Neaspektovane planete

• Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Rachica

• *
  • 97
  • 0
  • Pol: Žensko
Neaspektovane planete
« poslato: 13:25:22, 14.Feb.2009. »
Ovisno o znaku u kojem se nalazi, i o tome je li tu u rastu, padu, sjedistu ili izgonu,neaspektovana planeta moze da preuzme dominaciju horoskopom, ili, mada rjedje, osoba ne moze razviti kvalitete znaka u kojem se nalazi.

Neaspektovane planete dovode do visekratnog susretanja u toku zivota sa "nerjesivim" stiuacijama, na najrazlicitijim nivoima. Problematicna strana neaspektovanih planeta je osjecaj nepravde i nepravicnosti dogadjaja oko nas. Ojsecaj nepravde je u vezi sa situacijom, koja se nas licno ne tice i koja nije rezultat nase krivice, ali je u vezi sa javnim mijenjem po pitanju situacije u kojoj smo se "nepripremljeni" obreli. Mi rizikujemo da budemo, i bivamo okrivljeni za nesto sto uopste nismo uradili. Rizik se maximalno povecava kada natalnu neaspektovanu planetu, duet, ili jod, aktivira tranzit, odnosno progresija.

Tekst Jasne Kostic, Astrologos br. 79

Ako je neaspektirano Sunce:
- Razvije se diktator, covjek ciji ego se jako razbukta i koji nema nikakvih granica, ili s druge strane , sasvim suprotno, covjek koji ne razumije vlastiti osjecaj identiteta, razvije samo sebicnost; ovisno opet u kojem se znaku nalazi njegovo Sunce( naravno da ce se jace to ispoljiti kod osobe cije je sunce u znaku lava ili ovna, jer je tamo prirodno najjace)

Ako je neaspektovan Mjesec:
Vrlo cesto osoba nema dodir s svojom obitelji, domom, porijeklom, ili se zbog inih razloga ne osjeca emotivno povezana s njima.

Ako je neaspektovan Merkur:
Osoba tesko zauzima u zivotu vlastite stavove i ne zna pokazati vlastito misljenje o necemu, ima teskoca i izražavanju svojeg misljenja i stava.

Ako je neaspektovana Venera:

Osoba tesko ostvaruje ljubavne veze i bliske odnose opcenito. Osoba se cesto izolira od ostatka svijeta i potrebna joj je veca socijalizacija.

Ako je neaspektovan Mars:
Osobu karakterizira nedostatak motiviranosti i cesto nekontrolirana energija , i tu je opasnost da osoba postane vrlo nasilna i da ne moze kontrolirati svoje ispade i izljeve bijesa.

Ako je neaspektovan Jupiter:

Osoba veliku kolicinu svoje energije trosi na stvaranje sansi i zivotnih prilika, te ih gotovo nikad ne uspije stvoriti. cesto sukob s vjerom ili nekakvo vlastito poimanje vjere.

Ako je neaspektovan Saturn:

Osoba ima teskoce u odredjivanju granica vlastitih mogucnosti i vrlo je vazno da takva osoba razvija veliku samodisciplinu.

Ako je neaspektovan Uran:
Osoba se tesko izdvaja iz svoje okoline i ima teskoca u izrazavaju vlastite osobnosti.

Ako je neaspektovan Neptun:

Osoba tesko izrazava svoju mastu i duhovne aspiracije, vrlo cesto je posvecena odredjenoj umjetnosti ili religiji, i vrlo cesto postoji sklonost ovisnosti.

Ako je neaspekovan Pluton:

Osoba cesto izaziva emotivne sukobe i tesko upravlja vlastitom energijom i emocijama . Vrlo cesto postaje nasilnik kojeg je tesko drzati pod kontrolom.

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
Odg: Neaspektovane planete
« Odgovor #1 poslato: 16:21:27, 14.Feb.2009. »
Moja iskustva govore da nije dobro imati neaspektovanu planetu jer su onda osobine koje ona ima sputane kod te osobe.
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 19:13:23, 28.Feb.2009. »
E pitanje je koje aspekte astrolog uzima u obzir,samo glavne ili i pomocne.Mene je jedan istraumirao sa neaspektovanim Jupiterom dok mi je drugi rekao da je Jupiter itekako aspektovan ali u pomocnim aspektima koji nisu zanemarivi,ali ih racunaju samo rijetki astrolozi.Zbunjujuce,ali to je moje iskustvo.Rijetko ko bi i imao neaspektovanu planetu kada bi se bas svi aspekti uzimali u obzir.Mislim da o njima ima puno u Tocak sudbine.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #3 poslato: 01:03:14, 05.Mar.2009. »

Ne treba se time mnogo zamarati ali jednostavno u tumacenju samo treba imati u vidu to koliko koja planeta ima doprinos. One koje su manje aspektovane ce vise doci do izarazaja kad budu aspektovane tranzitom...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #4 poslato: 18:55:34, 12.Apr.2009. »

Ne treba se time mnogo zamarati ali jednostavno u tumacenju samo treba imati u vidu to koliko koja planeta ima doprinos. One koje su manje aspektovane ce vise doci do izarazaja kad budu aspektovane tranzitom...

Aaaa, tako znaci!
Ja sam bila u zabludi onda  :-[. Pomislila sam da ako planeta nije aspektovana na nju nece uticati tranziti drugih planeta. Vodila sam se logikom da nece pokrenuti nikav trigon, opoziciju i sl. sa drugom planetom  :-[

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 19:30:15, 12.Apr.2009. »

To sam spomenuo sa razlogom jer neki ljudi kazu "lele neaspektovana planeta dum-tras" :D
Nekad i nesto drugo sto na prvi pogled se ne vidi u natalnoj moze biti izrazenije...

Ta neaspektovana planeta je samo natalno ugusena i to ne znaci da ona nece imati neki doprinos.
Natalno ili sto bi se reklo prirodno kod nje ne postoji konstatni protok energije nego je potrebno "reaktiviranje".

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #6 poslato: 01:19:36, 13.Apr.2009. »

To sam spomenuo sa razlogom jer neki ljudi kazu "lele neaspektovana planeta dum-tras" :D
Nekad i nesto drugo sto na prvi pogled se ne vidi u natalnoj moze biti izrazenije...

Ta neaspektovana planeta je samo natalno ugusena i to ne znaci da ona nece imati neki doprinos.
Natalno ili sto bi se reklo prirodno kod nje ne postoji konstatni protok energije nego je potrebno "reaktiviranje".

Znala sam da moju Veneu u Biku treba reaktivirati  ;).
Neaspektovana je, ili se mozda ipak mogu uzeti u obziri i ovi minorni aspekti hmmm...
Nalazi se u III polju pa iako je neaspektovana, osecam njen uticaj na sve sto se vezuje za simboliku III polja...

Da, da sad mi je jasno ovo oko neaspektovanih planeta.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 01:28:17, 13.Apr.2009. »
Naravno da osecas njenu simboliku polja i znaka ali Venera to cini uz pomoc kvadrata prema AC i DC koji ovde nisu upisani a ne znam zbog cega  (*o*)

Inkonjukcija sa Jupijem i Uranom govore o nekom prilagodjavanju ili promeni koja treba da nastupi uz pomoc daljeg kretanja planeta. Tada ce se i pojacati njeno delovanje.
« Najnovija izmena:: 01:30:29, 13.Apr.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #8 poslato: 01:43:05, 13.Apr.2009. »
Naravno da osecas njenu simboliku polja i znaka ali Venera to cini uz pomoc kvadrata prema AC i DC koji ovde nisu upisani a ne znam zbog cega  (*o*)

Inkonjukcija sa Jupijem i Uranom govore o nekom prilagodjavanju ili promeni koja treba da nastupi uz pomoc daljeg kretanja planeta. Tada ce se i pojacati njeno delovanje.

Nisam znala da mi Venera kvadrira AC i DC  :o
Znaci ipak se posmatra i inkonjukcija... Dodjoh do zakljucka da VE i nije neaspektovana  :P.
Pa dobro, mogla sam i gore da prodjem  ;)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #9 poslato: 10:56:09, 13.Apr.2009. »

Zavisi sta se uzme u obzir ali opet kazem ne treba bilo sta katastrofalno shvatiti. Uvek je nesto manje i nesto vise aspektovano i dovoljno je samo tu razliku ukljuciti u tumacenje.

Ne moze se reci da je aspektovana ili neaspektovana vec slabasno aspektovana :D

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000