Horarna Astrologija

• Odgovora: 46
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
Odg: Horarna Astrologija
« Odgovor #20 poslato: 15:16:10, 02.Maj.2009. »

Zato ja neki put ubacim u odgovor "moglo bi da se desi" pokušavajući da na taj način naglasim da iako je situacja loša, to ne mora da znači i da je i došlo do kraja tog odnosa., već da osoba [ako želi] može da pokuša da ispravi ono negativno što kvari harmoniju u odnosu.

Ovo me interesovalo bas zato sto mi nekako onaj tvoj odgovor zvucio drugacije  (*o*)
Slazem se da treba da se insistira na volji te osobe i kada se daje odgovor
hvala na objasnjenju i nadam se da je ova osoba shvatila odgovor pravilno  (mah:mah)
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #21 poslato: 15:32:20, 02.Maj.2009. »

Zato ja neki put ubacim u odgovor "moglo bi da se desi" pokušavajući da na taj način naglasim da iako je situacja loša, to ne mora da znači i da je i došlo do kraja tog odnosa., već da osoba [ako želi] može da pokuša da ispravi ono negativno što kvari harmoniju u odnosu.

Ovo me interesovalo bas zato sto mi nekako onaj tvoj odgovor zvucio drugacije  (*o*)
Slazem se da treba da se insistira na volji te osobe i kada se daje odgovor
hvala na objasnjenju i nadam se da je ova osoba shvatila odgovor pravilno  (mah:mah)

I ja se nadam isto  8)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže ♥ Lutka♥

• **
  • 315
  • 0
  • el destino es así...
« Odgovor #22 poslato: 16:50:05, 22.Mar.2010. »
mogu li ovdje pitat u vezi određivanja vremena u horarcima

konkretno pitanje znači sunce je na krajnjim stepenu riba i prelazi znači u znak ovna
što valjda u horarcu znači da će s njegov stav promijenit

znači li to da će se promjena dogodit 20.3 tj. dogodila se ili ovisi u kojem su znaku koje planete?

19.03.
23.05 h
je postavljeno pitanje konkretno*

http://i387.photobucket.com/albums/oo320/nensilovepink/ancy-1.gif al' nista me se ne tice i malo sta me pomera i dotice sem mozda nje <3

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #23 poslato: 08:17:41, 24.Mar.2010. »
Da bi odredili vreme promene ~ koristi se tabela za odredjivanje vremena :)

Osnovna pravila za odredjivanje vremena su:

PLANETA U KUĆAMA

Kardinalni znak
sat/dan ~ 1,4,7,10
dan ~ 3,6,9,12
dan/nedelja ~ 2,5,8,11

Promenljivi znak
dan/nedelja ~ 1,4,7,10
nedelja ~ 3,6,9,12
nedelja/mesec ~ 2,5,8,11

Fiksni znak
nedelja/mesec ~1,4,7,10
mesec ~ 3,6,9,12
mesec/godina ~ 2,5,8,11

Kroz ovu tabelu onda pogledamo signifikatore ~ u kojem su znaku i kojem su polju, počevši od Meseca, koji kao najbrža planeta najčešće odredjuje vreme dogadjaja.

U ovom tvom primeru, vidimo da Sunce kao signifikator muškarčevih emocija treba da promeni znak ~ s obzirom da je Asc' ~ pitač, predstavljen Marsom, to nam "govori" da će uskoro ta osoba za koju je postavljeno horarno pitanje iz opcije ~ Sunce je u triplicitetu Marsa i u njegovom licu dok je u Ribama, pa nam to "kaže" ~ taj muškarac na emotivno & sexualnom nivou je imao emocija prema pitačici, ali ne u onolikoj meri da bi se zaista zaljubio u nju i voleo je koliko ona voli njega ~ Mars je pod vladavinom Sunca ~ ona zaista voli njega. A kad Sunce predje u Ovna, on će doći pod vladavinu Marsa i tako će se njegove emocije itekako promeniti prema njoj, pa će tako na taj način da se njegov razum ~ Venera u Ovnu ~ koji je već jako zainteresovan za pitačicu, uskladiti sa njegovim emocijama.

A što se tiče vremena te "promene" ~ Sunce je u promenljivom znaku u kardinalnom polju ~ samim tim po tabeli to je "nedelja" kao jedinica vremena ~ na 29°12' Riba nam ukazuje na opciju manje od nedelju dana.

Iskreno, mnogi TA još uvek muku muče sa odredjivanjem vremena ostvarenja dogadjaja, jer se neki vode podacima koje im pitač da ~ na primer : pitanje je "Pre dve godine sam upoznala tog čoveka i počela vezu sa njim, da li ćemo se u skroije vreme venčati?" ili "Pre tri dana smo se posvadjali, da li ćemo se pomiriti?" ~ upravo pitačeva vremenska odrednica nekim astrolozima daje konkretnu vremensku odrednicu prilikom odgovora na horarno pitanje. Pa ako bi na primer ovo Sunce iz tvog primera se vezalo za takvo pitanje ~ u prvom slučaju bi bila opcija dužeg vremenskog perioda, jer sam pitač je naveo godine kao vremensku jedinicu, dok bi u drugom slučaju bio jako kratak vremenski interval, jer u samom pitanju su "dani" kao vremenska jedinica (naravno sve ovo se mora potvrditi kroz separacione aspekte koje imaju signifikatori horarnog pitanja)

A ako tog podatka nema, onda se koristi ova gore navedena tabela.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #24 poslato: 08:26:12, 24.Mar.2010. »
Evo jednog primera koji se i ostvario :

Pitanje : da li će on doći 21.06. kao što smo se dogovorili?

Datum : 25.05.2009.

Vreme : 09h50am

Mesto : Bgd

Sistem kuća : Regiomontanus
Čart :http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/horarniprimer.jpg

♥ ja sam Mesec u XI polju na 15° Blizanaca,
♠ takodje sam i Sunce na 04° Blizanaca u X polju,
♣ taj čovek je Satrun na 14° Device u II polju.

♦ Sunce prvu aplikaciju ima upravo sa Saturnom 90° -/+ 1°
○ Mesec je imao 90° sa Saturnom i prva mu je aplikacija 60° Venera -/+ 3°
• Saturn je imao separaciju sa Mesecom i prva aplikacija mu je sa Suncem.

◘ iz ovoga dobijamo potvrdan odgovor.

☺ vremenska jedinica : u pitanju sam tačno odredila datum ~ znači u pitanju je ili max. 4 nedelje ili 1 mesec za koji ja želim da se ostvari horarac ~ pogledamo da li horarac to podržava : sve planete su u promenljivim znacima, Mesec i Saturn su u fixnim poljima, dok je Sunce u kardinalnom ~ moje emocije "ne brzaju" kao ni racio tog "gospodina" za koga pitam, dok moj racio "brza". Iz ovoga imamo ili -/+ 1 ili -/+ 3 = jedan mesec / 3 nedelje. I tako će i biti ~ on će doći 21.06.

I tako je i bilo ~ ta osoba je došla zakazanog datuma 21-06  :)

*

Van mreže ♥ Lutka♥

• **
  • 315
  • 0
  • el destino es así...
« Odgovor #25 poslato: 13:52:13, 04.Jun.2010. »
evo gledam danas jedan horarac i osoba za koju se pita je jupiter na 29 riba,i znači uskoro prelazi u ovna.Bili to značilo neku promjenu u razmišljanju te osobe ;osjećajima...

Jer u ovom primjeru, znači osoba jupiter je u terminu i padu merkura ,i kad pređe u ovna više neće bit u padu,znači li to da osoba više neće bit nesigurna (ukoliko je bila'' povučena zbog nesigurnosti''),kao u mom primjeru.Inače je sunce pod vladavinom merkura,pa računam da nema neg. emocija.

http://i387.photobucket.com/albums/oo320/nensilovepink/ancy-1.gif al' nista me se ne tice i malo sta me pomera i dotice sem mozda nje <3

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #26 poslato: 15:43:59, 04.Jun.2010. »
evo gledam danas jedan horarac i osoba za koju se pita je jupiter na 29 riba,i znači uskoro prelazi u ovna.Bili to značilo neku promjenu u razmišljanju te osobe ;osjećajima...

Jer u ovom primjeru, znači osoba jupiter je u terminu i padu merkura ,i kad pređe u ovna više neće bit u padu,znači li to da osoba više neće bit nesigurna (ukoliko je bila'' povučena zbog nesigurnosti''),kao u mom primjeru.Inače je sunce pod vladavinom merkura,pa računam da nema neg. emocija.

S obzirom da sam taj Jupiter predstavlja njegov "razum", promenom znaka i prelaskom u Ovna, on potpuno gubi kontakt sa Merkurom, ali i sa Mesecom, pa samim tim, taj osećaj nelagodnosti nestaje, a zamenjuje ga uslovno rečeno "indiferentnost". Za emocije to Sunce u Blizancima ~ pokazuje da ga taj Merkur na intereltualnom novou "pali", a sama promena će realno i kod Sunca da bude jer će preći u znak Raka, pa će tako biti pod vladavinom Meseca ~ njenih emocija, tako da se tu dešava ta promena u emocijama, ne zbog promene Juptera tj. znaka u kome se nalazi.

*

Van mreže ♥ Lutka♥

• **
  • 315
  • 0
  • el destino es así...
« Odgovor #27 poslato: 16:45:12, 05.Jun.2010. »
ahaa.hvala :)
nisam uopće nisam uopće gledala sve to
Znači on će biti pod vladavinom njenih emocija, ali njegov racio indiferentan.

Što je ''bolje'' ,inače da je sunce pod vladavinom njenog racia ili emocija?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #28 poslato: 17:22:37, 05.Jun.2010. »
ahaa.hvala :)
nisam uopće nisam uopće gledala sve to
Znači on će biti pod vladavinom njenih emocija, ali njegov racio indiferentan.

Što je ''bolje'' ,inače da je sunce pod vladavinom njenog racia ili emocija?

Pa s obzirom da Sunce predstavlja njegove emocije i "gaće" {sex. želju i potrebu} lepo bi bilo da i jedna i druga njena planeta su preko dostojanstva povezane sa njim ~ e sad ~ ako tog muškarca ta žena pali svojom komunikacijom i načinom razmišljanja, najverovatnije će vladar Asc' biti povezan preko vladarstva, tripliciteta, termina sa Suncem, a ako je u pitanju jaka fizička privlačnost koju on oseća prema njoj, najverovatnije će to Sunce biti preko vladarstva, tripliciteta, termina povezano sa Mesecom {ili u nekim slučajevima sa Venerom}

Znači ~ najbolje je da budu obe planete pa da bude ravnoteža... al' i jedno je dovoljno za početak, zar ne  :)

*

Van mreže ♥ Lutka♥

• **
  • 315
  • 0
  • el destino es así...
« Odgovor #29 poslato: 00:32:15, 07.Jun.2010. »
da,hvala ti :)

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000