Ispucali krajevi

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Ispucali krajevi
« poslato: 16:19:20, 05.Apr.2012. »
Ispucali krajevi kose

Želeći da im kosa što pre poraste, mnoge žene se odlučuju da je ne šišaju mesecima. Oštećeni krajevi se moraju odseći svakih 6-8 nedelja!

No kutikulu, zaštitni sloj kose, dugoročno je nemoguće očuvati zdravom, a kad se jednom ošteti, unutrašnji slojevi vlasi – koji daju kosi volumen, fleksibilnost i elastičnost – se razlistavaju, kosa puca i nemoguće je ponovno je učiniti zdravom bez upotrebe makaza.Svi proizvodi za regeneraciju namenjeni su, zapravo, sprečavanju pucanja, a već ispucale vrhove mogu zagladiti i sanirati štetu samo do sledećeg pranja. Osim toga, ispucali vrh ne miruje, već “putuje” prema korenu kose sve dok kosa ne postane tako krhka da se vlasi počnu lomiti i otpadati.

Najčešći uzroci pucanja kose su:

1.Presnažno i prečesto češljanje lošim plastičnim češljevima i nekvalitetnim četkama, pri čemu je štetno češljanje u suprotnom smeru, dok je glava nagnuta prema dolje, kao i tapiranje kose.
2.Hemikalije, ali ne samo one iz boja za kosu ili sredstava za trajnu ondulaciju, nego čak i hlor iz bazena.
3.Nepravilno pranje jeftinim, agresivnim šamponima i sušenje prevrućim vazduhom,upotreba gumica za kosu
4.Izlaganje UV zraku

Najbolje što možete učiniti za svoju kosu jeste odrezati oštećene vrhove svakih šest do osam nedelja kako se stanje ne bi pogoršalo.Nakon toga posvetite kosi malo više pažnje.Nemojte je četkati mokru, jer tada je najosjetljivija, samo je nežno raspetljajte češljem širokih zubaca, a ako je duga, najbolje je u specijalizovanoj prodavnici s frizerskim priborom kupiti četku inače namenjenu ekstenzijama. Kovrdzavu kosu treba blago raščešljati još dok je na njoj regenerator. Hemijski tretirana kosa zahteva više nege i zato joj barem jednom u dve nedelje priuštite bogatu, hidratizirajuću masku. Pre korištenja fena i uređaja za ravnanje i kovrdzanje, zaštitite kosu leave-in regeneratorom ili posebnim, za to namenjenim sprejevima, a s vremena na vreme je odmorite i ostavite da se prirodno osuši. Kad vežete kosu, koristite samo obložene gumice bez metalnih delova.

Hah, bio je jedan period kada sam napravila poduzu pauzu u sisanju (do tad sve redovno, pojma nemam sto napravih pauzu oko 2 god) i tad sam napravila haos sa krajevima po prvi put u zivotu.Bili su prilicno osteceni pa sam brze bolje potrcala kod frizera da me sisa, odlucih se za bob frizuru da je skroz oporavim.Posle toga sam ova dva poslednja puta opet pravila pauzu od godinu i po, namerno nisam htela da se sisam i skracujem krajeve da vidim kako ce reagovati i nije bilo nikakvih problema.Minimalno se videlo na krajevima da su poceli da se ostecuju.Izgleda zavisi i od tipa kose koliko je sklona pucanju krajeva ako se ne sisa kao sto preporucuju, nego se prave poduze pauze  (*o*)

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
Odg: Ispucali krajevi
« Odgovor #1 poslato: 22:06:18, 05.Apr.2012. »
Najbitije je koliko se kosa pazi. Zdrava mi je kosa od korijena do vrhova. Ne susim je fenom, ne farbam je, ne stavljam gelove, lak itd.

Ja se sisam 1-2 puta godisnje...
Sad da sisam kosu svaka 2 mj. vjerovatno bih uvijek onda imala kratku frizuricu. ;D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #2 poslato: 01:08:52, 06.Apr.2012. »
ne slazem se da kosu treba shishati svakih 6 do 8 nedelja, po meni idealan vremenski interval jeste svakih 5,6 mjeseci naravno za one koji zele da imaju dugu kosu :)

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #3 poslato: 07:58:23, 12.Sep.2012. »
Au nema nista ruznije od neuredne kose i  iskrzalih krajeva  :o
Kako sam ja malo opterecena svojom kosom,ja bas pazim da do toga ne dodje.Kosu perem na 5-7 dana,jer mi je korijen kose suv,pazim da su sampon,regenerator,maska za kosu i kristali profesionalne linije i kvalitetni.Prije pranja kose napravim masku od ulja i hranljivih sasatojaka i pustim da odstoji,a u sampon za kosu dodam AD-kapi.
Fen koristim u jako rijetkim situacijama,sa udaljenosti od 20ak cm,peglu za kosu,uvijac i ostalo u ruke ne uzimam.
Jedino sto farbam kosu,a i to na na svaka 3 mjeseca,jer se farbam u svijetlo smedje,a kako mi je kosa prirodno kestenjsta,sa izrastom taman dobijem lijep prelaz.I sisam se na svaka dva mjeseca po 2cm,jedino poslije svakog ljeta,u septembru odsijecem 5cm.Zato mi kosa stvarno fino raste i zrava je,iako je farbana  ;)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #4 poslato: 17:37:27, 26.Mar.2013. »
Ja sam isprobala svasta :) od domacih, do kupljenih, jeftinijih, skupljih tretmana..

U sustini na vrhove, kosu uopceno, najbolje mi je pomoglo maslinovo ulje extra djevicansko. Sad ga koristim jednom sedmicno i ostavim sto duze da odstoji, nekad i pustim da prenoci. :)

Ovako slicno i ja izgledam tad, samo sto su mi pletenice masne. ;D

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #5 poslato: 01:35:04, 27.Mar.2013. »
Od kućnih maski mix maslinovo ulje plus žumance može i par kapi limuna dodati 20 min do sat da odstoji na glavi, kada operem nekad isperem sa čašom hladne vode sa malo sirćeta, mada mi se sve čini da se osjeća miris pa sam baaaš svela na min količinu sirćeta..

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #6 poslato: 08:09:08, 27.Mar.2013. »
Ja ne stavljam na kosu ništa iz domaće kuhinje. Jednostavno me mrzi da to radim, a i kupljeni proizvodi - regeneratori i maske, ljepše mirišu.  :00:

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #7 poslato: 16:53:59, 27.Mar.2013. »
Heh, pojma nemam da li je do sampona no od kada koristim Nivein za volumen i krajevi se izvukose, dobro se jos drze, cak sta vise malo su meksi a dugo nisam sisala i trebalo bi uskoro.Planirala zbog njih, no izvuce ih sampon

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 17:56:08, 28.Maj.2014. »
Ja u dm-u kupila alverde puter za vrhove, zadovoljna sam, moze i prije i poslije pranja kose da se stavi, a dugo traje.
Postala sam malo lijena sa ovim prirodnim muckalicama, to treba dugo da stoji, pa muka sa ispiranjem. :-\

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000