Venera konjukcija kvadrat opozicija Neptun

• Odgovora: 53
Stranice: 1 2 3 ... 6 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
  • Pol: Žensko
Venera konjukcija kvadrat opozicija Neptun
« poslato: 23:47:04, 11.Maj.2009. »
Well, sta napisati o ovom aspektu koji mi uveliko zamagljuje emocije, i konstantno me baca u emocionalne močvare, u kojima se zapravo dobro osjecam - jer kroz bol i neuzvracenost ljubavi, mi duhovno rastemo....
Potraga za idealnom ljubavi cesto odvede na pogresan put... Jer nasa poimanja idealnog su razlicita, i cesto ogranicena vremenom.. Ono za sto smo mislili da je idealno prije 5. godina, sada nam je tako suvisno... Tako da se „idealno“ mijena kako rastemo, upoznajemo sebe, spoznajemo svoje granice i htijenja...
Osobe sa ovim aspektom ne streme pravim, realnim vezama. Kao ni pravim, realnim ljudima. Realnost je nesto grubo i surovo za njihov njezni, osjetljivi, krhki (lazni) svijet maste. Zato se najcesce zaljubljuju platonski, „na daljinu“, onda sebi bez ogranicenja mogu idealizirati osobu do beskonacnosti... Naravno da onda prilikom susreta sa konkretnom osobom, njihove iluzije se rasprse, i opet patnja. Nekakav zacarani krug iz koga se mazohisticki ne izvlacis, jer je tako bolno predvidiv i udoban....
Manifestuje se na dva razlicita nacina, koji se mogu smjenjivati u kratkim ili duzim periodima. Prvi nacin je vezan za odsustvo morala, sklonost perverzijama, alkoholu, drogama, pretjeranom spavanju ( svemu sto zamagljuje realnost, i uvodi nas u svijet svemoguce maste). Drugi nacin ispoljavanja se izrazava u potrazi za Univerzalnom Ljubavi, uzvisenoscu i cistoci emocije koju mozete osjetiti intuitivno prema drugom bicu. Svetosti tog istog osjecaja. Ljubav na prvi pogled, itd.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Venera konjukcija kvadrat opozicija Neptun
« Odgovor #1 poslato: 23:51:50, 11.Maj.2009. »

Mislis koliko lep u jednom trenutku toliko "bljutav" u drugom?  ???

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 00:11:38, 12.Maj.2009. »
Ni sama to ne bih bolje svela na jednu recenicu :)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 22:05:29, 29.Jul.2009. »
Ja u svom natalu imam ovaj aspekt Venere i ako me nesto zivotne srece bude kostalo, Venera kvadrat Neptun ce biti kriv!
Prepoznajem se u svemu gore navedenom...sklonost ka platonskim vezama....mastarenju, bijegu od stvarnosti u svoj imaginarni svijet u kome je sve onako kako ste vi zamislili, ali cak i u tom bajkovitom svijetu nije sve sjajno jer vas prati osjecaj realnosti i onoga kako stvarno jeste, pa se i ta idilicna slika brzo gubi i onda vam u stvari ne ostaje nista....rasprse se snovi, ostaje praznina i nemate vise volje da
nesto konkretno preduzmete....

Ne znam da li ostali sa ovim aspektom primjecuju kod sebe, ja nazalost da, kao da, vise ne znam da li svjesno ili nesvjesno postavljam sebi sve teze zadatke tj. tesko dokuciove ili ostvarljive veze...svaki  naredni put tj. svaka naredna osoba je u stvari dalja i dalja a one sto su tu pored nas-i koje realno nisu tako lose, meni nisu zanimljive...nekako mi nisu 'to' nesto sto meni treba...

I jos nesto...toliko zelim da se nesto desi, a ako je to blizu realizacije, onda me pomalo strah i opet nazad u potragu za necim daljim...

Ima li spasa od ovog cuda?

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 12:31:19, 02.Sep.2009. »
Spasa... Ne bih rekla... Uvijek ce u nama postojati ta crta bezosnovanog idealizma, sklonost sanjarenju i veliko odstupanje od realnosti. Kako smo mi samo slabi na ljudsku ljepotu.... Posebno muskarci koji imaju los (pa i dobar) aspekt ove dvije planete.... Zena mora bas da bude LIJEPA da bi se on zaljubio... I onda gubi glavu...
Ovaj aspekt mi u punom izrazaju dolazi tek kada se zaljubim. Meni lijepo.... Tada budem nošena na letećem ćilimu, muzika je jedino sto cujem (cak i kada neko vodi ozbiljan razgovor sa mnom, ja ga vidim kao nekog lika iz bajke) oko mene vile i carobnjaci, i sve odjednom iz crno/bijelog dobije boje, i to kakve boje....; a tek noc kada se spusti, i ja ostanem SAMA sa svojim mastarijama, eeeee, tek tada nikada kraja tom savrsenstvu od osjecaja. I ma koliko znam da je sav taj svijet lazan, da sam samo Alisa u zemlji cuda, on je nesto najstvarnije sto sam osjetila, i uvijek iznova zelim da se zaljubim, da bih barem na tren mogla osjetiti magicnu lakocu postojanja.....

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #5 poslato: 21:29:53, 02.Sep.2009. »
Mislim da nije ponekad lose oboljiti crno/bijeli svijet bojama, i pobjeci u taj imaginaran svijet ...kao u onim sthovime "Negde, tu iza duge gde ljuvav sja, negde postoji zemlja o kojoj sanjam......
                    ...... I ako srecne ptice lete iznad duge, zar ne mogu ja?...."
Ovo je sigurno napisao neko ko mora da zna kako je nam,a sa Ve kvadrat Ne!!!!

Medjutim, ja bih ipak vise voljela da taj 'svijet iza duge' preselim na planetu Zemlju ( drugim rijecime, da se malo spustim na zemlju ) i da na njoj izgradim svoj mali idilcni svijet :)

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 22:33:04, 02.Sep.2009. »
Ah, voljela bih i ja, ali realnost je taaaako REALNA! :)

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 16:06:24, 15.Nov.2009. »
Venera kvadrat Neptun-razocarenja,depresije,zar ne?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 23:52:54, 17.Nov.2009. »
Venera kvadrat Neptun-razocarenja,depresije,zar ne?
Moze biti...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #9 poslato: 23:55:44, 12.Okt.2010. »
Dakle Ve kvadrat Ne onome koji ima taj aspekat 'zamagljuje vid' tj. cini da idealizuju druge, da su skloni mastanju..itd A, da li ovaj aspekat ukazuje da i drugi, imaoca ovog aspekta  pogresno dozivljavaju, bilo da ga idealizuju ili potcjenjuju i sta li vec?

Stranice: 1 2 3 ... 6 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000