Pa da, ja jesam pomalo upsteno o ovome rekla..
Naravno da ima jako pragmaticnih zena tj oportunista : sa nekim su ili zbog karijere ili zbog ugleda ili zbog udobnosti zivota....a u isti mah ne mare da li toj osobi uzvracaju osjecanja ili svoja osjecanja drugome daju....Jako cesto cujem od nekih takvih 'pragmaticarki' sledece:'nisam zaljubljena ali ga volim" -a ako mene piatate ne vole one njega, nego vole to sto je on dobar za njih i sto im udovoljava ili kroz materijalnu satisfakciju ili im prosto prija osjecanje da znaju da ih neko voli....Ima i takvih primjera prakticnosti...
Po meni, najbolje su one djevojke ili najbolje prodju one koje se ne plase da razviju svoja osjecanja, koja mogu da osjecaju kad su u vezi sa nekim i da mogu da iskoriste tu vezu kao neko opste zivotno iskustvo, a da su pri tom cvrsto na nogama, da nisu zanesene ljubavlju vec ako je moguce da su sto prisebnije i racionalnije i ako se konacno desi kraj veze , da to suvise licno ne dozive, nego da to ostave iza sebe i krenu dalje...takvu prakticnost ja volim i zelim da kod sebe razijem!
Sa druge str. znam slucaj decka koji je 15 god. zaljubljen u svoju drugaricu (koja uzgred sa njim zeli samo prijateljstvo i ima svog decka ) i on i pored toga i dalje zeli nju i ceka samo nju i dr. djevojke ne dolaze u obzir..ni da pokusa sa njima...
Dakle, ima i pragmaticnih djevojaka i osjecajnih momaka ali mislim da su djevojke ipak za nijansu vise te koje uvijek zele nesto dublje-kad su emocije u pitanju, kad krenu u neku vezu zele da sve to bude tako bajkovito i lijepo, da sve bude kako treba, dok momci su vise po principu,kad su osjecanja u pitanju,kao da sve rade sa pola mozga-sto bi se reklo ili sa pola srca....