Uspesna komunikacija

• Odgovora: 7

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Uspesna komunikacija
« poslato: 16:55:03, 22.Maj.2012. »
Uspešna komunikacija je ključ dobrih odnosa

Odnosi su dobrim delom sačinjeni od uspešne komunikacije. Vaš način izražavanja jeste ono što će vaši partneri prvo zapamtiti. U kontaktima nije dovoljno samo da ste obrazovani, lepi i dobro obučeni. Veoma je važno kako govorite, kao i stepen gestikulacije na koji se oslanjate.
Komuniciranje postaje intenzivnije ukoliko vaš govor prate skladni gestovi i facijalna mimika. Bitno je da vas vaš sagovornik razume, da se rečenice ne otežu i da u svom izražavanju budete što precizniji. Ton i jačina glasa takodje stvaraju odredjenu sliku.
Poštapalice, žargonski rečnik i zamuckivanje loše utiču na vaš način komunikacije. Takodje, nisu poželjne duge pauze i usporen govor.

Šta vi mislite, da li način komunikacije utiče na utisak o nekoj osobi?
Šta to komunikaciju čini uspešnom?

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
Odg: Uspesna komunikacija
« Odgovor #1 poslato: 20:06:26, 22.Maj.2012. »
ja mislim, opet ja  :girlblush:......slažem se i da se ne slažete sa mnom
lep izgled, garderoba....pomažu da dođemo do prvog kontakta, kvalitetan i dugoročan kontakt obezbeđuje upravo uspešna komunikacija
verujem da različitim ljudima prija različita vrsta komunikacije....ja se na poslu malo igram psihologa  :)
postoje naravno oni kojima prija ta strogo formalna komunikacija, ali malo ih je
većina voli da se nekako poistovetiš sa njim, komunikaciju koju će oni doživeti kao spontanu, obezbediti prostor u kome će se oni dobro osećati....aj' sada da pokušam da objasnim šta sam htela da kažem......završiti posao zbog čega je čovek došao, a usput proćaskati o nečemu trenutno aktuelnom, o čemu on sigurno razmišlja, ali na malo ležerniji način, uz neophodan osmeh, pažljivo slušanje, empatiju, i kada je nema, da problem ne izgleda jako velik...
recimo, ako je u pitanju poljoprivrednik, o vremenu, ceni useva te sezone...., ako je preduzetnik, o kursu evra, velikim nametima države, dugovanjima....ako je klinac, onda o školi, žurci, ovde krajnje neobavezno, onako usput....
žao mi je da brišem, a smorila sam  :157:....neću više
....meni je jako bitna, najbitnija dobra komunikacija, ona prava ponekad zavisi i od nekakve energije između dvoje ljudi, ma koliko je po propisima može da ne valja....poštapalice ne volim da čujem i ne koristim ih, najčešće su odraz ozbiljnog nedostatka reči  (*o*) mada hajde da ne budemo prestrogi, može da bude i nesigurnost...
pričaću još posle  (mah:mah)
« Najnovija izmena:: 20:11:43, 22.Maj.2012. mila91 »

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #2 poslato: 16:10:08, 23.Maj.2012. »
Itekako utice jer je to put da steknemo utisak o osobi

A sta je cini uspesnom? Verovali ili ne, sve je bitno da bi komunikacija bila uspesna..  od momenta kad otvorimo usta do momenta kako zavrsimo recenicu  ;)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
« Odgovor #3 poslato: 23:14:41, 23.Maj.2012. »
O da utiče, što kaze filozof sve je važno: govor tijela, riječi..
Mislima da postovanje razlika i razumijevanje čini komunikaciju uspješnijom  ???.
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #4 poslato: 23:19:18, 23.Maj.2012. »
Au koliko ja paznje polazem neverbalnom govoru.Rijeci hoce prevariti,ali pokreti  i polozaj tijela,kao i fascijalna ekspresija ,nece sigurno.Samo ih treba znati citati  ;)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže IdiJot

• *
  • 56
  • 3
  • Ђубре као ја, никад не умире...!
« Odgovor #5 poslato: 23:55:02, 23.Maj.2012. »
Кључ добре комуникације се налази у добром слушању саговорника... Некад ми стварно фали неко ко ће самном само да слуша... не мора да прича...
Тандара - Мандара

*

Van mreže zaza

• **
  • 143
  • 2
« Odgovor #6 poslato: 10:41:36, 24.Nov.2014. »
Slazem se sa onima koji misle da pored govora tela, opsteg stava je bitno za dobru komunikaciju i pazljivo slusanje, gledanje u oci sagovorniku i pravilan izbor reci, bez postapalica, zargona, zamuckivanja i velikih pauza...

*

Van mreže Ninoška

• *
  • 95
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #7 poslato: 17:48:51, 21.Feb.2015. »
Divni odgovori učesnika uovoj temi. Pretpostavljam mladi, ozbiljni, obrazovani ljudi... Vrlo sam srećna i takvom okruženju  jer znam, naučiću i sama još puno, puno toga...
I ja sam intelektualac iz druge ,,tvrdje,, sfere i verujem dosta starija od mnogih pa otuda i ove moje pretpostavke.

Moram vam ispričati nešto što verovatno nema ili ,,ima,, veze sa ovom temom ...
Kada sam upisala prvu godinu fakulteta, polako je to išlo, dosta dobro...Zadovoljna...A onda se stvoriše te famozne vežbe koje će držati asistent. Vežbe su se održavale u učionicama, bila je prepuna. Da ne dužim, pošto sam sedela u prvom redu rekao mi je da pročitam naglas neki tekst koji se odnosio na vežbe...Počela sam, onako  smatrajući tj. ne razmišljajući da će to teško ići. Glas je počeo da mi drhti...čini mi se, ne znam kako se kolegama činilo nikoga nisam smela ni da pita, da me niko nije razumeo, da su samo bili kulturni jer nisam čula komentare. Dugo sam bila opterećena time, nikada više nisam sedala u prvu klupu. Na ispitu se to nije dešavalo, bilo je straha od ishoda ali nikako kao taj put.

Svakako da kako je vreme prolazilo, kako sam dolazila u kontakt sa više ljudi,  taj osećaj nesigurnosti je polako jenjavao.
Kada sam počela da radim taj osećaj je nestao. Znam da je to više individualno, verovatno priroda ili šta god već...Prošlo je...
Mislim da sam u komunikaciji sa ljudima u zavisnosti da li su prijatelji, poznanici ili kolege sasvim ok...inače bi to negde  svakako ,,iskočilo,,...
Nekada me deca opomene da možda malo više gestikuliram ali me i to ne opterećuje, to radim više  u komunikaciji sa bliskim ljudima dok se poslovnim komunikacijama , mislim, dobro snalazim.

Sa dobrim stilom, obrazovanjem i uspešnom komunikacijom obezbedjujemo sebi mesto u životu... u bilo kom domenu.
Nisi uspeo sakriti oka drhtaj.
Nebo u njemu ostalo je vedro. Za mene!!!

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000