Koliko sebe smatrate zrelim i sta znaci biti zreo?

• Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Koliko sebe smatrate zrelim i sta znaci biti zreo?
« poslato: 12:56:17, 17.Feb.2009. »

Stepen zrelosti

Mnoge odrasle osobe nikako da zaborave detinjstvo i s vremena na vreme umeju da se ponašaju veoma nezrelo. Kada se ta situacija posmatra sa strane, lako je konstatovati. Nezgoda je kada sebe prepoznamo kao jednog od njih. Onda se i sami zapitamo - da li smo večito dete ili zrela osoba? Možda bi odgovor na to pitanje mogao da se da u zavisnosti od toga da li sebe vidimo u ulozi roditelja, i koliko često to radimo. Ima onih koji misle da ima vremena za tu ulogu, ima onih koji ozbiljno o tome razmišljaju, a ima i onih koji su odavno u toj ulozi.

Istina, mladalački duh jeste ono što se većini ljudi dopada, ali s vremena na vreme treba razmisliti o tome da se konačno odraste. Za početak zbog toga što detinjasto ponašanje čini da nas okolina ponekad ne shvata dovoljno ozbiljno. Nezrelo ponašanje je nešto što druge sprečava da uvide naše prave vrednosti. Ukoliko već niste, krajnje je vreme da se uozbiljite, da preuzmete odgovornost za sopstvenu sudbinu i da postanete samostalniji. Tačno je i to da je vrlo malo vremena potrebno da shvatimo kako odelo odraslog čoveka može veoma dobro da nam stoji. Ipak, dete u sebi ne treba zauvek zaboraviti. Treba ga oslobađati s vremena na vreme, ali valja i birati pravi trenutak. Najbolja mera bila bi da budete mladi duhom, ali da onda kada je potrebno, reagujete i ponašate se kao odrasla osoba.

To podrazumeva da se ponašate zrelo i odgovorno. Da prihvatite odgovornost za sopstvene postupke, da budete samostalni. Malo oduška možete da date sebi svaki put kada ste s prijateljima. Upostaviti pravu ravnotežu nije nemoguće, samo se treba potruditi. Svakom je potrebno da se s vremena na vreme opusti da bi posle toga na lice mogla da se još jednom nabaci ta ozbiljna i stroga maska zrelog čoveka.

Krstarica

*

Van mreže okica

• **
  • 124
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Koliko sebe smatrate zrelim i sta znaci biti zreo?
« Odgovor #1 poslato: 00:23:49, 20.Feb.2009. »
Nikad dovoljno.Ja zrelost gledam kao to koliko si spreman da se nosis sa svojim odlukama,koliko svesto i dobro postupas prema drugima i sebi...Ali smatram da niko nikada nije potpuno zreo...Tek u kasnim godinama,jer iskustvo znaci zrelost.Losa iskustva dosta uticu da se osoba promeni,da nauci lekciju i da stvori u glavi svoju neku filozofiju sta je dobro a sta nije.A ne mozemo ni sve da probamo da bi znali sta je dobro a sta nije...Vodimo se svojim i tudjim greskama...
Sebe smatram onako zrelom...I ne bih toliko povezivala zrelost i ozbiljnost...Moze covek biti zreo ali i detinjast,sto znaci da zna da uziva u zivotu ali da u nekoj granici drzi neke stvari pod kontrolom....

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 15:10:11, 12.Mar.2009. »
Nikada ne trebate dozvoliti da "umre" to dijete u nama.Bez obzira na godine,samostalnost,pa i roditeljstvo-nista od toga ne smije vas odvuci u tu krajnost.Naravno,najidealnije je znati kada sta "upotrijebiti".Bez obzira na svu zrelost i odgovornost kroz zivot,mora se zadrzati to "dijete" koje moze da se smije i raduje bas kao dijete.U suprotnom...nije dobro.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #3 poslato: 22:15:48, 16.Mar.2009. »
Ja se uzasno osecam zrelo, najgore je sto mi to i drugi pricaju. Doduse ako se zezamo i salimo tada znam da budem neko dete svojih godina..ali se dosta zrelo ponasam za svoje godine..
uvek sam bila naprednija, razumnija i odgovornija od svih svojih vrsnjaka, dok su cure cesljale barbike ja sam slusala vesti..npr.. sad ga malo bukvalizujem ali tako nekako odprilike..
ali imam i ja svoje trenutke kada budem 100% dete :D
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 15:46:41, 17.Mar.2009. »
Ne znam da li reci blago tebi ili...Ja zbunjujem ljude jer sam kroz posao jedna osoba,a u slobodno vrijeme druga...dobro mi je tako...ali vidim da ljudi imaju problem pa kad me upoznaju poslovno i posle vide u opustenom izlasku priznaju da su mislili da sam "babaroga",da jedem ljude,a ja mimo posla totalna neozbiljnost.Iz krajnosti u krajnost ali sta cu...kod mene je tako

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 20:56:57, 18.Mar.2009. »
Ne znam da li reci blago tebi ili...

eh ceo zivot je ta nedoumica na sceni... :(
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #6 poslato: 13:36:04, 19.Mar.2009. »
Da, slazem se sa Leom... Rekla sam da NIKADA necu biti nezrela skroz! I zelim da celog zivota tako u nekim odgovarajucim situacijama ostanem neozbiljna... I da uzivam! Da se smejem na sav glas, itd. To mi niko ne moze uskratiti, koliko god puta mi rekli:"Ti si neozbiljna".. E pa znate sto me boli ... sto sam neozbiljna u nekim situacijama?!?! Po meni to nije neka moja mana.. Ja tako zelim, a ne da budem kao mnogi ozbiljni snobovi koji samo to i gledaju.. Kako su drugi neozbiljni i ostale mane. Pa od toga i ne mogu da uzivaju u zivotu lepo, kroz salu, smeh, opustenciju, i nekada veliko opustanje...!
~Sunshine~

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 15:35:39, 19.Mar.2009. »
Ja cijenim tu neciju tudju ozbiljnost ali ne ako se zaista nikada ne mogu opustiti,onako "do daske".Ali sta ces ...mislim da je to samo njihov problem...tesko je kroz zivot ici kruto i sve shvatati preozbiljno.I zato uvijek mislim da je bolje moci "izmiksati" dozu ozbiljnosti i neozbiljnosti.Za sebe jednostavno znam da bih pukla kada se ne bih opustala i bila luckasta s vremena na vrijeme.

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #8 poslato: 15:36:45, 21.Mar.2009. »
Ja cijenim tu neciju tudju ozbiljnost ali ne ako se zaista nikada ne mogu opustiti,onako "do daske".Ali sta ces ...mislim da je to samo njihov problem...tesko je kroz zivot ici kruto i sve shvatati preozbiljno.I zato uvijek mislim da je bolje moci "izmiksati" dozu ozbiljnosti i neozbiljnosti.Za sebe jednostavno znam da bih pukla kada se ne bih opustala i bila luckasta s vremena na vrijeme.
hey hey ljudi znam ja da se salim i smejem uzivam ''do daske'' i preko nje..ali bukvalno..pa da sam toliko smorna osoba, ne bih imala stotine prijatelja... :D jako sam ponosna na sebe i svoje ponasanje...ali kad se salimo = salimo se, a kada smo ozbiljni = ozbiljni smo ..

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 15:42:30, 21.Mar.2009. »
Pa.super.A taman smo se bili zabrinuli za tebe... ;)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000