Negdje sam citala da je Dejvison first meeting chart i da se ona aktivira upoznavanjem dvije osobe.I da se iz Dejvisona moze vidjeti u sustini svrha njihovog poznanstva,odnosno gdje to sve ide i cemu tezi..Ono sto je karakteristicno za Dejvison jeste da osobe ne moraju biti u ljubavnoj vezi,kao sto je slucaj sa kompozitnim...
Treba krenuti od natalnog horoskopa, sinastrije a onda i dejvison...
Da, iz dejvison karte se moze videti svrha poznanstva, odnosa, veze...
I za dejvison i za kompozit nije bitno da li su u vezi ili nisu samo zasto bi neko pravio kompozit nekom ako nisu zajedno?
Koja je svrha?
Ali to mozemo u temi o kompozitu.
To znaci da se i kuce gledaju kao i u obicnoj natalnoj ? Asc-nacin na koji se skupa osobe predstavljaju,druga kuca novcana pitanja, materijalnu sigurnost, prosperitet, razvoj, profit..sedma kuca sfera braka i partnerstva..?
Ima slicnosti ali nije isto. Vise o tome mozemo u novoj temi koju ces da otvoris.
Inace sta je jos upecatljivo da se kod Dejvisona prvo gleda?? Mislim postoje li neka uopstena pravila,ili je to sve individualno od osobe koja posmatra Dejvison kao i kod nas kad gledamo neciju natalnu..??Sta ti prvo gledas??
Treba pogledati odnos vladara AC i DC, treba pogledati aspekte brzih planeta, kuce i na kraju treba napraviti poredjenje sa individualnim natalnim horoskopima.
Konkretna pravila ne postoje ali treba napraviti priroritete.
Ja licno prvo gledam natalne horoskope, pa uporedni, pa ako ima nesto nejasno u uporednom pojasnim sa dejvisonom...
Moje misljenje je: da dejvison bez natalnog i uporednog horoskopa ne moze mnogo da nam pomogne oko analize odnosa.
Davison chart mi je jako zanimljiv ali nazalost daleko sam od toga da umem da ga tumacim
! Narociti problem mi pravi to sto na netu postoji jako malo podataka o tumacenju polja/planeta u Davisonu.
Planete cemo razjasniti u ovoj temi
http://mojforum.net/index.php/topic,2177.0.htmla za polja mozete isto otvoriti novu temu pa cemo lagano jedno po jedno.
Ono sto sam do sada "pohvatala" je da je starija osoba AC a mladja osoba DC charta, i logicno, da je muska osoba predstavljena Marsom i Suncem a zenska osoba Venerom i Mesecom.
Za AC i DC to je tacno ali citao sam literaturu da to ko je AC a ko DC moze opredeliti i to cija je dusa starija

Ako se tako interpretira onda znaci da bilo koji napet aspekt prema npr. Mesecu ce se odnositi na zensku osobu? Ali nije bas uvek tako...
Ako postoji razlika u godinama, onda mi je jasno ovo kako odrediti ko je sta u chartu a sta ako je neko stariji svega par meseci, kako onda?
I da, postoji razlika u tumacenju davisona i natalnog charta - jel tako?[/color]
I za tih par meseci ce biti isto osim u onom slucaju sto sam gore spomenuo.
Naravno da postoji razlika, natalni je svrha necijeg zivota a dejvison je svrha nekog odnosa.