Nevjerovatne beauty prednosti kokosa

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • Pol: Žensko
  • mizantrop 1%
Nevjerovatne beauty prednosti kokosa
« poslato: 20:43:37, 12.Sep.2012. »
Kokos se može vrlo lako nazvati čudnovatim voćem. Osim zdravlja, kokos ima i beauty prednosti. Ove prednosti kokosa su mnoge. Možete koristiti gotovo bilo koji dio kokosa, za povećanje svoje ljepote. Kokos poboljšava vašu ljepotu čineći vašu kožu mlađom i življom. Ovdje su neki od načina na koji možete koristiti kokos u službi vaše ljepote.

Uklanja odumrle stanice kože

-    Uzmite jednu kašiku  kokosovog ulja ili kokosove kaše i pomiješajte s malo sode bikarbone. Ovo je izvrsno za pročišćavanje vašeg lica. Utrljajte smjesu na lice, 2-3 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Kokos je idealan za lijepu kožu jer ne samo da će ukloniti mrtve stanice kože, nego će učiniti vaš ten ljepšim.
-    Još jedan vrlo dobar piling od kokosa napravite tako što ćete pomiješati jednu kašiku kokosove vode i pastu od leće. Utrljajte nježno na kožu 1-2 minuta i isperite. To će hidratizirati vašu kožu i istaknuti vašu ljepotu.

Hidratizira

-    Kokos je također učinkovit ovlaživač. Samo utrljajte nekoliko kapi kokosove vode na svojoj koži prije nego što odete u krevet. Ovo će ukloniti sve tragove na licu, tako što će  hidratizirati kožu iznutra.
-    Također možete alternativno pomiješati nekoliko kapi kokosove vode s nekoliko kapi limuna, a zatim smjesu nanijeti na kožu. Ta smjesa će hidratizirati vašu kožu, a ujedno je učiniti čvršćom.
-    Kokos ima brojne prednosti za ljepotu, ako se koristi na pravi način. Nanesite nekoliko kapi kokosovog mlijeka na tijelo nakon kupanja, a zatim isperite nakon 10-15 minuta. To će učinkovito hidratizirati vašu kožu, a istovremeno će učiniti da izgledate ljepše.

Akne

-    Želite djelotvorno sredstvo za problem sa aknama? Pa, ovdje je jednostavno rješenje za njega. Redovno umasirajte nekoliko kapi kokosove vode na vaše lice i ostavite preko noći. U roku od nekoliko sedmica dobit ćete glatku kožu bez akni.

Izvor

Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
Odg: Nevjerovatne beauty prednosti kokosa
« Odgovor #1 poslato: 21:25:37, 12.Sep.2012. »
Poznato je da su od svih ulja koja koristimo u home-made maskama za kosu jedino palmino i kokosovo ulje imaju sposobnost prodiranja i ishrane dlake,ostala samo stvaraju fini film koji obavija dlaku i istina,stiti od spoljnjih uticaja,ali ne mogu da je ishrane.Vazno je praviti razliku izmedju rafinisanog i nerafinisanog ulja.Tu se jednostavno ne moze staviti znak jednakosti u odnosu na kvalitet,mnogo je bolje nerafinisano ulje.Malo skuplje kosta,ali za to ne treba zaliti novca,jer je kvalitet neuporediv.Takodje,to ulje kad se stavlja na kosu,ne treba termicki obradjivati u smislu nekakvog zagrijavanja i to,vec pomijesati sa drugim sastojcima i stavljati direktno na kosu.
« Najnovija izmena:: 21:29:01, 12.Sep.2012. Ouroboros »
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #2 poslato: 21:32:20, 12.Sep.2012. »
Imas li neki savjet kako lakse isprati ulje?

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #3 poslato: 21:36:26, 12.Sep.2012. »
I ja se sa time mucim,narocito kad stavim i riciniusovo ulje  :roll:
Ja nemam neki poseban metod za to,jednostavno vise samponiram.Kada skinem ulje sa tjemena,posto se ono malo vise zadrzi na vlasi,onda napravim posebnu pjenu za vlas(tjeme u tim zadnjim ispiranjima zaobidjem,da ga ne isusujem previse),pa ispiram  :)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #4 poslato: 21:40:15, 12.Sep.2012. »
Ja kad stavim ulje ne uspijevam odmah isprati, cak i poslije nekoliko ispiranja.
Iduci dan mi bude masna kosa, pa opet ponovo ispiranje po 1h. (*o*)

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #5 poslato: 21:48:43, 12.Sep.2012. »
Na to se generalno svi zale.Ali kontam da mora malo ulja ostati na povrsini dlake,jer ta ulja koja ne ulaze u dlaku,to im je osnovna funkcija:da je cine sjanom i da je stite od spoljnih uticaja.Medjutim,ako ti je vlas malo tanja,onda ce to uciniti da se brze zamasti.Meni korijen zna biti skroz suv,vlas da se zamasti nakon 4 dana kad stavljam ulja  ??? a inace moze da bude 7 dana da uopste ne bude masna.Ja zbog toga ulja stavljam na svako drugo,ne na svako pranje  (*o*)
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #6 poslato: 21:51:21, 12.Sep.2012. »
Ja normalno perem kosu svaki drugi dan, a kad stavim ulje tu heftu svaki dan. ;D

Probala sam ovo kokosovo, lijepo mirise, ali cickovo bolje odg. mojoj kosi.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #7 poslato: 21:55:33, 12.Sep.2012. »
Cickovo je odlicno za plavokose  ;) Samo orahovo nemoj  ;D
Natalna

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 202
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 192
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #8 poslato: 14:50:35, 13.Sep.2012. »
Prijede mi se nesto od kokosa  ;D
Strah me čini jačim i boljim.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000