Nisam vidjela da imamo ovakvu temu,a mislim da bi mnogima od nas mogla da bude od koristi
Dakle,vjerujem da su nam se svima dogadjale situacije tipa,godinama se druzite sa nekim i on vam tek sad prizna emocije koje gaji prema vama ili da upoznate jako finu osobu koju svojim odbijanjem ne zelite da uvrijedite/povrijedite,a opet rjesenje nije da budete sa njom.Kako reagujete u takvim situacijama?
Konkretno,ja sam nedavno upoznala divnog mladica,izuzetno pametnog,mentalno meni jako kompatibilnog,svidjaju mi se njegovi stavovi i pogledi na svijet,ali pored svega ne mogu da kazem da je on osoba sa kojom bih bil u vezi,jednostavno nema to nesto sto ne mogu da objasnim,a meni je vrlo bitno.
U svemu tome,on je jako zagrijan za mene,i konstantno nesto pokusava,i ja ga indirektno odbijam,a nemam duse da mu to spucam u facu,jer ne bih da ga povrijedim.Iskreno bih zeljela da budemo prijatelji,a plasim se da,kad bih mu ponudila svoje prijateljstvo,da bi to shvatio kao sazaljenje i kao da to radim radi reda.
Dakle,kako ga odbiti kao muskarca,a zadrzati kao prijatelja?