Dvoumim se

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Лав

• 1 825
  • 2
  • Pol: Muško
  • .-.
Dvoumim se
« poslato: 11:37:23, 22.Jun.2012. »
Da li da kupim SE Xperiu mini pro ili SE k800i? Naime,i jedan i drugi kosatju 100evra,ali...
Xperia mini pro kosta 100evra preko postpeida,ima sve (android,5mp,blabla...najonovije opcije)
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sonyericsson-x10-mini-pro.html
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2982/Sony-Ericsson/Xperia-mini-pro-SK17i
A K800i je najobicniji telefon,ali je izdrzljiv(moze da padne sa 5 sprata u vodu, i nista mu nece biti),kazu da je najbolji mob ikada napravljen,kosta 100evra- pripejd.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1027/Sony-Ericsson/K800i
Dakle sta je bolje?
I Xperia kosta 250evra ako ne uzmem preko mts-a. Znaci preko postpeida ona kosta 100evra. Zapravo nikad nisam ni koristio postpeid,tako da ako sam u nekoj zabludi (kao da mob kosta 100evra) nek mi neko objasni.
Uopste, ima li neka ''fora'',''trik'',''prevara'' sa postpeidom.
Svako objasnjenje je dobrodoslo
Ziveli...
« Najnovija izmena:: 15:06:37, 22.Jun.2012. Čarobnjak »

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Dvoumim se
« Odgovor #1 poslato: 15:28:16, 22.Jun.2012. »
Glasam za Xperiu  :smesko:
Dovoljno je da ih uporediš i da vidiš da je mnogo ispred  K800i.

Zavisi šta ti je bitno.
1. Da li postoji neki postpaid paket kod MTS-a koji je sličan tvojoj prepaid potrošnji?
2. Pitanje je da li voliš android softver jer on sam po sebi ima svoje prednosti i mane?
3. K800i nema bežični internet što je sada u svim telefonima standard...
4. Razlika u ceni je primetna...
5. Xperia ima displej osetljiv na dodir.. neki ljudi to ne vole...

Što se tiče postpaid-a nema tu neke velike filozofije osim što se obavezuješ za paket koji odabereš dok traje ugovorna obaveza.
Naravno i posle ugovorne obaveze ostaješ na postpaid, a jedino što možeš da promeniš mrežu, tarifu itd.

*

Van mreže tigex

• *
  • 42
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 20:02:38, 22.Jun.2012. »
A K800i je najobicniji telefon,ali je izdrzljiv(moze da padne sa 5 sprata u vodu, i nista mu nece biti),kazu da je najbolji mob ikada napravljen,kosta 100evra- pripejd.
Telefon ne kupujes da bi ti padao nego da bi ga cuvao i koristio najnoviju tehnologiju

Ova dva telefona ne mogu uopste da se porede, xperia je mnogo bolji telefon  :)

*

Van mreže Лав

• 1 825
  • 2
  • .-.
« Odgovor #3 poslato: 20:18:35, 22.Jun.2012. »

Zavisi šta ti je bitno.
1. Da li postoji neki postpaid paket kod MTS-a koji je sličan tvojoj prepaid potrošnji?
2. Pitanje je da li voliš android softver jer on sam po sebi ima svoje prednosti i mane?
3. K800i nema bežični internet što je sada u svim telefonima standard...
4. Razlika u ceni je primetna...
5. Xperia ima displej osetljiv na dodir.. neki ljudi to ne vole...

1.Nemam blage veze,uglavnom pisem poruke,internet(ne nesto preterano),pozive manje koristim. Cini mi se da je najbolji profil Kontrola troskova,sta vi mislite?? Recite,moram da znam ::) http://www.mts.telekom.rs/index.php/mts_kontrola_troskova.html
2.Mane? Nikad nisam imao android, tako da...ima li nesto sto bih ''odmah'' trebalo da znam?
3.Bezicni internet? Mozete da objasnite. Jel mislite na obican internet ili nesto drugo...
4.Zasto kazete da je razlika u ceni primetna? Preko postpeida Xperia kosta 100evra,zar ne?
5.To je u redu...

Hvala :)

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #4 poslato: 14:04:55, 23.Jun.2012. »
Napisi koliko potrosis prepaid kredit, koliko otprilike sms poruka posaljes u toku meseca i koliko minuta da ti kazemo koji ti paket najvise odgovara  ;)

Android ti je najbolji os u 2012. godini jer ima mnogo resursa, besplatan je, ima dosta mogucnosti i vec napravljenih aplikacija za nadogradnju.
Ima open source kod, ranjiv je i smanjena ti je mogucnost da zastitis privatnost u potpunosti. Pogledaj malo po internetu dosta je pricano o andorid sistemima  ;)

To sto svaki telefon ima je mobilni internet operatera a neki imaju wifi kako bi koristio i druge provajdere  :)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže Лав

• 1 825
  • 2
  • .-.
« Odgovor #5 poslato: 15:36:26, 23.Jun.2012. »
Zapravo,ja sam bio u zabludi. Telefon koji sam gledao je xperia x10 mini pro a ne xperia mini pro. Velika razlika. Ali u Vipu ima xperia mini pro(no,skeptican sam prema vipu,il sam navikao na mts), a u mtsu xperia mini (razlika nije strasna izmedju mini i mini pro...valjda :lol:), cena je 150evra preko postpeida. Jel to preskupo??

Najvise korsitm za poruke (potrosim nekad 200 ponekad i 500din) i ne zelim da mi racun bude 500 ili vise, tako da je izgleda najbolji BEL 50 profil?

Wifi jel besplatan? Wifi mi nikad nije bio jasan. Moze ukratko objasnjenje.. ::)
Mislite li da je preterano imati takav telefon danas,mislim bolje je imati nesto drugo nego xpreiu(no,skoro svaki telefon kosta oko 150evra)?
Hvala na svakom odgovoru :)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #6 poslato: 23:35:23, 23.Jun.2012. »
Razlika u ceni postoji jer se kod jednog obavezuješ da plaćaš mesečni račun, a kod prvog možeš da smanjiš prepaid potrošnju.

Da li se isplati? Moraš da staviš na papir i vidiš da li će ti biti veći mesečni račun i za koliko...
Znači staviš koliko je njegova cena bez postpaid-a plus prepaid dopuna koju ćeš da trošiš odredjen broj meseci, a na drugoj strani mesečni račun koji će ti biti na postapaid-u i plus novac koji ćeš odmah da daš.

Tebi bi najviše odgovarala tarifa BELsms, ali ona ne ide uz ovaj telefon.
Znači možeš:
Mix 400 (472 dinara ~ 100 minuta ~ 100 poruka ~ 0 mb)
Bel 50 (354 dinara ~ 80 minuta u okviru mts ~ 10 minuta van mts ~ 50 poruka ~ 0mb)
Kontrola troškova 500+500 (500 dinara ~ da uklapaš sam)

Ti sad treba da vidiš šta bi ti najviše odgovaralo.
Wifi može da bude i besplatan, a možeš i da plaćaš.
Stvar je u tome što si onda nezavistan od njihovog interneta.

Mislite li da je preterano imati takav telefon danas,mislim bolje je imati nesto drugo nego xpreiu(no,skoro svaki telefon kosta oko 150evra)?
Stvar želje, novčanih mogućnosti, prioriteta i sopstvenih odluka.  :namigivanje:

*

Van mreže Лав

• 1 825
  • 2
  • .-.
« Odgovor #7 poslato: 10:32:59, 25.Jun.2012. »
Hmmm...ovde su mnogo jeftiniji. 150evra pripejd. Zar to nije sjajna ponuda ???

http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/sony-ericsson/
Da li se vama svidja mob??
« Najnovija izmena:: 11:22:03, 25.Jun.2012. Maestro »

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 16:13:02, 25.Jun.2012. »
Za nekog je nešto jeftino za drugog nije, za nekog je nešto sjajno za drugog bezveze...
Najbolje je odlučiti prema svom budžetu, potrebama i željama.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000