Novi sport

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 9
  • Pol: Muško
  • Black Dragon attacks silently...
Novi sport
« poslato: 11:26:08, 25.Feb.2009. »
Novi sport

Dok ovo čitate, imajte na umu da je i karling olimpijski sport.

Kerolin Brajd je deo zajednice koja bi želela da i igranje uz šipku - nešto što se obično povezuje sa striptizetama u klubovima - bude uključeno u buduće Letnje olimpijske igre.

"Ono što mi zapravo pokušavamo da uradimo jeste to da igranje uz šipku izvedemo iz klubova i da ga ubacimo u nešto normalno", izjavila je Kerolin Brajd.

"Pokušavamo da nateramo ljude da prepoznaju činjenicu da je za ovakvu igru potrebno zaista dosta veštine i fizičke spremnosti. Ona zaista nije toliko različita od gimnastike, sa stanovišta treninga, naravno. Razlika je samo u tome što je to vežba u vertikalnom položaju".

Dok igranje uz šipku polako probija svoj put do dnevnih soba po predgrađima Kanade i SAD zahvaljujući ljudima kao što je Kerolin Brajd, moraće da pređe još dug put kada je u pitanju Evropa. Naime, Evropski šampionat u igranju uz šipku je događaj na kojem se ne ocenjuje samo na osnovu aplauza onih koji sede u prvim redovima već se pazi i na atletske sposobnosti učesnika.

Očigledno, seksualni element je najveća prepreka da ova igra dobije status olimpijskog sporta, ali Kerolin Brajd misli da ne mogu svi da uzmu u obzir to koje su sve veštine potrebne za igranje uz šipku. To je gimnastička disciplina za koju su potrebni jedinstvena snaga i umeće.

I još nešto: sva odeća mora da ostane na učesnicima ove igre.

"Nema svako priliku da proba da podigne celo svoje telo na šipku, ali ustanovila sam da je oduševljenje prva reakcija kada ljudu dodirnu šipku, bilo na kućnoj žurci ili na času fitnesa. To zaista ne traži puno rada", kaže ona.

"Dok ne dobijemo više ljudi koji su to iskusili sami i koji će učiniti da igranje uz šipku postane normalno i prihvaćenije u društvu, još ćemo imati problema. Mnogi ljudi kažu da ovo nije pravi sport i da ne bi trebalo da bude na Olimpijskim igrama, ali postoji toliko sportova koje su u početku svi gledali s nepoverenjem, a sada su potpuno prihvaćeni".

Krstarica

Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Novi sport
« Odgovor #1 poslato: 14:28:25, 25.Feb.2009. »
potpuno tacno!  ja se divim curama koje znaju da igraju uz sipku..za to treba uzasna snaga
volela bih da probam xD al nesto nemam priliku, ni snagu, nista >.< :D
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 14:43:11, 25.Feb.2009. »
Fali ti sipka ili...  ?  :D

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 14:52:08, 25.Feb.2009. »
hahaha tako nekako :P  ali i snaga i mnogo kg manje xD :D
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 15:15:42, 25.Feb.2009. »
Onda da stavimo oglas na forum za sipku ;D

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 15:37:11, 25.Feb.2009. »
sto si pokvaren >.<  mada bih volela da prvo imam prostora, slobodu da igram..
igranje je za mene zivot..a sve sto spada u igranje uz muziku ja volim xD

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000