Zasto sam ja bila ubedjena da sam vam prepricala kako mi je bilo u Nesebru?!

Pa s mnogo zakasnjenja da pocnemo...
Stigli smo u Nessebar. Vila nam je bila odmah do poste u Nessebru, sto je jako dobra lokacija, jer ste blizu starog Nesebra i izmedju dve plaze. Mi smo uglavnom isli na severnu, jer je juzna bila preokupirana lezaljkama - hotelima. Takodje odmah pored poste imate otvoreni restoran, koji mnogo lici na menzu i za 11
leva mozete posteno da se najedete. Na juznu smo isli samo zbog diskoteke, jedne od najpoznatijih u Nesebru a to je "Kapetan Dzek" tj poznatije kao "Brod" (slika dole).
Diskoteka "
Brod": je namenjena svim godistima, i vise za neku opusteniju varijantu oblacenja i ako ste dosli s 10 prijatelja na more

Izuzetno je hladno, jer je na otvorenom i nije za stikle jer brod kao brod ima rupe, pa ne zelite da stikle tamo ostavite za uspomenu. Brod je podeljen na dva dela: gornji i donji. Na gornjem su uglavnom techno zurke, a na dodnjem folk i trbusne plesacice (sankerice obucene kao plesacice). Ne brinite, ne mesaju se zvuci ni malo. Cak i kada se zaustavi neka techno pesma necete cuti turbo folk odozdo - ozvucenje je za svaku pohvalu.
Tu je jos jedna poznata, "
LAZUR" koja je naravno u Suncevom bregu. Preporucujem koriscenje taksija i
CENKANJE! Jer znaju da potkradaju, a za 10-15 leva mozete da stignete do Lazura. 20 je vec mnogo, ali zavisi kakav vam se taksista padne. Ne brinite, ako ne znate engleski, vecina jako dobro razume srpski. Diskoteka je zakon! Velika je, ljudi igraju, nema pozera. Raj za onog ko voli dobar provod. (Po meni :] )
Plaza: Lepo ste me upozorili na alge, ali sva sreca pa su bili talasi i sve ih naneo u plicak, pa je moglo komotno da se pliva u dubinu. Voda nije toliko topla, ali nije ni hladna. Jeste manje slanija, ali to nije smetalo da uzivamo. Prvih par dana voda je bila cista kao suza, onda je poceo vetar da duva, stvorili su se talasi, alge, ali opet se sve zavrsilo suncem

Ako volite pesak, ovo su idealne plaze za vas, kamenja nema nigde. Najvise me je nerviralo namerno prolazenje u papucama i kad dignu sav pesak sa plaze + vetar = nadam se da imate jako puno samokontrole

Na plazama imate
kafice: tri ako se dobro secam. 2 su pravi kafici, a 1 je nesko kao nasa kafana, doduse i zove se "Srpska skara" i odatle najcesce tresti nasa dobro poznata folk muzika (eh tugo.). Takodje je skupo unutra, porcije su velike, ako se dovoljno vas skupi onda preporucujem odlazak tamo, a ako ne - onda puno para
Napomena: trazite bez chubrice. Ne znam kako to izgleda jer su nas upozorili da ne jedemo to pa smo izbegli, po svima, neprijatan susret sa tim.
Kupovina, prodavnice:
Nije uopste jeftino! Hrana je takodje dosta skuplja nego kod nas. Garderoba je vec priblizija cenama, ali svakako imate nesto novo da vidite. Mi nismo mnogo isli gradom, jer prodavnica ima dosta do plaze, i prema i u starom Nesebru.
Aqua Park: Postoje dva. Jedan u Suncevom bregu, jedan u Nesebru. Mi smo bili onaj u Nesebru jer kazu da je bolji. Predivno smo se provele unutra.
A da, kroz Nesebar stalno imaju kombiji koji patroliraju i pokupljaju ljude s autobuskih stanica (na koju staju i gradski autobusi). Ti "minibusovi", su besplatni. I pazite da se ne zeznete, jer postoje i za Suncev breg i za Nesebar (razlikuju se tako sto voze u suprotnim smerovima) ali za svaki slucaj pre nego sto udjete, procitajte sta pise na kombiju :]. Kao sto su vas dovezli, tako vas i odvoze - opet besplatno.
Napomena: Morate da znate engleski. Na ulazu vas pitaju da li ste prvi put tu, ako jeste onda vam objasne kako sve funkcionise, placenje, ostavljanje stvari, WC-i itd. Posle toga, mozete da radite sta hocete :]
P.S. Nadam se da nisam nesto propustila ^^, vi pitajte ako nesto ne razumete ili zelite jos da saznate. :]
P.S.S. Evo jos par slika:
http://i48.tinypic.com/2la6612.jpghttp://i46.tinypic.com/kbr76e.jpghttp://i47.tinypic.com/mrfgau.jpg