Garderoba za u crkvu

• Odgovora: 26
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Garderoba za u crkvu
« Odgovor #10 poslato: 11:04:00, 01.Apr.2009. »
Ni meni nije jasno zasto zena MORA da nosi dugu suknju...
to me je bas iznenadilo kad sam bila u Grckoj u manastir ''Sveti Meteori'' tamo su nam davali suknje, koje smo vezivali preko pantalona.. sigurno ima nesto do nekog verovanja..

ali slazem se da u crkvu treba ici pristojno obucen, pod tim naravno podrazumevam sve sto je rekla SnowLady  :)
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
« Odgovor #11 poslato: 13:15:00, 31.Maj.2009. »
Po pravilu, u crkvu se odlazi pristojno odeven, bilo bi pozeljno da su ruke i noge pokrivene, neupadljiv nakit i uredno vezana kose (bilo bi pozeljno da zene imaju maramu) Zene bi trebale da imaju duge suknje, a  muskarci duge pantalone.
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže king_nis

• *
  • 34
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #12 poslato: 10:51:58, 07.Jun.2009. »
tako bi trebalo samo malo ko to postuje (*o*)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #13 poslato: 11:29:49, 07.Jun.2009. »
Pokrivanjem delova tela, nošenje dugih rukava, dugih nogavica [za muškarce] i nošenje dugačke suknje i marame na glavi uz obavezno vezanu kosu (ako je dugačka) [za žene] se pokazuje poštovanje i pokornost prema Svetom Mestu u koje su ušli vernici.
To pokrivanje / prekrivanje je vezano za skromnost i poniznost na koju Crkva uvek ukazuje kao najbolje osobine koje čovek treba da ima.
Pokazivanje delova tela, naročito dugačke raspuštene kose, Crkva tretira kao hvalisanje i bogohulno nudjenje. Tako sam čula...
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže king_nis

• *
  • 34
  • 0
« Odgovor #14 poslato: 09:37:53, 24.Sep.2009. »
u sustini malo ljudi postuje to (*o*)

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
« Odgovor #15 poslato: 13:41:55, 20.Maj.2010. »
Ni meni nije jasno zasto zena MORA da nosi dugu suknju...
to me je bas iznenadilo kad sam bila u Grckoj u manastir ''Sveti Meteori'' tamo su nam davali suknje, koje smo vezivali preko pantalona.. sigurno ima nesto do nekog verovanja..

ali slazem se da u crkvu treba ici pristojno obucen, pod tim naravno podrazumevam sve sto je rekla SnowLady  :)

Zena bi trebala nositi dugu suknju kad odlazi u srkvu, zato sto se otkrivenost tijela osim saka i lica smatra pozivanjem na grijeh! Svakako da ce u ljeto bose, lijepo izvajane, njegovane i osuncane noge, kod muskaraca pobuditi kojekakve asocijacije, pa eto zato!

I sto rece Maestro, mnoge zene bi sebi dozvolile prozirne bijele pantalone a to je vise nego neukus i nepristojnost. Desava se mnogo puta, da ulaze u mini suknjama, napadno nasminkane, telefoni im zuje, poruke stizu. Smiju se i koketiraju naglas i najmanje su tu zbog liturgije. Zasto su dosle tu, ni same sebi ne mogu objasniti! Mogu reci odgovorno da se muskarci pristojnije ponasaju u crkvi nego zene! To je facit!
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže vujadin9

• *
  • 91
  • 0
« Odgovor #16 poslato: 20:53:32, 01.Sep.2010. »
 :)Svbi oni koji su pravi vjernici dobro znaju kako se ide u boziji dom,a svi oni koji idu svakojako obuceni ili obuveni,sto nije prikladno vjeri,nisu krivi sto mogu uci u crkvu takvi kakvi jesu,vec su krivi svestenici sto im to im dozvoljavaju,a najcesce su ovakve lose stvari "potkovane"  DOBROVOLJNIM PRILOZIMA.Nazalost kod vecine nasih svestenika novac je jedini "bog"-sto oni i ne kriju... (*o*) (*o*) (*o*)
vujadin9

*

Van mreže sladjica

• 949
  • 1
« Odgovor #17 poslato: 16:59:00, 02.Sep.2010. »
Ne, uopste u manastir zena ne moze uci u pantalonima. Nebitno da li su upadljive ili ne. Ne znam stvarno tacno zasto, ali ima mi neke logike da se povezuje ono kako je pre bilo... Sve zene su suknje nosile. Eto, mora i marama. Bez nakita. Sve sto nalaze Biblija...

Ja nisam sigurna da li u Bibliji ima napisano nešto tako!!! Ako ima javi te mi ...
Mislim da je to lična stvar, zavisi zašto ideš u crkvu i koji je sveštenik tu !!!

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #18 poslato: 13:19:31, 24.Mar.2012. »
To za sve vrste pantalona ne znam, ali ne moze sve da bude napisano, nesto je i do savesti  ;)

*

Van mreže zaza

• **
  • 143
  • 2
« Odgovor #19 poslato: 16:36:09, 18.Jul.2012. »
zasto bez nakita (*o*)

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000