Anketa

Volim da treniram....

Grupne treninge.
Sa personalnim trenerom.
Sam.

Fizicka aktivnost

• Odgovora: 12
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Fizicka aktivnost
« poslato: 17:14:50, 25.Maj.2012. »
Fizička akitvnost i njen uticaj na naš izgled

Da li ste se nekad zapitali koliko je fizička aktivnost bitna za izgled, za to da budete zgodni i lepo gradjeni?

Mnogo.  :smesko:

Iako vam je genetika dobra ne znači da možete po ceo dan da sedite, ležite i da vaš izgled bude perfektan.
Posledice izostavljanja fizičke aktivnosti su mnogobrojne...  od celulita do teških degenrativnih problema.
Zato što pre krenete sa fizičkom aktivnošću i to ćete pre stvoriti naviku da je potrebno da stalno budete fizički aktivni, što bimo nekad nazvali "dobrom formom".

- Kaže se da do tridesete izgledamo, nosimo ono što nam je priroda dala, a da posle tridesete izgledamo onako koliko smo uložili u sebe. To znači da fizička aktivnost nije vezana samo za fizički izgled, već je izuzetno važna i sa zdravstvenog aspekta.

Dokazano je da fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju, funkcionalnost celokupnog organizma i daje zdravi izgled pre svega kože.
«Fizička aktivnost može zameniti mnoge lekove ali ni jedan lek ne može zameniti fizičku aktivnost» tvrde stručnjaci danas, a mislilo se tako i pre 2500. godina. Mudri Sokrat vežbao je ne samo duh, već i svoje telo i u poznoj starosti, sve do pred smrt. «Sramota je kad ostariš pre vremena iz lenjosti ili nepromišljenosti. Čovekovo je da sebe upozna u punoj snazi i lepoti koje njegovo telo može da dosegne. Ali ni lepota ni snaga nikad ne dolaze same od sebe. Savez volje i tela će ih stvoriti»

Ono što je najbitnije jeste da fizičke aktivnosti prilagodite vašim godinama i vašem stanju organizma.
Naučno je dokazano da odgovarajući redovni program fizičke aktivnosti dovodi do:
- poboljšanja svih pet elemenata fizičke forme (kardiovaskularna forma, mišićna izdržljivost, mišićna snaga, motoričke sposobnosti)
- osećanja zadovoljstva
- smanjenja stresa
- smanjenja prekomerne telesne mase, tj. gojaznosti
- gustine kostiju
- smanjenja učestalosti upale zglobova

Svaka osoba koja želi da postane ili ostane aktivna mora jasno shvatiti i ceniti korisne efekte koje pruža fizička aktivnost. Ona mora jasno razumeti principe doziranja fizičke aktivnosti - više ne znači i bolje!

Obavezno pročitati sledeće teme:
Kako se naterati na vezbanje?
Jacanje ledjnih misica
Jacanje misica i vezbanje
Yoga vezbe
Kada vezbati
Fitnes greske
Vezbe za guzu
Fitnes plan
Spinnig trening
Do ravnog stomaka
Fizička aktivnost produžava zivot
Tibetanske vezbe
« Najnovija izmena:: 20:27:00, 17.Avg.2018. pg crna gora »

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
  • Pol: Žensko
Odg: Fizicka aktivnost
« Odgovor #1 poslato: 17:40:17, 25.Maj.2012. »
Hiperaktivna sam,stvarno imam visak energije tako da mi je fizicka aktivnost neophodna,jer u suprotnom postanem cangrizava i nervozna  ;D Volim sama biti svoj majstor,pa zato iniciram samostalne odlaske u teretanu,gdje mogu da vjezbam sta hocu,kad hocu,koliko hocu,bez da zavisim od nekog i bez da slusam tudja upustva i naredbe.I dobro mi ide,vec sam relativno dugo u tome i pokazalo je rezultat.Samo je potrebna volja  ;)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #2 poslato: 17:59:31, 25.Maj.2012. »
Ouroboros, ista sam ti.  ;D

Bila sam pokusni kunic drugarici sa dif-a, trebao joj neko da ga trenira. Na kraju je zavrsilo, jer sam se ja naljutila jer je malo preglasno i malo previse me forsirala. Ipak, iz postovanja prema njoj sam do kraja je istrpila, ali nikad vise sa nekim trenirati.
...a i smeta mi sto je potrebno vrijeme uskladiti, svi imamo drugacije obaveze.

Zumba, aerobik super ko vjezbe, ali one zene sto ogovaraju, previse su za mene.

Ples je super, sve dok ti ne zafali plesni partner. ;D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #3 poslato: 18:12:50, 25.Maj.2012. »
Ouroboros, ista sam ti.  ;D

Bila sam pokusni kunic drugarici sa dif-a, trebao joj neko da ga trenira. Na kraju je zavrsilo, jer sam se ja naljutila jer je malo preglasno i malo previse me forsirala. Ipak, iz postovanja prema njoj sam do kraja je istrpila, ali nikad vise sa nekim trenirati.
...a i smeta mi sto je potrebno vrijeme uskladiti, svi imamo drugacije obaveze.

Zumba, aerobik super ko vjezbe, ali one zene sto ogovaraju, previse su za mene.

Ples je super, sve dok ti ne zafali plesni partner. ;D

Hahah :D Meni se slicno desilo na aerobiku.Inace one instruktorke galame.Ali ja jednu vjezbu nikako nisam uspjela da izvedem kako je ona zahtijevala,pa sam je uradila na svoj nacin,a efekat je bio isti ;D Zena je pocela da histerise na mene.I to je bio poslednji put da smo se vidjele.Ne trpim da neko galami na mene,da mi neko diktira sta cu raditi.A aerobik je dobar za trosenje kalorija,ali mislim da je malo agresivniji za kosti i krvne sudove,narocito ako neko bas ima problem sa time.Takodje ne volim da uskladjujem termine ni sa kime,pa sam uvijek vuk samotnjak u teretani,posto ih vecina dolazi coporativno .  Volim i plivanje,opusta me voda.Ali i to pod uslovom da dolazim samostalno  :D
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 20:49:19, 25.Maj.2012. »
Da se umešam da ne odete sa teme.  :roll:

Tema se pre svega odnosi na uticaj fizičke aktivnosti na našu gradju...
Znači da li imate problema sa stomakom, viškom, manjkom kilograma, celulitom, problem sa kondicijom, da vidimo koje su mane i prednosti vežbanja vezano za naš spoljašnji izgled...
Da li ste neki deo tela oblikovali zahvaljujući aktivnosti ili ste pak nešto što nije bilo u redu, doveli u red?  :namigivanje:

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #5 poslato: 00:48:50, 26.Maj.2012. »
Meni je tjelovjezba pomogla da toniram i ucvrstim tijelo,buduci da nikad nisam imala znatnih problema sa tezinom.Imala sam problema sa kondicijom,ali se to vremenom korigovalo.Sada bez problema odradim kardio kombinaciju trcanje/brzo hodanje 45/15min na 9km,bez ziganja u trbuhu  :D Konkretno,ako je trening prilagodjen nasem tijelu,prvenstveno poteskocama koje imamo(povredama,urodjenim zdravstvenim problemima),sigurno je da nam samo moze pomoci da se korigujemo.Npr,ja imam genetsku predispoziciju za varikozitete.Aerobik nije bas najbolji izbor u tom slucaju,a ja to nisam znala.
Natalna

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #6 poslato: 14:15:14, 27.Maj.2012. »
Trcanje je zivot  ;)  Meni je dovoljno svaki drugi dan da trcim  :)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže Ninoška

• *
  • 95
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #7 poslato: 21:17:14, 24.Feb.2015. »
Znam koliko je bitna fizička aktivnost za -metabolizam, psihu, razičite vrste zglobno-koštanih sistema...Lično, dosta sam fizički angažovana , negde sam već pisala odlazak na pilates, šetnja u jutarnjim satima i do 7-8 kilometara, vožnja biciklom...
Već nekoliko godina idem na pilates, izabrala sam tu vrstu ,,fitnesa,, upravo jer vežbe obuhvataju što opuštanje, što zadovoljstvo ali pre svega rešavaju i probleme zgl.-koš.sistema...I u tom smislu kod mene ima napretka...
Usput i oblikovanje tela koje posebno donosi zadovoljstvo ženama...
Nisi uspeo sakriti oka drhtaj.
Nebo u njemu ostalo je vedro. Za mene!!!

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 21:34:12, 24.Feb.2015. »
   Najbitnije je pronaći sebe u nekoj fizičkoj aktivnosti. To kažem iz razloga jer mnogi iz 'pomodarstva' biraju aktivnost, a ne zato što stvarno prija njihovom duhu i telu.
« Najnovija izmena:: 21:36:16, 24.Feb.2015. Founder »

*

Van mreže Presrećna

• **
  • 100
  • 3
« Odgovor #9 poslato: 20:34:53, 20.Feb.2016. »
Fizicka aktivnost je odlicna za psihu. Dobro drustvo takodje. Mislim da je najzdravija aktivnost setnja. Pogotovo ako je negde u prirodi, mislim da je to onda idealno. :)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000