Nove knjige

 • Odgovora: 39
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

 • *****
  Počasni član
 • 5 001
 • 3
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #20 poslato: 17:11:47, 27.Feb.2011. »
OD KADA SAM SE ZAVOLELA VOLIM
Ivana Kuzmanović

Polazeći od dirljivih ličnih iskustava, emocionalnih padova i naizgled bezizlaznih situacija, Ivana Kuzmanović nas, na topao i prisan način, vodi kroz procese transformacije sve do zaceljenja i postizanja vrhunskog kvaliteta bivanja, odnosno stanja Ljubavi.
Težište teksta nalazi se u tački iz koje putevi vode u tri pravca: psihoterapija, duhovnost i iskustvo. To je ujedno i tačka njihovog ukrštanja i spajanja u celinu bez koje nema kvalitetnog i ispunjenog života.
Lakoća pisanja i spontano korišćenje humora čine ovu delom romansiranu studiju o Ljubavi pitkom, životnom i dostupnom. Ovo je knjiga u kojoj dobijamo ne samo predloge mogućih rešenja, već posredno učimo i šta je to osnova dobrog odnosa i svake promene!
Uz knjigu ide i poklon – CD sa originalnom muzikom namenjenom opuštanju i uživanju koju je komponovao Branko Isaković.

O ŽIVOTU, SMRTI I DORUČKU
Toni Parsons

Toni Parsons nam pokazuje zašto nije samo vrlo popularan romanopisac, nego i jedan od najomiljenijih britanskih novinara.
Ovo je knjiga o životu savremenog muškarca. Objašnjava nam šta se događa u njegovoj glavi, u njegovom srcu i u njegovim pantalonama, i zašto.Ako vam mlada ljubavnica slomi srce, ako padnete s harlija ili ako napravite budalu od sebe – pa, muškarci su to oduvek radili i uvek će raditi. To nije kriza srednjeg doba. To je samo najnovija glupost u dugom nizu gluposti.
S istom onom nemilosrdnom pronicljivošću koja karakteriše njegove bestselere kao što je Čovek i dečak, Parsons nam objašnjava zašto je kriza srednjeg doba samo mit i poseže za osetljivom temom poslednjeg oproštaja od roditelja. Otkriva nam kako osmeh Bobija Mura, istinska ljubav i boks mogu spasti savremenog muškarca...

   

POSLEDNJA PESMA
Nikolas Sparks


Nikolas Sparks, autor najprodavanijih knjiga na listi New York Timesa,donosi veoma dirljivu priču o mladoj devojci i njenom prvom susretu s patnjom i ljubavlju.Nezaboravna priča o ljubavi i mnoštvu oblika u kojima se pojavljuje – prva ljubav, ljubav između roditelja i dece – Poslednja pesma pokazuje, kako to može samo roman Nikolasa Sparksa, na koliko nam načina ljubav može slomiti i... isceliti srce.
 
„Sparks zna kako da dotakne čitaočevu dušu.“
Chicago Sun-Times

Izdavač i izvor:Laguna
 


*

Van mreže Nale 83

 • *****
  Počasni član
 • 8 252
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 15
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #21 poslato: 14:02:32, 28.Apr.2011. »
Kod kućeKratka istorija privatnog života
Bil Brajson
Bilu Brajsonu je jednog dana pala na pamet misao o tome kako mnogo više vremena posvećujemo proučavanju istorijskih bitaka i ratova nego razmišljanju o tome od čega se istorija zaista sastoji: od vekova u kojima su ljudi mirno obavljali svoje svakodnevne poslove – jeli, spavali i prosto se trudili da žive što udobnije.


Na balu s kraljem
Rozalind Lejker
Ovo je epski roman o Versaju i njegovim žiteljima, o izgubljenim ljubavima, ispunjenim obećanjima, neostvarenim snovima i uništenim monarsima – priča o strasti i preimućstvu, skromnim počecima i bezgraničnoj ambiciji.

Princeza iz senke
Indu Sundaresan
Od autorke romana Svetkovina ruža i Lepota nepoznatog.
Princeza iz senke se nadovezuje na romane Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža. Autorka nas vraća u Indiju sedamnaestog veka, nekoliko godina pre Mehrunisine smrti, kada se dve princeze bore za prevlast.


Izvor: Laguna
 

*

Van mreže narcisa zec

 • *****
  Počasni član
 • 4 384
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #22 poslato: 20:18:00, 24.Okt.2011. »
O čemu muškarci razmišljaju kad ne misle o seksu
Prof. dr sc. Šeridan Simov


Godina izdanja: 21. oktobar 2011

Vekovima nas je intrigirala razlika između muškaraca i žena. Poznata je činjenica da je ženski pol superiorniji u odnosu na muški u većini oblasti: emocionalnoj, kognitivnoj i društvenoj. Ali složene tajne muškog uma do danas su zbunjivale nauku. Osim o seksu, o čemu još muškarci zaista razmišljaju?

U ovoj epohalnoj knjizi, profesor Šeridan Simov iznosi na videlo istinske dubine muškog uma. Posle višegodišnjeg istraživanja, on nam precizno identifikuje o čemu zapravo muškarci razmišljaju osim o
seksu. Profesor Simov nam predstavlja um muškarca na jedinstven način, razotkrivajući ga poput otvorene knjige, pružajući odgovore na viševekovnu tajnu.

Zavirite unutar knjige – sušta istina će vas zaprepastiti.


Izvor: Laguna
« Najnovija izmena:: 20:20:58, 24.Okt.2011. narcisa zec »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta
 

*

Van mreže jana

 • **
 • 192
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #23 poslato: 14:04:25, 02.Mar.2012. »
ROMAN O PRELjUBI
Isidora Bjelica

Roman o preljubi je zasigurno najpotresniji i najiskreniji roman Isidore Bjelice. Kroz priču o tri sestre, od kojih su dve varane, a jedna ljubavnica oženjenog muškarca, Isidora Bjelica se uhvatila u koštac sa jednom od najtežih, najbolnijih i najprećutkivanijih tema – preljubom. Koristeći istinite priče, materijale, SMS poruke, kao i šokantne podatke o baratanju magijom, hemijom i ezoterijom u borbi za muškarce, Isidora otkriva jedan skriveni svet preljubnica i prevarenih žena o kojem se do sad ćutalo...
Ima li ljubavi posle preljube? Kako preživeti preljubu? Kako pobediti u ljubavi i kako ne poludeti od strasti – to su teme kojima se Bjelica bavi na do sada nezapamćeno i brutalno otvoren način.
Ako ste ikada bili prevareni ili ste varali, onda će vam Roman o preljubi pomoći da shvatite da li se iz tog vrtloga može izaći kao pobednica. Roman o preljubi je zasigurno najiskreniji i najzreliji roman autorke desetina bestselera, koja je da bi napisala ovako kompleksno delo morala i sama da prođe kroz pakao izdaje, jer ovako potresno, bolno, životno piše samo onaj ko je strasno voleo i još strasnije patio. Prevarena žena i njena psihologija tek sa ovim romanom prestaju da budu tabu tema srpske književnosti.
Kad volis nekog, voli ga zauvek...  :)
 

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 25 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Odg: Nove knjige
« Odgovor #24 poslato: 15:21:37, 08.Mar.2012. »
Nemaš pojma koliko te volim
Iva Štrljić

Žanr: ljubavni
Broj strana: 240

Stvarnost nije ljubav ali ljubav može da postane stvarnost.
Svima onima zbog kojih je vredelo plakati, kao i onima zbog kojih nije.
Razigrana u sumornim jutrima, setna i tužna u sunčanim danima, ironična i nasmejana i kada joj se plače, šašava i zaljubljena, cinična i opora, zagledana u špagete, bele pantalone, nečije oči, nebo, laž, istinu… Iva Štrljić piše o ljubavi sakupljajući posledice uragana osećanja i krhotine tuge, pokušavajući da sastavi sliku muškarca i žene koji nisu idealni – njihova najvažnija osobina jeste da razumeju drugog u sebi i sebe u drugom.
Nemaš pojma koliko te volim nije granica nerazumevanja ili neznanja, naprotiv. Ako piše o ljubavi, onda pisac piše o vazduhu – svuda ga oseća ali ga ne vidi. Ispunjava ga ali ga ne može materijalizovati, dodirnuti, rukom ili usnama, svejedno, a ovaj ga ipak svuda dodiruje, golica, pritiska... Oni koji to shvate ispunjavaju stranice uzrocima i posledicama malih ljubavi i velikih tuga, ili je možda obratno – veliko je pitanje na koje Iva Štrljić originalno i šarmantno, vrcavo i zanimljivo odgovara u ovoj knjizi.
 

*

Van mreže jana

 • **
 • 192
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #25 poslato: 14:08:09, 24.Maj.2012. »
Uglješa Šajtinac: Sasvim skromni darovi

Prvo što nam se nameće u romanu je odnos prema prošlosti. Na paradoksalan način, ova dvojica braće se zbližavaju i otvoreno govore o svom zajedničkom odrastanju, tek nakon što su se razdvojili. Kroz razgovor o prošlosti otvara nam se istorija. To je prvenstveno istorija naše države u poslednjih dvadeset godina, ali i lična istorija data iz perspektive mladića odnosno deteta. Koliko god roman bio opterećen istorijskim događajima, Šajtinac se pre svega bavi posledicama tih zbivanja; njega zanima privatna istorija pojedinca i način na koji se on bori sa okolnostima u koje je bačen. „Čovek mora da se izbori za pravo da umre izvan velikih istorijskih događaja. U miru i s pravom na ličnu istoriju.“
U odnosu opšte i lične istorije otvara se generacijski sukob. Dva brata, jedan rođen u srećno doba Jugoslavije, a drugi za vreme potresa u državi, nalaze se u situaciji da se suštinski ne razumeju. Govoreći o svom odrastanju i svojim precima, njihovo privatno vreme seže još dalje – od dede oslobodioca, rodonačelnika države, preko roditelja hipika, do njih samih, odraslih u vreme socijalizma, rata i kvazidemokratije. Svi oni su svedoci promene vrednosti između generacija i njihov dijalog predstavlja način na koji taj sukob treba da se prevaziđe.

Ceo tekst: b92
Kad volis nekog, voli ga zauvek...  :)
 


*

Van mreže narcisa zec

 • *****
  Počasni član
 • 4 384
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #26 poslato: 08:41:09, 31.Maj.2012. »
Knjiga poezije - Budim te u tri ujutro - Željko Krznarić  (e*e)
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta
 

*

Van mreže Ninoška

 • *
 • 95
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 2
 • Pol: Žensko
Odg: Nove knjige
« Odgovor #27 poslato: 21:55:45, 20.Feb.2015. »
"Naš otac" Ljiljana Habjanović Djurović

Naš otac
Ljiljana Habjanović-Đurović (autor)
Izdavač: Globosino
Roman "Naš otac" je potresna i istinita priča o jednom ocu i jednoj kćeri, koji su se sreli prvi put posle četrdeset tri godine. Sa njom su bile njene uspomene. Sa njim njegova kći iz drugog braka. Taj susret doneo je konačno razrešenje njihove životne drame.

- Da bi pisao o sebi i o onome što ga boli, da bi pisao o akterima svog života, a posebno o onima koje voli i koje ne želi da povredi - a ne može da ih poštedi, jer piše da bi rekao istinu - pisac mora da skupi svu hrabrost svoga srca i svu snagu svoje duše. Dok sam pisala roman Naš otac ja sam se neprestano molila Bogu da mi pomogne da vidim pravu i čistu istinu i da se ne ogrešim - kaže Ljiljana Habjanović Đurović.

Nisi uspeo sakriti oka drhtaj.
Nebo u njemu ostalo je vedro. Za mene!!!
 

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 188
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 191
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Nove knjige
« Odgovor #28 poslato: 11:21:25, 18.Sep.2016. »
Klub za vešanje
Toni Parsons

Kategorije: Trileri
Broj strana: 296
Godina izdanja: 28. jul 2016.

Treći roman u serijalu o detektivu Maksu Vulfu.

Grupa osvetnika luta vrelim letnjim londonskim noćima, otima zlikovce i veša ih.

OSUĐENI SU NA SMRT:
Član bande koji je zlostavljao devojčice.
Bogati pijani vozač koji je pregazio dete.
Propovednik mržnje koji poziva na ubistvo britanskih vojnika.

Bizarna suđenja i pogubljenja prenose se na internetu. Osvetnici su dovoljno drski da dozvole da se to odvija pred očima policije. Dok broj mrtvih raste i neredi plamte po usijanom gradu, detektiv Maks Vulf lovi bandu ubica koji sebe smatraju herojima.
I otkriva da žeđ za osvetom diše i njemu samom za vrat...

„Ako već niste poklonik Maksa Vulfa, ovaj njegov slučaj savršen je uvod u londonsko podzemlje koje Toni Parsons veoma slikovito opisuje. On majstorski barata klasičnim instrumentima žanra, ali ga i obogaćuje opisima živih prenosa osvetničke pravde i kampanje za povratak smrtne kazne na društvenim mrežama, zbog čega Vulfov slučaj deluje potpuno savremeno.“ GQ

„Odavno sam obožavalac dela Tonija Parsonsa i istinski uživam u njegovom žanrovskom preobražaju. Ovo je sjajno.“ Piter Džejms

„Najbolji Parsonsov krimić do sada kojm se posebno ističe njegov izuzetni dar za duh vremena. Ova pronicljiva i jasno ispripovedana priča potvrđuje da je Toni Parsons stekao mesto na samom vrhu britanskog kriminalističkog žanra.“ Daily Mail

„Spektakularno, napeto i autentično!“ Li Čajld

Strah me čini jačim i boljim.
 

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 188
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 191
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Nove knjige
« Odgovor #29 poslato: 11:22:55, 18.Sep.2016. »
Istorija tajnih službi – Od faraona do NSA
Volfgang Kriger

Kategorije: Istorijski / Esejistika
Broj strana: 464
Godina izdanja: 29. avgust 2016.

Sve dok postoji želja za političkom moći, postojaće i špijunaža.

Volfgang Kriger, jedan od najboljih poznavalaca tajnih službi, u ovoj knjizi zanimljivo i stručno opisuje njihov način delovanja i razvoj tokom tri hiljade godina, počev od starog Egipta pa do današnjih dana.

Ulogu špijuna u doba Aleksandra Velikog teško možemo da uporedimo sa radom savremenih obaveštajaca koji se oslanjaju na satelite i kompjutere. Međutim, osnovni principi politike i vojnog delovanja nisu se mnogo promenili. Nepoverenje i osećaj ugroženosti od unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja - bilo da su uzrokovani stvarnom pretnjom ili su puki proizvod političke paranoje - osnovna su oruđa državne vlasti. Potreba za uhođenjem potencijalnog protivnika radi otkrivanja njegovih namera, planova i sposobnosti posledica je upravo te vrste nesigurnosti. Na takvom političko-psihološkom temelju nicale su tajne službe i razvijale se u svim epohama.

Otkrića Edvarda Snoudena izmenila su način na koji javnost opaža i doživljava tajne službe. Danas je internet njihovo novo bojno polje, a činjenica da obaveštajne službe svakodnevno narušavaj ljudska i građanska prava gotovo da se više i ne prikriva...

„Ova izuzetno važna i uzbudljiva knjiga znalački nas upoznaje sa istorijom obaveštajnih službi i pomaže nam da razumemo njihovu ulogu u strukturama moći.“ Sehepunkte

Strah me čini jačim i boljim.
 


Stranice: « 1 2 3 4 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
1 Odgovora
1071 Pregleda
Najnovije: 01:00:31, 12.Jan.2013.
narcisa zec
6 Odgovora
1565 Pregleda
Najnovije: 12:11:28, 17.Dec.2012.
Dodir
0 Odgovora
535 Pregleda
Najnovije: 11:11:14, 12.Okt.2015.
nevenica