Mariah Carey

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

  • *****
    Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Mariah Carey
« poslato: 12:34:58, 10.Jul.2012. »
Mariah Carey

Rođena je 27. marta 1970. godine na Long Ajlendu (NY) u braku bivše operske pevačice, Irkinje, i aeronautičkog inženjera, polu Venecuelanca. Zbog osuda i pretnji tadašnjeg društva, roditelji joj se razvode dok je imala tri godine.Pod pokroviteljstvom svoje majke, počela je da peva još u četvrtoj godini, a svoje prve tekstove piše još u osnovnoj školi (Oldfield Middle School). Nakon završetka sredje škole, odlazi u Njujork Siti, gde počinje da radi kao kelnerica, paralelno pevajući prateće vokale za lokalne pevače.Prvi put biva zapažena kao prateći vokal tada popularne pevačice Brende K. Star, koja je inače i zaslužna za Marajin veliki početak.

Marajina karijera zaista spada u pravu legendu.Od kada je počela svoju karijeru, Maraja je do sada postala najprodavaniji ženski izvodjač svih vremena, sa neverovatnih 15 singlova koji su se našli na mestu broj 1 i dve Gremi nagrade.U toku karijere, postala je jedini pop izvođač koji je dospevao na top liste svake godine, od početka devedesetih, a sa pesmom "Heartbreaker" potisnula je Bitlse kao izvođač sa najviše provedenih nedelja na Bilbordovoj Top 100 listi.

Zahvaljujući svom spektakularnom glasu koji pokriva 5 oktava, Maraja je dokazala da je podjednako dobra u srceparajućim baladama, kao i u popu, često ubacujući elemente densa i hip-hopa. Možda je još impresivnije to što sav svoj materijal sama komponuje.

Njeni učinci u muzičkom svetu su zaista ogromni.2 Gremi nagrade, 8 Američkih muzičkih nagrada, nagrada Bilbordovog izvođača decenije, Svetska muzička nagrada za najprodavanijeg ženskog izvođača milenijuma, samo su neke od titula koje je ova pevačica ponela u svojoj desetogodišnjoj karijeri.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
915 Pregleda
Najnovije: 22:02:15, 25.Sep.2014.
Bojan-