Palacinke na 100 nacina

• Odgovora: 28
Stranice: « 1 2 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Palacinke na 100 nacina
« Odgovor #20 poslato: 11:11:38, 08.Sep.2009. »
mene mrzi da ih pravim uglavnom narucim slanu ali kad kuci pecem to su uve slatke... cak sam pravila palacinke sa sladoledom extra su :D

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #21 poslato: 13:27:45, 28.Sep.2009. »
Palačinke sa šljivovicom Mljac, njam, njam....mmmmmm. ;D ;D ;D

Potrebno: 1 dl mleka, 25 g margarina, 25 g kukuruznog brašna, 4-5 jaja, 150 g pekmeza od šljiva, 30 suvih šljiva, 3 karanfilića kora od pola limuna, malo cimeta, 120 g šećera, 0,4 vinjaka, 0,5 šljivovice, 1 dl šlaga Priprema: Od mleka, margarina i kukuruznog brašna zamesiti testo i postepeno mu dodavati 4-5 jaja. Od te mase ispeći 12 malih tankih palačinki, svaku tanko premazati pekmezom, uviti ih i staviti u blago ugrejanu rernu kako bi ostale tople. Od 1/2 l vode, 120 g šećera, karanfilića, cimeta i limunove kore skvati šećerni sirup, procediti ga, pa u njemu prokuvati suve šljive koje su pre toga bile potopljene u vodi, oceđene i očišćene od koštica. Nakon toga sirup se ponovo procedi, cele šljive se odvajaju, zatim se sirup dobro ukuva i aromatizuje se, sa vinjakom i šljivovicom. Potrudi se da svojoj voljenoj prodaš koju foru, jer sve ovo posebno egzotično izgleda. A sad onaj bolji deo. Priprema za objedanje: U tiganju se zagreje 50 g margarina ili maslaca, zatim se palančinke ređaju jedna do druge. Odgore se pobacaju ovlaš komadi šljiva i sve se polako zalije već pripremljenim čarobnim sirupom, te sve zajedno zagrejati do ključanja. A sad onaj bolji deo... još samo malo vatre i mala je pečena. Tako spremljene palančinke potrebno je flambirati i ovo je siguran put za početak jedne divne romanse. Služe se uz šlag i cimet u prolećnoj noći na nekom tremu, uz Edit Pjaf i kupinovo vino. Živeli, bili zdravi, lepi, debeli i zaljubljeni.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #22 poslato: 21:25:24, 18.Okt.2009. »
SALCBURŠKE PALAČINKE

Potrebno:

1 l. mleka
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika pavlake
puter
vanilin šećer
mleveni orasi
suvo groždje
pavlaka za preliv (slatka)

Priprema:

Mleko staviti u veću posudu da provri. žumanca umutiti sa šest kašika pavlake, dodati brašno i sneg od belanaca.
Kašikom uzimati po malo ovog testa i kuvati u vrelom mleku, sa obe strane ( kao šne-nokle). Vaditi rešetkastom
kašikom i redjati u vatrostalnu činiju, premazanu puterom. Svaku palačinku premazati sa malo putera, posuti šećerom,
vanilin šećerom, orasima, suvim groždjem. Složene palačinke preliti zasladjenom pavlakom i zapeći u pećnici.
Služiti toplo i seći kao tortu.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #23 poslato: 22:09:03, 18.Okt.2009. »
Hm.Ja sam radila na tom podrucju..i znate sta, sve je stvar ukusa, mislim slatke ili slane. Ali najbitnije je testo..sto se tice sastava ja mislim da je ovaj(koji cu predloziti) definitivno najbolji, nisam subjektivna, jer su mi ljudi koji bas vole da eksperimentisu, i koji su probali ne samo u Bgd.tamo gde sam radila, nego i sirom Srbije, rekli da nigde nije takvo testo, nego im je nekako gumeno, ili ovo ili ono..tek evo ovog s kojim sam imala iskustva(nikad negativnog):

3 jaja
1 litar vode,
1 litar dugotrajnog mleka,
1 kg. brasna Tip-400 meko
kasicica soli, kasicica secera, naspete ulja dok udari u dno posude i vrati se na gore  (eto neutralnog testa)
Jaja se dobro umute, pa redom..i samo paziti da nema gromuljica.  smesak
Moja omiljena slana: Majonez, iscepkam zelenu salatu, tanke kriske paradajza, kackavalj i komadici belog mesa i mljac. Ceo obrok .. a dekoracija ima ih.. smesak

A moze i ova kombinacija: Kajmak, Kiseli krastavcici, Kulen..
S obzirom da imam kod kuce i onaj tzv. Pizza Pan, od ovog testa izadje oko 12-13kom. onih velikih. Tako da je idealno ako Vam bane neko vece drustvo, kreativnije je i zabavnije od Pizze, a ostatak testa slobodno mozete staviti u frizider..

A poslednja novina (mada je sada vec stara) u vezi slatkih je, da se stavlja cela Milka (po zelji) na palacinku pred sam kraj dok je na plotni, uvije se i kraj.. jeste da je Nutela, Plazma - zakon,  8) ali u tom slucaju bih isprobala Milku s keksom..
Kad isprobam, javljam..
« Najnovija izmena:: 22:15:04, 18.Okt.2009. miss80 »

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #24 poslato: 15:47:40, 27.Okt.2009. »
Joj... Sad bih tako jednu slanu.. A i slatku... :(
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #25 poslato: 16:20:28, 27.Okt.2009. »
Vala i meni je pozlilo,a znam da Smiske obozava da peče palačinke :)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #26 poslato: 19:33:38, 23.Jun.2010. »
Evo jos jednog recepta za palacinke:
1.Ispeci obicne palacinke
2.Umutiti slatku pavlaku kao slag
3.Istopiti cokoladu u serpici
4.Kad sve bude gotovo, palacinke namazati po zelji unutra, uviti ih u trouglice preliti umucenom pavlakom i rastopljenom cokoladom...

I spremne za jelo  ;D
« Najnovija izmena:: 19:36:51, 23.Jun.2010. elenica »

*

Van mreže sladjica

• 949
  • 1
« Odgovor #27 poslato: 17:36:26, 24.Jun.2010. »
ja sam gladna od vaših recepata......... (bp)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #28 poslato: 11:46:59, 25.Jun.2010. »
Njam,njam,ovo nam je najsladja tema... :)

Stranice: « 1 2 3

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000