Teška starost u Srbiji

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Teška starost u Srbiji
« poslato: 18:16:58, 06.Nov.2011. »
Teško da bi penzionisani činovnik iz Leskovca sa prosečnih 18.720 dinara mesečno mogao da zamisli život kakav živi njegov savremenik iz Nemačke, Kanade, Norveške... I dok naši stari muku muče kako da od svoje crkavice podmire sve račune, plate lekove, a uz malo sreće ostave i koji dinar „sa strane“ za decu i unučad, u nešto razvijenim zemljama penzioneri proživljavaju drugu mladost. Osim što ne strahuju za bakaluk, od naših se razlikuju i po ostalim brigama, pa se muke zapadnjaka svode na to u koju će banju otići i koji će hobi izabrati.
Da li su prosečni Srbi stariji od 60 godina zaista u „zlatnom dobu“ ili su im dani ipak nešto sumorniji od onih koje proživljavaju njihovi vršnjaci po belom svetu?

- Srbija spada među pet najstarijih država u Evropi - podsetio je na neslavnu statistiku i Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike.

- A indeks siromaštva je među starima veći od onog koji se odnosi na opštu populaciju. To znači da oni u ukupnom broju siromašnih učestvuju sa čak 9,6 odsto.

Izvor

*

Van mreže ivan-bulevarac

• **
  • 245
  • 2
  • Pol: Muško
    • Facebook
Odg: Teška starost u Srbiji
« Odgovor #1 poslato: 13:30:36, 07.Nov.2011. »
A za mladost i da ne pricamo  ;)
Ah taj internet.....

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 20:05:33, 19.Nov.2011. »
Mene vise brine ovo ubijanje starih ljudi, koje vec postaje masovno.  Tuzno. Em su na ivici egzistencije, em ih ubijaju zbog npr. 5000 din.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #3 poslato: 16:00:33, 20.Nov.2011. »
Mene vise brine ovo ubijanje starih ljudi, koje vec postaje masovno.  Tuzno. Em su na ivici egzistencije, em ih ubijaju zbog npr. 5000 din.
Kakvo ubijanje? Je l' to vezano za ovu temu?  (*o*)

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 17:02:02, 20.Nov.2011. »
Pa, po meni, spada u temu, jer stariji ljudi pocinju da zive u strahu.  Ne samo u nemastini, vec imaju i strah da ce biti ubijeni zbog nekih sitnih para ili ne znam vec cega. Npr., ako nekom nisu simpaticni. Zar to nije jos jedno opterecenje za njih?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 23:05:21, 20.Nov.2011. »
Pa, po meni, spada u temu, jer stariji ljudi pocinju da zive u strahu.  Ne samo u nemastini, vec imaju i strah da ce biti ubijeni zbog nekih sitnih para ili ne znam vec cega. Npr., ako nekom nisu simpaticni. Zar to nije jos jedno opterecenje za njih?
Isto je da li je mlad ili star. Stradaju i mladi i stari...  :namigivanje:

*

Van mreže ivan-bulevarac

• **
  • 245
  • 2
    • Facebook
« Odgovor #6 poslato: 12:58:22, 30.Dec.2012. »
Ti verovatno mislis na nasledstvo?  ;)
Ah taj internet.....

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000