Anketa

Da li ste za vezu bez obaveza ili ne ??

Jesam
Mozda, zavisi od situacije
Nisam za to

Kombinacija tj. veza bez obaveza

• Odgovora: 70
Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 8 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Odg: Kombinacija tj. veza bez obaveza
« Odgovor #20 poslato: 15:18:23, 16.Maj.2009. »
Prijateljska "šema" - za ili protiv?
Subota, 16. maj 2009. 10:49    

Istraživanje u Americi pokazalo je da je više od polovine studenata imalo seksualnu vezu bez obaveza sa osobom koju smatra prijateljem.
"Šema" sa drugom ili drugaricom uobičajena je za 60 odsto studenata Vejn Stejt i Mičigen Stejt univerziteta.

Glavni razlozi zašto se ovakvim vezama daje prednost odnose se na poverenje, opuštenost i manjak stresa. Većina od 125 ispitanih iskreno je odgovorila da, ukoliko je u seksualnoj vezi sa prijateljem, ne mora da brine jer ima bezbednu i opuštenu atmosferu za rekreativni seks.
Više od polovine njih priznalo je da je "šema" sa prijateljem obuhvatala sve oblike seksa, dok je osam odsto ispitanih reklo da u takvoj vezi upražnjava sve oblike fizičke nežnosti koje ne podrazumevaju penetraciju.

Istraživanje objavljeno u žurnalu "Arhive seksualnog ponašanja" bavilo se i razlozima za i protiv ovakve veze.
Glavna prednost bila je činjenica da nema obaveza (59,7 odsto učesnika), kao i mogućnost da se redovno imaju seksualni odnosi (55,6).

Najveća mana "šeme" bila je mogućnost da se kod jednog od prijatelja razviju dublja osećanja (65,3 odsto), zatim da se uništi prijateljstvo (28,2) ili izazovu negativna osećanja (27,4). Opasnost od neželjene trudnoće ili seksualno prenosivih bolesti kotirala se relativno nisko, sa samo devet odsto glasova.
Ukoliko do nekog od ovih problema dođe, čak 84,4 odsto ispitanih ne bi sa prijateljem pokrenulo diskusiju na temu "šta dalje", dok se čak 73,3 odsto slaže da nema potrebe za razgovorom ili utvrđivanjem pravila".

(MONDO)

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • Pol: Žensko
  • ~Sunshine~
« Odgovor #21 poslato: 16:55:13, 17.Maj.2009. »
Meni ovo nije normalno... (*o*)
~Sunshine~

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #22 poslato: 13:26:12, 18.Maj.2009. »
Meni ovo nije normalno... (*o*)
Dijanice pre ili kasnije ces imati to iskustvo.To je neminovnost.Kroz zivot.Nije normalno,naravno...pre svega sto "odličnog seksa" nema bez emocija.A zdravog odnosa i neizdeformisanog shvatanja bez veze.Tako da svako proba,ali sumljam da neko tako može kontiunirano da živi i funkcionise,a pak ako neko to doživljav normalnim,takva osoba vrlo nesrecna ( mislim da su izgovori za neuspehe u ljubavi)

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #23 poslato: 13:38:53, 18.Maj.2009. »
Ne mora bas uvek da znaci da je to neminovnost  (*o*)
Ako je spremna da trpi ili apstinira u korist svog karaktera ili licnosti, mozda i tako nesto ne dozivi - samo ja smatram da je malo ljudi spremno na to  :;

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #24 poslato: 13:42:07, 18.Maj.2009. »
Govorim sa aspekta godina :) i popriličnog iskustva,a pritom i mnogo se družim,pa su to i skupljeni utisci :)

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #25 poslato: 13:44:53, 18.Maj.2009. »
Mislis da zbog toga sto nema onog pravog pristaje se na tako nesto? :-[

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #26 poslato: 14:10:27, 18.Maj.2009. »
Nista licno..no ukljucih se tek sad, pa mi poslednji postovi ostadose u secanju...tja, godine... ;D
Ne mora bas uvek da znaci da je to neminovnost  (*o*)
Ako je spremna da trpi ili apstinira u korist svog karaktera ili licnosti, mozda i tako nesto ne dozivi - samo ja smatram da je malo ljudi spremno na to  :;

Tja, ovde meni upade u oko rec "trpi"...zasto bi bilo ko radio nesto sto mu ne prija? Nasuprot hriscanskom pristupu seks je jedna od bazicnih potreba coveka i sam po sebi nije i ne moze biti los. Ljudi mu pridaju znacenje, pa u 99% slucajeva podrazumeva se da samo musko moze da iskoristi zensko u te svrhe... ???

A ovde se sapletoh na ovo "pravi"....sta god pravi znacilo za slucaj da tako nesto postoji...mislim da su bajke iz detinjstva upropastile musko-zenske odnose... >:(

Ne podrzavam, ali i ne osudjujem...svako sebi kapu kroji, pa kakvu skroji takvu i nosi..

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #27 poslato: 14:26:26, 18.Maj.2009. »
Ne,ne nema tu pregovaranja...znas, slatki fletrovi,igrice prosto se desi...nema tu odredjivanja,nema pravog pa cu ja sad uci u takvu vezu. Iako danas ulaze u takve veze i iz interesa,pa možda neko i tako pomisli.Budimo realni,zena sustinski na svakog "udvaraca" gleda kao na potencijalnog partnera moguceg "pravog", to je prirodna proces i nagon :)

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #28 poslato: 15:28:13, 18.Maj.2009. »
Ja jednostavno znam da ne bih mogla da me vidi golu neko koga ne volim stvarno mnooogoo, i on mene! A kamoli nesto vise!!! Mozda i vecina u tvojim godinama i jeste to probala, ali opet ne bih globalizovala... Mislim da ima izuzetaka, i da cu ja ipak biti medju njima. :)
~Sunshine~

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #29 poslato: 17:33:39, 19.Maj.2009. »
Citat
Mislim da ima izuzetaka, i da cu ja ipak biti medju njima.

(e*e)

Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 8 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000