Eurosong 2009

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Eurosong 2009
« poslato: 22:40:07, 22.Feb.2009. »
Eurosong: 2009. povratak žirija

Po svemu sudeci, Eurosong, odnosno takmicenje za pesmu Evrovizije, ce ubuduce pobednike dobijati po novim kriterijumima. Svaka zemlja učesnica imaće svoj žiri

Vec od sledeceg takmicenja, iduce godine u Moskvi, svaka zemlja koja učestvuje u izboru imaće svoj žiri od nekoliko članova. Podsecamo, Rusija je dobila mesto domaćina Eurosonga pobedom Dime Bilana sa pesmom "Believe". Tek će biti određeno koliki će biti udeo žirija u glasanju na Eurosongu 2009. godine.
Izvrsi direktor Eurosnoga Svante Stokselijus je to objasnio ovim recima: "Glasovi publike jesu demokratija, ali kombinacija publike i žirija učiniće šou interesantnijim. Članovi žirija imaće priliku da čuju svaku pesmu više puta, i samim time biće 'potkovaniji' pri donošenju odluke o poenima".
Nnaročito su Britanci bili ogorčeni lošim plasmanom na takmičenju u Beogradu, i optužili su ostale učesnike za "komšijsko glasanje". Britanski predstavnik Endi Ejbraham dobio je glasove samo od Irske i San Marina, i bio poslednji po broju bodova.
Ove godine, prvi put je primenjeno pravilo po kojem, tokom polufinala, "žiri podrške" ima pravo da "pregazi" glasove publike. Posle pobede Bilana, saopšteno je da je Švedska uz pomoć tog žirija prošla u finale, iako nije imala dovoljno bodova, i time "izbacila" makedonske predstavnike Tamaru, Adriana i Vrčaka i pesmu "Let me love you".
Inace, sve do 1997. godine, isključivo je žiri odlučivao o pobednicima, a zatim su zemlje učesnice uvele sistem glasanja publike.

http://tristacuda.blogspot.com/2008/09/eurosong-2009-povratak-irija.html

Sledece drzave vec su izabrale svoje predstavnike: Bugarska, Danska, Finska, Holandija, Rumunija, Slovenija, Velika Britanija, Crna Gora, Turska, Belorusija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Malta, Irska, Makedonija

neke od pesama mozete cuti na: www.youtube.com
« Najnovija izmena:: 15:32:13, 24.Feb.2009. *Mew - S.w.E.e.T* »

...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

• 1 113
  • 3
Odg: Eurosong 2009
« Odgovor #1 poslato: 15:35:27, 24.Feb.2009. »
Eurosong 2009.: Logo i informacije o ulaznicama

30. siječnja 2009
Logo Eurosonga 2009. je predstavljen danas od strane C1R, televizije domaćina Eurosonga u Rusiji.
Logo ima oblik “ptice iz fantazije” i može se koristiti u različitim bojama. Početni logo je svakako u bojama zastave Rusije i možete ga preuzeti ovdje. Važno za napomenuti jeste da ove godine nećemo imati slogan Eurosonga kao što smo naviknuli proteklih godina.

Channel Russia je također danas predstavila koncept razglednica koje će se puštati prije svakog nastupa na Eurosongu. Razglednice će trajati po 35 sekundi, i bit će snimljenje u sljedećem mjesecu.

Ulaznice za probe, polufinala, te finale Eurosonga će biti u prodaji sredinom veljače, i ovog puta se neće moći kupiti u paketima. Bit će ukupno 10 kategorija karata koje će se razlikovati po cijeni, ovisno od događaja kojem služe: probe, polufinala, te finale, i naravno mjesta u areni gdje će se održati Eurosong. Cijene će se kretati od 20 eura, pa do čak 650 eura. Najskuplje karte će svakako biti one koje će osigurati VIP mjesta u areni. Karte će se prodavati na internetu i od strane OGAE članova.

http://www.eurosong.hr/eurosong/eurosong-2009-logo-i-informacije-o-ulaznicama
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 15:38:37, 24.Feb.2009. »
Eurosong 2009. definitivno u Moskvi

Izbor za Pesmu Evrovizije sledeće godine definitivno će biti održan u Moskvi, potvrdio je premijer Vladimir Putin.
Prvi put u više od pola veka održavanja manifestacije, Rusija će organizovati naredni Eurosong, jer je Dima Bilan "verovao", a i mnogi u Evropi su verovali u njega!

Harizmatični Rus pobedio je na takmičenju održanom u maju u Beogradskoj Areni, uz nesebičnu pomoć klizača Jevgenija Plušenka, kao i mađarskog violiniste Edvina Mortona i violine "stradivari".

Dima, čija je pesma "Believe" odnela ubedljivu pobedu, na pobedničkoj konferenciji za novinare izjavio je da nije siguran u kojem ruskom gradu će biti održano sledeće takmičenje. Nije siguran ni da li će ponovo učestvovati!

Putin je, međutim, razrešio nedoumice, pa bi ljubitelji prestižnog muzičkog takmičenja trebalo da se idućeg proleća upute u Moskvu.

"Glavni grad Rusije pogodan je za održavanje Eurosonga zbog nivoa raspoloživih objekata, razvijenosti infrastrukture i mogućnosti smanjenja troškova", rekao je on na sednici Vlade, i naložio vicepremijeru Aleksandru Žukovu da započne pripreme plana.

Prijave za status domaćina stigle su iz više gradova, a najozbiljnija "konkurencija" Moskvi bila je "severna prestonica", Sankt Peterburg.

Grčka već odabrala predstavnika

Takmičenje će verovatno biti održano od 12. do 16. maja u Sali "Olimpijski", koja prima do 16.000 ljudi.

Na Eurosongu 2009. trebalo bi da učestvuju predstavnici 43 zemlje.

Inače, Grčka je prva zemlja koja je već odabrala svog predstavnika za sledeću godinu. Pop zvezda Sakis Ruvas predstavljaće Grčku na takmičenju, a ostalo je samo da odabere pesmu.
Ruvas (36) već je učestvovao na Eurosongu 2004. godine, kada je u Istanbulu sa pesmom "Shake it" zauzeo treće mesto.

http://www.extra-zabava.com/news.php?readmore=113

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 15:43:24, 24.Feb.2009. »
Počele pripreme za Eurosong 2009.

Svante Stockselius, Izvršni supervizor Takmičenja za Pjesmu Evrovizije u ime EBU-a sastao se organizatorima Eurosonga 2009. u Moskvi, prvi put od pobjede Dime Bilana u maju ove godine. Ruska nacionalna televizija "Kanal 1" (Пе́рвый каnáл)  predstavila je obrise projekta ESC 2009, a razgovarano je i o prvim detaljima narednog takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. "Takmičenje za Pjesmu Evrovizije je izuzetno izazovan projekt, ali uvjeren sam da će Kanal 1 odraditi sjajan posao na najvišoj profesionalnoj razini", rekao je Stockselius nakon njegovog posjeta Moskvi. Određeni su i preliminarni datumi 54. Eurosonga. Tako će se dva polufinala održati u utorak i četvrtak, 12. i 14. maja 2009, dok će Veliko Finale biti održano u subotu 16. maja 2009. godine. Kanal 1 je predložio EBU-u da mjesto održavanja narednog Eurosonga bude u Olimpijskoj areni u glavnom gradu Rusije Moskvi. Arena u okviru Olimpijskog kompleksa izgrađena je 1980. godine za potrebe Ljetnjih olimpijskih igara, a ugostila je gotovo sve najveće muzičke zvijezde svijeta, kao i najveće sportske manifestacije. Olimpijski kompleks u Moskvi može primiti čak 80 hiljada ljudi, a kapacitet Arene je između 10 i 17 hiljada posjetilaca. Oni koji žele kupiti karte za Eurosong 2009. moraće biti još strpljivi. Tradicionalno, prodaja karata neće početi prije zime. Projekat "Eurovision Song Contest 2009" Kanala 1 biće ocijenjen od strane Referentne grupe EBU-a. Finalnu potvrdu o tome gdje će se održati Takmičenje za Pjesmu Evrovizije 2009. EBU će donijeti za mjesec dana.

http://www.eurosong.ba/vijesti/230

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 21:13:13, 12.Mar.2009. »
Gruzija odustala od Eurosonga
Sreda, 11. mart 2009. 18:39     

Gruzija je saopštila da odustaje od učešća na ovogodišnjem Eurosongu, nakon što su organizatori zatražili od te zemlje da izmeni stihove pesme koja govori o ruskom premijeru Vladimiru Putinu ili da izabere drugog predstavnika.

"Odlučili smo da ne menjamo stihove i da ne biramo drugu pesmu. Nećemo ići u Moskvu i nećemo učestvovati na Eurosongu 2009 ", rekla je Natja Uznadze, producentkinja gruzijske državne televizije.

"I dalje ne shvatamo zašto su organizatori festivala doneli takvu odluku. Nismo dobili nikakvo konkretno obrazloženje ", dodala je ona.

Unija evropskih emitera, koja organizuje Pesmu Evrovizije, juče je odbacila pesmu "We Don't Want Put In", čiji je naslov ne toliko maštovita igra reči sa značenjem: "Ne želimo Putina".

"Stihovi, govori, gestovi političke ili slične prirode neće biti dozvoljeni na Eurosongu", saopšteno je iz Unije evropskih emitera. Moskva će od 12. do 16. maja ugostiti ovo muzičko takmičenje.

(MONDO)

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 10:32:17, 17.Mar.2009. »
Najskuplja karta za Eurosong 664 €
17.03.2009.

MOSKVA - Karte za takmičenje za najbolju pesmu Evrovizije, koje će biti održano u Moskvi od 11. do 16. maja, od juče su u prodaji.
U okviru takmičenja predviđeno je održavanje 12 šou programa, uključujući i probe sa zvukom, scenskim i drugim specijalnim efektima. Na svakom koncertu očekuje se oko 20.000 gledalaca, a učestvuju 43 zemlje. Karte za takmičenje u Moskovskom sportskom centru „Olimpijski“ imaju nekoliko stepeni zaštite, koja uključuje holograme i kodove sa informacijama o vremenu, redu i mestu u sali, što će očitavati specijalni elektronski uređaj na ulazu u sportski kompleks.
Za polufinale 12. i 14. maja karte će koštati od 18 do 442 evra. Za finale karte će biti najskuplje; od 22 evra do 664 evra, a najjeftinije su za dnevne i večernje probe, od sedam do 40 evra.
Muzički producent takmičenja Jurij Aksjuta izjavio je da su najskuplje VIP karte, koje podrazumevaju parking za automobil i odvojeni ulaz. Kupiti i rezervisati karte moguće je preko zvaničnog kontakt-centra, kao i preko zvaničnog sajta www.eurovision.1tv.ru, kao i na nekoliko ruskih sajtova koji se bave prodajom ulaznica.

„Cipela” nastupa četvrta u polufinalu

17.03.2009. - 03:33
14. maja u Moskvi...
Osim njih tu su i Hrvatska, Irska, Litvanija, Poljska, Norveška...

ŽREB Marko Kon i Milan Nikolić nastupiće s pesmom „Cipela”, četvrti po redu na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije, 14. maja u Moskvi. Osim njih tu su i Hrvatska, Irska, Litvanija, Poljska, Norveška, Kipar, Slovačka, Danska, Slovenija, Mađarska, Azejberdžan, Grčka, Letonija, Moldavija, Albanija, Ukrajina, Estonija i Holandija

izvor
« Najnovija izmena:: 10:47:34, 17.Mar.2009. *Mew - S.w.E.e.T* »

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 15:40:33, 22.Mar.2009. »
Crna Gora među favoritima

Prema podacima velikih evropskih kladionica („William Hill”, „Paddy Power” i „Bet365”), najveći favorit za pobjedu na „Eurosongu” koji se od 12. do 16. maja održava u Moskvi je Norveška. Druga je Grčka, a treća Crna Gora. Predstavnik Srbije Marko Kon je trenutno između 10. i 12. mesta, a ubjedljivo poslednji je predstavnik Hrvatske Igor Cukrov.

Što se tiče BiH predstavnika "Regine" i pjesme "Bistra voda", na kladionici "Betfair" favoriti su prvog polufinala. Kada je u pitanju konačni plasman, u slučaju da prođu u finale, nalaze se između 10. i 15. mjesta. Prosječna kvota na pobjedu Aleksandera Ribaka koji će sa pjesmom „Fairytale” („Bajka”) predstavljati Norvešku je 3,2, a drugi najveći favorit za pobjedu na Eurosongu je Grk Sakis Ruvas sa numerom „This Is Our Night” („Ovo je naša noć”) sa kvotom 5,5.

Najveće iznenađenje predstavlja treće mjesto Crne Gore koju će predstavljati Andrea Demirović sa pjesmom „Just Get Out Of My Life” - kvota na njenu pobedu je 8,3. Među prvih pet nalaze se i Turska (kvota 11,6) i Malta (13). Dobro se kotiraju i Azerbejdžan (13,6), Švedska (17) i domaćin Rusija (17). Marko Kon, koji će sa numerom „Cipela” predstavljati Srbiju, solidno je plasiran na listi favorita, a kvota na njegovu pobjedu je 28,5. Naravno, u naredna dva mjeseca će se mjenjati redosljed favorita na kladionicama, a da li će „Evrovizija” predstavljati bajku za Norvešku koja od 1995. čeka na pobjedu ili će se ispostaviti da će finale 16. maja biti ipak grčka noć, saznaćemo kada počne takmičenje u Moskvi, piše Blic.

izvor

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #7 poslato: 17:39:20, 26.Mar.2009. »
Ja ne pratim Evroviziju... Mislim, desi se da cujem neku pesmu, ali ono.... Mislim da su to skroz nekvalitetne pesme. :-\ Koje ti se uvuku u mozak na neki kraci period i to je to.
~Sunshine~

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #8 poslato: 20:38:12, 29.Mar.2009. »
Zavisi ja sam pocela aktivno da se bavim Eurosongom od 2004te..i i dan danas tvrdim da je to poslednji eurosong gde su bile sve, ali sve najkvalitetnije pesme. Posle te godine sve su bile zivo sr*nje gde se retko koja pesma bas onako izdvoji..Prosle godine je takodje bilo jako puno dobrih pesama..jedva cekam da vidim ovogodisnji izbog predstavnika.. :)

Jeste sve to vecinom show, ali ljude koji ne znaju vas jezik, sigurno nece privuci pesma, vec izgled, nastup i celokupni show.. a opet sa druge strane jako je dobro imati dobru pesmu, jer posle Eurosonga pevace se samo najbolje i najdebilnije :D

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000