29. stepen

• Odgovora: 20
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
  • Pol: Žensko
29. stepen
« poslato: 10:53:06, 21.Jun.2012. »
Za 29. stepen svakog znaka se često kaže da je stepen plača. To je usko povezano i sa praznim hodom Meseca. Evo zašto je stepen plača baš 29. stepen znaka:

1) To je poslednji stepen znaka, neka vrsta energetske provalije, jer sledeci stepen je u nekom potpuno drugom znaku, sa drugim energijama.

2) Stepen povezanosti sa andjelima, narocito ako je tu Uran ili Neptun. Planeta na 29. stepenu natalno, moze biti kanal za komunikaciju sa andjelima, kanal za vidovitost i sl.

3) Cesto je planeta na tom stepenu bez aspekata, pa iako postoji, kao “da nije tu”.

4) Retrogradna planeta na 29 stepenu moze delovati bolje nego planeta u direktnom hodu.

5) Jeste stepen placa, jer planeta tu ne raspolaze sasvim svojom energijom, pa se obicno desavaju ruzne stvari.

6) Planeta na 29 stepenu u horarnom horoskopu cesto predskazuje smrt ili nesto zbog cega ce osoba plakati, bukavalno ili figurativno, ili oboje.

7) Sunce zauzima 30 lucnih sekundi, tj. pola stepena, pa ako je u drugoj polovini 29. stepena, onda se njegov uticaj prostire i na nulti stepen sledeceg znaka. To je nelagodna mesavina, i video sam da ljudi sa takvim polozajem ne mogu sebe da pronadju kroz zivot.

8 ) Kao poslednji stepen znaka, 29. stepen u sebi sadrzi sublimaciju celog znaka, kao neka vrsta pogreba, nema vise zivotne energije koju nose planete na pocetku znaka.

9) Mesec u praznom hodu (ne pravi aspekte do kraja hoda kroz znak) a narocito na 29. stepenu u praznom hodu, u horarnoj astrologiji oznacava da se nece desiti nista od onog zbog cega je postavljeno horarno pitanje. To neki put moze biti dobro ili lose. Ako je pitanje bilo “da li imam rak” a u horarnom horoskopu se vidi da je Mesec u praznom hodu, onda je odgovor “ne, nema toga cega se boji, tj. nema rak”, sto je onda primer pozitivnog odgovara kroz negaciju.

10) U elekcionim horoskopima, treba izbegavati planete u praznom hodu ili na 29. stepenu.

11) U progresivnim horoskopima, planeta na 29. stepenu ce uskoro promeniti znak, sto ce imati ogroman uticaj na zivot te osobe, i takva promena traje po nekoliko godina ili po nekoliko decenija.

12) U horoskopima dogadjaja, Mesec u praznom hodu predstavlja neuspeh ili ponavljanje. Najpoznatiji primer za to je horoskop pocetka II Svetskog rata (napad Nemacke na Poljsku), koji se nije dobro zavrsio za onoga koji ga je otpoceo.

13) Ako nesto radite a Mesec je u praznom hodu ili je neka planeta na 29 stepenu, verovatno cete to morati da ponovite, pa je to u tom smislu takodje “stepen placa”.

Nedavni primeri važnosti 29. stepena znaka dolaze iz sveta muzike i šoubiznisa. Pevač Pol Pots (Paul Potts), koji je pobedio na takmičenju Britains Got Talent 2007, ima Mesec na 29 stepenu Riba, u tačnom trigonu sa svojim vladaocem Neptunom, sa 29. stepena Škorpije. Bio je potpuno nepoznat do svoje 36. godine, kada je došao na audiciju i totalno plačnim izgledom i fantastičnim kontratenorom fascinirao ceo svet.

Još noviji primer je na istom takmičenju, Suzan Bojl (Susan Boyle), čiji video je emitovan tokom 2009. godine kada je retrogradna Venera bila u tranzitu i stacionarna na 29. stepenu Riba… baš na istom stepenu gde je natalni Mesec Pola Potsa. Za oboje je zajedničko da su se celog života bavili muzikom i pevanjem, i da su (sasvim bukvalno) plakali jer ih niko nije hteo, a onda… eto, ceo svet zna za njih.
Izvor:Net

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
Odg: 29. stepen
« Odgovor #1 poslato: 10:59:43, 21.Jun.2012. »
Kod mene je varljiv Asc.Iako je pri kraju Vage,osjeca se upliv saturnove Ve,buduci da je ona ipak na vrhu  kuce,ali buduci da skoro cijela kuca pripada Sco,i da su tu Mo i Pl,vise se osjeti Sco,na kraju ispadoh cudna mijesavina svih tih faktora.
Sjecam se,kad sam prvi put bila kod "pro" astrologa,da mi je rekao kako mogu racunati da sam Sco na Asc,fazon "nemoguce da imas ista od Vage,zbog blizine Sco,Sco je preintenzivna pa proguta Vagu..." i ostale gluposti ??? Covjek je ladno batalio ova dva stepena.Eto kakvim budalama ljudi danas vjeruju  :)
« Najnovija izmena:: 11:07:20, 21.Jun.2012. Ouroboros »
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #2 poslato: 11:19:32, 21.Jun.2012. »
Kod mene je varljiv Asc.Iako je pri kraju Vage,osjeca se upliv saturnove Ve,buduci da je ona ipak na vrhu  kuce,ali buduci da skoro cijela kuca pripada Sco,i da su tu Mo i Pl,vise se osjeti Sco,na kraju ispadoh cudna mijesavina svih tih faktora.
Sjecam se,kad sam prvi put bila kod "pro" astrologa,da mi je rekao kako mogu racunati da sam Sco na Asc,fazon "nemoguce da imas ista od Vage,zbog blizine Sco,Sco je preintenzivna pa proguta Vagu..." i ostale gluposti ??? Covjek je ladno batalio ova dva stepena.Eto kakvim budalama ljudi danas vjeruju  :)

Vjerovatno će škorpija biti uočljivija kod tebe kasnije, mada niko ne može imati dva podznaka, ili jesi ili nijesi (*o*) A mišljenja su podijeljena, neko uzima, neko ne uzima u obzir te posljednje stepene ???

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #3 poslato: 11:32:25, 21.Jun.2012. »
Kontam da je Asc postavljen tu gdje jeste  sa razlogom,i ne mislim da treba preskakati stepene i iskljucivati znak koji je na kraju.Vladar Asc je samo jedan,a ostalo mozemo gledati kroz suvladare.Nikad mi nece biti jasno po kojoj logici je on isao  ;D
Ja i sada osjecam upliv i Vage i Sco,a sta ce me kasnije preuzeti,vidjecemo  ;D
« Najnovija izmena:: 11:34:34, 21.Jun.2012. Ouroboros »
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #4 poslato: 11:43:52, 21.Jun.2012. »
Ti si vodolija/vaga, znači Uran/Venera tip, ljubav je sloboda ;D

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #5 poslato: 11:52:47, 21.Jun.2012. »
Ti si vodolija/vaga, znači Uran/Venera tip, ljubav je sloboda ;D

Da,to je uvijek prvi utisak o meni.A onda pogledaju ostatak natala pa bude"Ti si susta suprotnost sama sebi"  :o ;D
I jeste tako,u sebi istovremeno nosim ogromnu ljubav prema slobodi i sidro koje me spusta na zemlju po tom pitanju   ;)
Natalna

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
« Odgovor #6 poslato: 14:50:52, 21.Jun.2012. »
vremenom ces aktivirati ukljestenog jarca,pa ces biti cist jarac... ;D
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #7 poslato: 14:53:25, 21.Jun.2012. »
vremenom ces aktivirati ukljestenog jarca,pa ces biti cist jarac... ;D
Sta,tvrdoglavi namcor?  Tezak drugima,a jos tezi sebi. ;D
Natalna

*

Van mreže cicka08

• *
  • 14
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 08:59:53, 22.Jun.2012. »
MA mi je na desc., egzaktna konjukcija u 7. polju, u jarcu na 29 29. s obzirom da iza sebe imam jedan razveden brak on je svoju simboliku pokazao. ja to razumem da to ide u prilog tacnog sata mog rodjenja.
u vezi sa onom diskusijicom sa 9., 10., str.

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #9 poslato: 10:00:32, 30.Jul.2012. »
Venera na 29 stepenu ma kog znaka nema svijest o prolaznosti, ona u sebi ne zna za romansu i flert, već hoće sve i za ceo život, jer duboko u njoj živi strah da ljubav neće vječno trajati. Potrebno je neku ljubavnu priču završiti, da bi tek onda život mogao da počne slobodno...

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000