Mladi naučnici Srbije

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Mladi naučnici Srbije
« poslato: 15:51:30, 12.Mar.2012. »
Mladi naučnik ubedio NASA da lansira satelit iz Srbije
Zahvaljujući mladom naučniku iz Vrnjačke Banje NASA će 2015. godine lansirati i jedan manji satelit koji bi trebalo da bude konstruisan u Srbiji.

- Kada sam pristupio projektu, želeo sam da povežem i naše institucije, jer znam da imamo potencijala da to iznesemo. To je odlična prilika ne samo za naučne institucije, univerzitete i institute, već i za kompanije koje se bave elektronikom, programiranjem… Postojala je bojazan sa strane NASA, ali su na kraju pristali, tako da postoji velika šansa da 2015. imamo srpski satelit - počinje priču Vlajković.

- Srbija bi 2015. mogla da ima svoj satelit, a trebalo bi da ga konstruišu stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i biće sklapan u Novom Sadu ili u Beogradu na Institutu “Mihajlo Pupin” - kaže Vlajković, koji je asistent na fizičkoj hemiji na ciriškom institutu.
U okviru ovog projekta biće konstruisano 50 malih satelita veličine 20 puta 10 centimetara, ali i oni, bez obzira na veličinu, kako objašnjava Vlajković, imaju istu funkciju kao i veliki sateliti.

(Blic)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Mladi naučnici Srbije
« Odgovor #1 poslato: 20:01:02, 13.Mar.2012. »
Lepa vest  8)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Odg: Mladi naučnici Srbije
« Odgovor #2 poslato: 21:01:18, 23.Maj.2012. »
Evo jos jednog mladog naucnika iz Srbije.Da ne kopiram text sada, evo linka.

http://www.smedia.rs/m/spress/vest/1455/Ljudi-oko-nas-Vuk-Aleksic-Student-medicine-volonter-Urgentni-centar-Medicinski-fakultet-Mlad-vredan-i-uspesan-Ovo-je-srpski-doktor-Haus-VIDEOFOTO.html
Nema sanse da ostanem ravnodusna  :smesko: Svaka njemu cast

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000