Anketa

Tacnost

100%
(6.1%)
99%
(14.3%)
90%
(38.8%)
preko 50 %
(32.7%)
do 10 %
(4.1%)
0%
(4.1%)

Tacnost Astrologije? (sa anketom)

• Odgovora: 40
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Odg: Tacnost Astrologije? (sa anketom)
« Odgovor #20 poslato: 15:28:28, 09.Mar.2009. »
Astrologija je vrlo mocna i tu se svaka diskusija zavrsava, bar sto se mene tice  ;D .
E sad, stvar jeste u tome ko je astrolog koji nam tumaci natalnu kartu, sa koliko posvecenosti radi svoj posao - da li ga samo "otaljava" ili bas radi. Astro simbolika je ogromna, treba znati ispravno povezati delice u celinu i eto, sve je tu!
Jao Lea, i ja takodje bolje tumacim drugima nego sebi! Suvise sam subjektivna da bih sama sebi tumacila natalnu kartu. I kada to radim, uvek se zakacim za nesto lose  :-[ ...

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
« Odgovor #21 poslato: 22:24:28, 27.Jun.2009. »
Poštujem one koji je izučavaju, ali ne dajem astrologiji kao nauci (ako je uopšte nauka ili već nešto drugo) neki poseban značaj...
10%

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #22 poslato: 08:49:07, 07.Jul.2009. »
                                                  Poštujem astrologiju i verujem u nju.

Smatram je naukom koja se nadovezuje na astronomiju, jer sam sama tako i došla do ideje da ona i postoji ~ izučavajući astronomiju na koju me je uputila profesorka iz fizike u gimnaziji, otkrila sam i prelepi svet astrologije i mnogih drugih grana mistike / ezoterije.

Mojih 20godina iskustva mi je pokazalo da je samo neiskustvo i nespremnost samog astrologa i njegova {pod}svevsna želja da ne smao dokaže da ima znanja, već i da dokaže kako je astrologija savršena i da samo u njoj postoji istina i rešenje za sve probleme u životu i da na pravilan način pristupi analizi nekog čarta uzrok nispravnog tumačenja i nezadovoljstva/nepoverenja/ne verovanja klijenta u tačnost astrologije.

Ono što uvek prvo naglasim svakome ko dodje na konsultacije kod mene ~ nikad ništa se neće desiti ako to "nešto" se ne nalazi u natalnom čartu ~ bilo koji negativan / pozitivan dogadjaj koji se "javlja" u tranzitima / driekcijama / progresijama / solaru ... itd ... se neće desiti i ne treba obraćati pažnju na njega ako za to ne postoji razlog u natalu {jer ja bukvalno dobijem glavobolju kad krenu da mi paniče za neke loše tranzite ili nešto drugo što se javlja u godišnjem čartu, a toga uopšte nema u njihovom natalu i uopšte nema razloga za panikom} :-\

Iako sam sama astrolog, poštujem izreku mudrog Mileta Dupora : "Ako se ne osećam dobro, neću prvo uzeti Efemeride i gledati koji mi je tranzit doneo to loše, već ću izmeriti sebi tempereaturu i po potrebi uzeti lek, pa tek onda {kad mi bude bolje} ću pogledati da li postoji uzrok u zvezdama za moju trenutnu situaciju."  8)

Treba biti dosledan u svojim uverenjima, ne treba ih naturati drugima... kako kaže ona latiska izreka "Zvezde ne uslovljavaju, one samo ukazuju na potencijalne dogadjaje"  tj. na nama je sa našom slobodnom voljom da vidimo kako ćemo dalje kroz život, a da nam tranziti/direkcije/progresije i sve ostalo budu samo orijentir za dalje odluke...

Nikad ništa ne treba prihvatati bukvalno, pa ni astrologiju :)
« Najnovija izmena:: 09:06:02, 07.Jul.2009. Šmišonja »
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: sunshine_Dijana

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #23 poslato: 19:36:42, 07.Jul.2009. »

Treba biti dosledan u svojim uverenjima, ne treba ih naturati drugima... kako kaže ona latiska izreka "Zvezde ne uslovljavaju, one samo ukazuju na potencijalne dogadjaje"  tj. na nama je sa našom slobodnom voljom da vidimo kako ćemo dalje kroz život, a da nam tranziti/direkcije/progresije i sve ostalo budu samo orijentir za dalje odluke...

Nikad ništa ne treba prihvatati bukvalno, pa ni astrologiju :)

Isto tako mislim...svako drugacije dozivljava ovu nauku.Nije nepogresiva ali je astrolog,kad je dobar,sjajan saveznik,ne gospodar tvog zivota.
« Najnovija izmena:: 19:40:37, 07.Jul.2009. miss80 »

*

Van mreže tina1812

• **
  • 138
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Sun is shining....I'm rainbow too..
« Odgovor #24 poslato: 23:43:51, 21.Avg.2009. »
Sve sto je stvoreno ima neku svrhu,pa tako i zvijezde i planete imaju ..nisu sigurno tu da ih gledamo i da se cudimo njihovoj ljepoti i postojanju...a sve je stvoreno za covjeka..sve da bi se njemu pomoglo..Na covjeku je samo da nadje nacin kako sta da iskoristi i vidi, protumaci..;)
Natalna Karta

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #25 poslato: 19:30:31, 22.Avg.2009. »
Meni se astrologija zaista dopada. U pocetku mi je sve to bilo samo zanimljivo, razonoda..medjutim kada sam definisala svoj stav prema astrol. pocela sam ozbiljnije da se interesujem za nju.

Na analizu natalne karte i ono sto ona pokazuje (polozaj planeta, njihov medjusoban odnos i sl).gledam kao na sanse, mogucnosti koje nam se nude ili otvaraju u zivotu(na nama je da to prepoznamo i iskoristimo ), a takodje nam ukazuje i na nase sopstvene talente, sklonosti koje treba da valorizujemo, kao i na prepreke i teskoce...sa kojima bi se mogli mozda i nositi ako ih uocimo na vrijeme...

Sve u svemu, astrologija nam moze pomoci da bolje upoznamo sebe i ljude oko sebe i da prihvatimo neke stvari koje nam se neminovno desavaju..(npr. meni se cesto sve u zivotu nesto odlaze,prolongira...kad sam dobila i astrolosku potvrdu toga..vise sam postala svjesna mogucnosti buduceg odlaganja dogadjaja pa sam cak par puta ulozila napor i sprijecila neka odlaganja) Znaci, astrologija mi je tu malo i pomogla...

*

Van mreže tina1812

• **
  • 138
  • 0
  • Sun is shining....I'm rainbow too..
« Odgovor #26 poslato: 15:40:58, 23.Avg.2009. »
ZNANSTVENICI KOJI SU PRIZNALI ASTROLOGIJU KAO ZNANOST

Astrologiju zagovarali Jung, Newton i Goethe

Michel Gauquelin, psiholog i statističar s francuskog sveučilišta Sorbonne, bio je veliki i bučan protivnik astrologije. Stoga se latio velikog posla i statistički obradio na tisuće horoskopa. No, rezultati su ga pretvorili u jednog od najvećih zagovornika astrologije u znanstvenim krugovima. Njegov postupak samo govori da ne treba nešto odbacivati samo zato što to ne razumijemo
Ni proroci ni sibile ne mogu razbiti iskovane okvire života, rekao je Goethe, koji se bavio i astrologijo

Piše Dubravka Štemberger, dipl. astrolog IMR
Michel Gauquelin, psiholog i statističar s poznatog francuskog sveučilišta Sorbonne, bio je veliki i bučan protivnik astrologije ranih 60-ih godina 20. stoljeća. Stoga je odlučio dokazati da su njegove tvrdnje i statistički utemeljene, te se latio velikog posla i statistički obradio na tisuće horoskopa. Rezimirajući rezultate istraživanja bio je i sam nemalo zatečen i iznenađen. Objavljeni rezultati pretvorili su ga u jednog od najvećih zagovornika astrologije u znanstvenim krugovima. Njegov postupak samo govori da ne treba nešto odbacivati samo zato što to ne razumijemo. Nakon prvobitnih iznenađujućih rezultata u korist astrologije povezao se s njemačkom kozmobiološkom školom te nastavio istraživanja u tom smjeru.

I Jung je koristio astrološku kartu
Nije samo Michel Gauquelin iz znanstvenih krugova priznao astrološku znanost. Učinio je to i psihijatar Carl Gustav Jung, iako je u svojim prvim radovima nije prihvaćao. Nakon masovne pojave psihološke astrologije u 20. stoljeću i on je koristio astrološku kartu kako bi lakše uočio slabe točke svojih pacijenata, moguću obiteljsku dinamiku i događaje, podlogu kompleksa. Mnogi Jungovi sljedbenici psihoanalitičari i danas imaju i primjerenu astrološku naobrazbu.
Provirimo li malo dublje u povijest naći ćemo niz poznatih ličnosti iz svijeta znanosti i kulture koji su javno priznavali astrologiju. Zato je uspjela opstati do današnjih dana.
Johan Wolfgang Goethe, njemački književnik iz 18. stoljeća, bio je također astrolog. Tvorac je poznate izreke “Kako je Sunce stajalo pozdravljajući zvijezde kada si rođen, tako ćeš uvijek biti pažen i mažen. Ni proroci ni sibile ne mogu razbiti iskovane okvire života«.
Isaac Newton, poznati fizičar, nije se ustručavao u znanstvenim krugovima progovoriti o astrologiji, što mu je astronom Halley (poznat po otkriću kometa) javno zamjerio. Newton mu je odgovorio poznatom rečenicom: “Gospodine Halley, ja sam taj predmet proučavao, vi očito niste«.

Obiteljska sličnost i u natalnoj karti
No, vratimo se M. Gauquelinu. Njegova istraživanja dokazuju da se planetarne pozicije ponavljaju u nekim obiteljima. Na primjer, ima obitelji kod kojih se u natalnim kartama pojavljuje Mars kao kulminirajući planet pri rođenju. Dakle, Mars je blizu MC-a, vrha neba. Ti su ljudi temperamentni, aktivni i vrlo probitačni u svom zanimanju. Uspoređujući kojem su zanimanju ove osobe sklone, našao je da su, bez obzira na ostale astrološke pokazatelje (što nije zanemarivo), najčešća zanimanja: sportaš, liječnik, vojnik, znanstvenik i uspješna poslovna osoba. Međutim takvih je aspekata našao zanemarivo malo u umjetničkim zanimanjima. Kod njih je pak našao dominantan Mjesec. Saturn dominira kod znanstvenika, liječnika, ali i političara, te vojnih osoba na visokoj funkciji. Isto tako snažnima našao je planete na istočnom nebu u trenutku rođenja. Ili, kako to kažemo u astrologiji, planete na ascendentu, kao nasljednu osobinu koja se prenosi s pokoljenja na pokoljenje. Govoreći jezikom znanosti reći ćemo da se radi o dominantnom genu nosiocu određene nasljedne osobine po kojoj su neke obitelji prepoznatljive.

Britanska kraljevska obitelj
Zanimljivo je da se na primjer u natalnim kartama svih engleskih i britanskih kraljeva i kraljica nalaze na MC-u: Jupiter, Saturn ili Sunce, kao znak moćne osobnosti i visokog statusa. Tako na primjer kraljica Elizabeta II. ima Saturn, vladara ascendenta u Jarcu, na samom MC-u vrhu neba. Još k tome u kvadratu s Marsom u prvom polju. Njezina konzervativnost, principijelnost i oštrina osobine su po kojima je poznata. Njezin sin princ Charles prema astrološkim predviđanjima nije naslijedio kraljevski status u svom horoskopu. S Mjesecom na MC-u, njime vladaju žene, i oba puta je oženio Račice (Diana i Camilla). Po tom pitanju jača su mu oba sina. Harry je sličniji baki: Saturn vladar ascendenta u Jarcu na MC-u u Škorpionu. Dok William ima Sunce u Raku i ascendent u Strijelcu (kao mama), ali Jupiter pri MC-u. Naime, oba sina princa Charlesa imaju karakterističnu poziciju društvenih planeta na MC-u, kao i većina svih dosadašnjih engleskih i britanskih vladara .
Ovo su samo crtice, zanimljivosti. Međutim, moram istaći vrijednost astrologije pri analizi natalne karte i urođenih predispozicija u smislu prevencije, dijagnostike te pristupa već ispoljenim problemima. A o tome nema govora bez odgovarajuće akademske naobrazbe. Astrologija se mora jednoga dana i na ovim našim prostorima dići na pripadajuću razinu. Izdići se iz banalnosti onoga “što će mi se dogoditi«. Nama najbliži Institut za izučavanje psihološke i medicinske astrologije je u Ljubljani, no ima ih još nekoliko u Europi (Švicarska, V. Britanija, Njemačka).
Izvor:_net
Natalna Karta

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: sunshine_Dijana

*

Van mreže Feniks

• 983
  • 1
« Odgovor #27 poslato: 02:49:21, 07.Nov.2009. »
99%.. onih 1% su najznacajniji, imam takav osecaj da je to kao kad kazu ronioci "Promasi za metar - promasio si za kilometar" ..

*

Van mreže jule

• *
  • 8
  • 0
« Odgovor #28 poslato: 04:30:40, 03.Mar.2010. »
verujem u astrologiju pa i kako sto su vec neko rekli mislim da sve zavisi od astrologa.

*

Van mreže MiMibb

• *
  • 93
  • 1
  • http://img17.imageshack.us/img17/4483/mimif
« Odgovor #29 poslato: 17:47:34, 12.Jun.2010. »
Sve zavisi od astologa,tj od logike kako povezuje znacenje odredjenih pojmova. Verujem i veoma volim astrologiju :).

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000