Psihoterapija

• Odgovora: 19
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Joker`

• *
  • 6
  • 0
  • Pol: Muško
  • Why soo serius?:)
Odg: Psihoterapija
« Odgovor #10 poslato: 14:50:24, 29.Jan.2011. »
Na pitanje druga Decko u usponu , citiram:sta sa onima koji su svesni svog problema ali ne uspeju da ga rese ni uz pomoc psihologa? gde je resenje?
Mislim da je jako vazno i presudno u lijecenju ili terapiji da je osoba svijesna da ima problem i da zele da ga rijese,, za razliku od osoba koji zive u zabludi lazuci same sebe da nemaju problem, i sto je jako zanimljivo , neke osobe u zabludi su u stanju da sami sebe uvjere da je sve uredu iako ostali primjecuju da nije, mislim da je takvim osobama tesko pomoci ili poceti bilo kakav proces psihoterapije, onda naravno ima treca grupa osoba koje su svjesne da imaju problem i vide rijesenje samo u lijekovima kao sto su antidepresanti, antipsihoze, lijekovi za smirenje zivaca i slicno i dok su na njima, uvjereni su da je sve uredu jer lijekovi pomazu naravno, ali samo do odredjene tacke, ipak ne zeli niko da drzi pacijente do kraja zivota na lijekovima, psiholozi znaju da je uz pomoc  terapije s kombinacijom lijekova  moguce da se dodje do odredjene tacke gdje osoba moze da  vodi normalan zivot 
Deni

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
« Odgovor #11 poslato: 21:37:47, 30.Jan.2011. »
Brate, sta sa onima koji nisu u zabludi a ne mogu da rese svoj problem?

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #12 poslato: 20:49:23, 31.Jan.2011. »
Svi smo mi u zabludama, zivimo u lazi, treba verovati u sebe, znam da je zivot na zemlji pakao ali odgovori su u tebi, slusaj svoje telo u tisini, budi posmatrac, iskljuci se i videces sta sve ego moze da uradi da bih imao glavnu rec nad nasim bicem..

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
  • Pol: Žensko
« Odgovor #13 poslato: 01:41:30, 06.Apr.2012. »
Probleme koji nemaju reshenje treba posmatrati kao chinjenicu i samim tim prihvatiti postojanje istog.

Ako ipak smatrate da problem ima reshenje ali vi lichno ne mozete da ga nadjete u tom sluchaju treba prichati sa psihologom. Ljudima je generalno jako teshko da svoj problem sagledaju objektivno i tu psiholog moze da vam pomogne moze ujedno sa vama da trazi uzroke i posledice tog problema i na taj nachin vam pomogne da se izborite sa tim.

Moram reci da lichno nikako ne podrzavam lijechenje sa antidepresivima.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #14 poslato: 23:05:39, 11.Apr.2012. »
Probleme koji nemaju reshenje treba posmatrati kao chinjenicu i samim tim prihvatiti postojanje istog.

Ako ipak smatrate da problem ima reshenje ali vi lichno ne mozete da ga nadjete u tom sluchaju treba prichati sa psihologom. Ljudima je generalno jako teshko da svoj problem sagledaju objektivno i tu psiholog moze da vam pomogne moze ujedno sa vama da trazi uzroke i posledice tog problema i na taj nachin vam pomogne da se izborite sa tim.

Moram reci da lichno nikako ne podrzavam lijechenje sa antidepresivima.

Jako malo problema nema rešenje. U krajnjem slučaju, čak i ako su neke činjenice takve kakve su, način na koji se posmatraju može značajno da se promeni i poboljša kvalitet života.
U 99% slučajeva, nismo svesni stvari koje nas ograničavaju, ali to ne znači da se one ne mogu radom na sebi osvestiti i u značajnoj meri izmeniti.

Sami antidepresivi mogu da postignu efekat, ali pun efekat se postiže antidepresivima i psihoterapijom.

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže KristinaTina

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #15 poslato: 02:15:20, 27.Apr.2012. »
Zdravo svima!

Pitanjce:kako resavate problem ako non stop razmisljate i non stop se pod pšritiskom,ne mozete se opustiti,i analiticki razmisljate cak i kada vezete pertle ili neku mehanicku radnju,vi to ne radite spontano,nego analiticki,i o svemu dakle razmisljate,24casa,usporeni ste...?Kako se to resava?

Hvala unapred!

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #16 poslato: 16:09:16, 27.Apr.2012. »
Zdravo svima!

Pitanjce:kako resavate problem ako non stop razmisljate i non stop se pod pšritiskom,ne mozete se opustiti,i analiticki razmisljate cak i kada vezete pertle ili neku mehanicku radnju,vi to ne radite spontano,nego analiticki,i o svemu dakle razmisljate,24casa,usporeni ste...?Kako se to resava?

Hvala unapred!

Vjerovatno razmishljash u pogreshnom smjeru :)
Meni lichno ne razmishljanje polazi za rukom samo onda kad se fizichki bash premorim. Trening je super stvar i za psihu i za tijelo. :)

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #17 poslato: 19:38:40, 28.Apr.2012. »
Zdravo svima!

Hvala unapred!

(mah:mah) Usudicu se da pomislim da je rijec o opsesivno kompulsivnom poremecaju za koji psihoterapija ima rjesenje u Kognitivno-bihevioralnoj terapiji... 
U temi http://mojforum.net/index.php/topic,5132.msg106683.html#msg106683 mozete postavljati konkretna pitanja, i blize opisati problem.  (mah:mah)
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #18 poslato: 03:59:05, 01.Maj.2012. »
Stalno razmisljanje i aniliziranje i jeste psihicki problem.  Nesto "cuci" u mozgu sto nam remeti psihu nepotrebnim analiziranjem i tom analizom opterecujemo sebe.  Uglavnom, u takvim situacijama, imamo i moc "nadogradnje", sto bi rekli, napravimo mali scenario koji jos vise opterecuje i posle se toga treba osloboditi, ali to je tesko.  Covek kao da "lozi" sebe takvim stavom i ponasanjem.  Postaje nesnosan sebi i nije mu do neke komunikacije sa drugima, e tada i nastaje problem, jer se povlacimo u sebe i tako nastaje vrzino kolo.  Kako god, mislim da razgovor sa strucnim licem mze da pomogne i da polako krene da se odmotava psihicko klupko.  Mozemo da pricamo i sa nekim prijateljem, ali je pitanje da li cemo naici na dobrog slusaoca, iskrenog sagovornika, a strucno lice radi svoj posao i to je to, hteo nehteo mora da nas saslusa ;D Kad je vec sasllusao zasto ne bi i posavetovao. ::)

*

Van mreže Kamelija

• *
  • 7
  • 0
« Odgovor #19 poslato: 09:59:36, 29.Nov.2015. »
Imala sam i imam previse trauma u zivotu. Tesko mi je da donesem odluku. Preosetljiva sam. I suvise. Imala sam priliku da imam terapiju koja se zove MDR. Takodje, meditaciju i relaksaciju. Pomoglo je, ali ne koliko mi je potrebno. Mnogi odrastaju u vrlo nezdravoj i nepravednoj sredini. Vecina roditelja je prosla kroz losa iskustva i takvo isto ponasanje prenose na svoju decu. Nesigurnost, strah, previse obracanja paznje na ono sto ce drugi misliti i reci...Desava se i fizicko i mentalno kaznjavanje. Sve to ostavlja dubok trag na psihi. Neki se sa tim uspesno nose, a neki ne. Zatim, u zivotu kasnije, mnogima se desavaju razne tragedije, neuspesi, nepravde...Da bi se osoba na neki nacin suocila  sa stvarnoscu, ojacala, znala kako sa tim da se bori, potrebna je pomoc psihologa, tj. psihoterapija. Medjutim, u zemlji u kojoj zivim to je privilegija za one koji mogu da plate. Mi, koji ne mozemo, tragamo za svim mogucim informacijama, knjigama itd. da bi pronasli neki metod da olaksamo svoj polozaj.  ::)
Djurdjevdan je, a ja nisam s' onim koga volim.

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000